Stíler blog

A legjobb „divatbefektetések”

A legjobb „divatbefektetések”

2015. szeptember 30. - Dobos Emese

Annyira trendi mostanában a „befektetési” darabokról írni, de van benne valami irreális, nem? Amikor egy szezonális darabot is ezekkel a hangzatos szavakkal hirdetnek, ott meg kell, hogy álljunk! Na de nézzük: mik azok a darabok, amikre valóban megéri és érdemes is talán egy kicsivel többet költeni? Egy vállalatnál befektetésnek számít az, amit egy éven túl is használunk – légy te magad a legjobb befektetés és tudd a vagyonod a gardróbodban! (Carrie Bradshaw után szabadon, de igazából vicceltem.)

img_0856.jpg

Egy szép kabát

Egy szép szabású, gyapjú szövetkabát mindenkinek alanyi jogon járna! Mindenképpen legyen a szekrényedben egy szépen szabott, az alakodhoz tökéletesen passzoló kabát, amit bármikor-bármihez fel tudsz venni télen. Tipp: ne próbáld pólóban, csakis vastagabb pulóverben – ne akkor szembesülj a ténnyel, hogy kicsit szűk és nem fér alá a kardigánod, amikor már megvetted és felvennéd!

page1_2.jpg

kabátok: Max Mara, Saint Laurent és Mango

A nő joga a cipőhöz

Még ha nem is vagy magassarkúban billegő típus: szerezz be egy közepesen magas sarkú, elegánsabb, bőrbőr készült darabot, amelyikben helyt állsz akár egy állásinterjún vagy bármilyen rendezvényen. A feketével természetesen biztosra mész. Tipp: olvasd el a magassarkús trükkjeinket, hogy megelőzd a szenvedést és a fájdalmat!

12079815_10207858103799918_6889512996266645313_o.jpg

cipők: Christian Louboutin, Aquazurra és Zara

Nyeregbe!

Vagyis majdnem: a lovaglócsizmára gondoltam. Lapos talpú, néhány centiméteres a sarka, elegáns és kényelmes. Bármelyik télen boldogan hordhatod, mert a farmerhez hasonlóan örök darab. Tipp: válasz feketét vagy barnát és minél kevesebb díszítés legyen rajta!

12017735_10207858103679915_1363850771677112032_o.jpg

csizmák: Balenciaga, Givenchy és Zara

Egy jó lapos talpú – balerinacipő

Ki ne csábulna el könnyedén, amikor a fast fashion boltokban pár ezer forintért magadénak tudhatsz egy klassz kis darabot? Most pedig számold össze azt, hogy elhordasz egy szezon alatt mondjuk kettőt-hármat (mert törvényszerűen szétmennek) és a lábadnak sem túl egészségesek ezek a semmicske darabok. Nem megéri venni egy minőségi darabot, amit utána hordhatsz sokáig? Tipp: olvasd el az egészségre káros ruhadarabokról szóló cikkünket!

12027387_10207858103719916_3928664663000557201_o.jpg
balerinacipők: Chloe, Jimmy Choo és Zara

Egy igazán jó táska

Azt mondják, a szettedben a táskádnak illik a legdrágábbnak lennie. Persze szó sincs arról, hogy csak az a jó, ha egy lakás árát himbálod a kezedben, de ruházz be egy igazán minőségi, márkás darabra, ami közepes méretű és klasszikus fazonú – sokáig hű társad lesz és megkoronázhatja az egész megjelenésedet. Tipp: olvasd el, milyen táskák a legdivatosabbak idén ősszel!

12002463_10207858103839919_1334848533542265368_o.jpg

táskák: Chloé, Givenchy és YSL

Az a bizonyos kis fekete ruha

Igen, az LBD. Kötelező és örökérvényű. Akármikor jöhet egy olyan esemény, egy olyan buli, rendezvény vagy ünnepség, amikor is szükséged lehet rá és nem kell majd megijedned attól, hogy mit is vegyél fel. Tipp: minél egyszerűbb fazont választasz, annál kalandvágyóbban és szabadabban tudod majd különböző kiegészítőkkel kombinálni, amikkel abszolút trendivé tudod tenni a legegyszerűbb darabot is! 

lbd.jpg

ruhák: MCQ Alexander McQueen, Stella McCartney és Mango

Kötelező fehér blúz

Ez is egy olyan ruhadarab, ami abszolút evidens, hogy mindenkinek van. Akár egy állásinterjúra, vagy egy olyan rendezvényre nagyon kapóra fog jönni, ha van egy klassz darabod ami tökéletesen illik az alakodhoz, nem áttetsző és jó alapanyagból van. Tipp: igazítsd a sminked is állásinterjúhoz, nehogy ilyen csekélységen múljon!

bluz.jpg

blúzok: Chloe, Derek Lam és Mango

Övek és sálak

Minél kisebb valami, annál inkább hajlamosak vagyunk több olcsót venni belőle. Unásig ismétlen most már, de egy-egy szép sál és öv szintén elengedhetetlen, mert bármit fel tudsz vele dobni és sokkal drágábbnak tűnik az egész megjelenésed, ha egy-egy márkás darabbal egészíted ki. Tipp: ugye mindent tudsz a kiegészítőkről?

salak.jpg

sálak: Burberry és Zara, öv: Moschino

Farmer, farmer, farmer

Feltételezem, hogy neked is van egy csomó,de csak keveset hordasz – ez is csak azért van, mert nem találtad meg az alakodhoz legjobban illőt (vagy nem is kerested túlzottan?). Teljesen különbözőek vagyunk, van hogy egy-egy márka kínálata hiába tetszik – de nem rád van szabva. Keresd meg a  megfelelőt, amit mintha rád öntöttek volna és utána rengeteg időt megspórolsz majd nadrágvásárlásnál, ha rátalálsz a márkádra.

page9.jpg

farmerek: Acne Studio, Frame Denim és Marks&Spencer

És a karóra

Azt jól tudjuk, hogy férfiaknál alapkiegészítő, de ettől függetlenül rengeteg nő hord órát. (Attól függetlenül mindig a telefonomon nézem meg az időt, de megszokás…) Ez az a darab, amiből nem érdemes „divatórát” venni – hidd el, úgy is annyi baj lesz vele, hogy többször javíttatod, meg cseréltetsz benne elemet, meg lesz majd más egyéb hibája, hogy megéri beruháznod egy szép, minőségi, erre szakosodott márkától!

 page11.jpg

karórák: Bvlgari, Larsson&Jennings és Vacheron Constantin

További Stíler cikkekért kattints:

süti beállítások módosítása