Stíler blog

Vizuális környezetszennyezés

Vizuális környezetszennyezés

2015. július 01. - Pusztai Olivér

A nyár beköszöntével, amikor a perzselő nap és a forróság arra kényszerít mindenkit, hogy megváljon minél több ruhadarabjától, beköszönt a vizuális környezetszennyezés időszaka. Mi, tudatos környezetvédők, ezzel minden nap találkozunk az utcán, miközben hideg fröccsöt szürcsölünk, valami menőbb kocsma teraszán. Ez alkalommal is sikerült 5 perc alatt összeszedni egy posztra való érthetetlen divatbakit, amit minden nyáron elkövetnek az emberek.

 kep_01.jpg

Én tényleg megadóztatnám minden olyan embertársamat, aki minimális jóízlés nélkül születik a Földre és ennek szinte minden nap tudatosan hangot is ad. Bevezetném továbbá a divatrendőrséget is, akik nem csak helyszíni bírságot osztanának az ízléstelenül öltözködő embereknek, de indítványoznám a több napos elzárást is, ahol az őrök kivétel nélkül divattanácsokkal látnák el a “rabokat”. Most összegyűjtöttük azokat az csúnya bakikat, amikért legalább életfogytot lehetne kapni, ha ez a világ nem csak képzeletben létezne.

Kőműves dekoltázs 

Nem gondoltam volna, hogy van olyan dekoltázs, amire soha nem leszünk kíváncsiak. Azt gondolom, a kőműves dekoltázsok a nyár egyik legnagyobb megaszörnyei. Mindig fel-felbukkannak, megmutatják magukat úgy, hogy közben viselőjük erről mit sem sejt. Ezt a szörnyet egyszerű módon tudjuk a nadrágban tartan, ha megfelelő méretű nadrágot választunk, és mielőtt felülünk vagy lehajolunk, előbb kellőképpen húzzuk fel. 

Derék tetoválás és egyéb csodálatos művek

Más néven ribancrendszám, seggagancs vagy kurvavarrat. Ez az a rémesen kellemetlen tetoválás, ami a lányok fenekük fölé (a keresztcsontra) varratnak, tipikusan valami szimmetrikus nonfiguratív "törzsi" motívum, kínai írásjel, széttárt szárnyú lepke, kolibri, satöbbi. Ez a divat már tizenöt éve is ciki volt, nem, hogy most, de hát mit tud kezdeni vele az ember a strandon? Csak meredten tudja csodálni, ahogyan a többi rémisztő divatbakit is. 


Elcseszett tetoválások

Persze nem csak a ribancrendszám az, ami nyáron sokkolhat minket. Ilyenkor előkerülnek a többi csodálatos “bőrdíszműves” alkotások is, ami valamilyen kókler tetováló keze munkáját “dicséri”, vagy legrosszabb esetben viselőjének förtelmes ízlését. Korábban már összefoglaltuk netek a legszebb alkotásokat, amiket érdemes ismét szemügyre venni.

 tattoos-gone-wrong-12.jpg

A jóságos legging

A leggingeket még mindig nagyon sokan nadrágnak használják, pedig NEM AZ!!! Hölgyeim, ezt jegyezzük meg egy életre. A számtalan nyári és tavaszi divatbaki közül nekem ez az, ami a leginkább kiveri a biztosítékot. Ezt a fazont úgyis lehetne jellemezni, ami annyira vékony, mint a bőrünk, azaz minden, hangsúlyozom, MINDEN átlátszik rajta. Nem csak hátul, de elől is és itt a tevepatára gondolok, amit nem biztos, hogy szeretnék látni!

 23333.jpg

Zokni-szandál kombó

Soha nem értettem, most sem értem és nem is fogom megérteni. Nagyjából ezzel a rövid, tömör mondattal tudom egyszerűen lezárni ezt a témát. Ettől függetlenül, korábban már beszéltünk eme förtelmes jelenségről, sok más egyéb divatbakival együtt, amit a férfiak elkövethetnek nyáron, tessék ide kattintani hozzá!

Közszemlére tett sörhas

Ahogyan a neve is utal erre a jelenségre, nem igazán egy élettani jelenségről beszélünk. Minden férfi rémálma, és be kell lássuk, hogy nem túl vonzó. Csak azt nem értem, ha ezzel a külvilág is tisztában van és a viselője is, akkor miért mutogatjuk? Mert már régen lecsengett az a trend, amikor mindezt azért tették közszemlére, hogy felvágjanak anyagi helyzetükkel az urak. Kérem szépen, ha valaki sörhassal rendelkezik, akkor legyen kedves, válasszon megfelelő hosszúságú pólót hozzá. És ha éppen nem látja a hasától, hogy a pólóból kilóg az alja, akkor legalább nézzen tükörbe, vagy kérje meg ismerősét, hogy csekkolja, mennyi háj buggyan ki alul. Köszönöm!

 sorpoci.jpg

Olvass még több Stíler cikket:

süti beállítások módosítása