Stíler blog

6 tipp, hogy komolyan vegyenek, mire harminc leszel

6 tipp, hogy komolyan vegyenek, mire harminc leszel

2015. augusztus 16. - Pusztai Olivér

A férfivé válás folyamata nem egyszerű. Nehéz megtalálni önmagunkat, stílusunkat és azt, amit szeretnénk képviselni, üzenni magunkról a nagyvilágnak. Az óra ketyeg, és fontos, hogy megjelenésünkkel is azt képviseljük, amit egyébként karrierünkben és magánéletünkben szeretnénk elérni. 

 dsc_0627.jpg

Egészen addig, amíg nem érezzük szükségességét, hogy mihamarabb komolyan vegyenek minket az életben, addig biztosak lehetünk abban, hogy nem is fognak. Azonban vannak olyan apró praktikák, amelyekkel elérhetjük azt, hogy egy tudatos, felelősségteljes embert lássanak bennünk, hiszen a megjelenéssel már azelőtt nagyon sok mindent mutatunk meg magunkból, mielőtt kinyitnánk a szánkat. 

 

1. Tudsz-e nyakkendőt kötni? 

A férfiak többsége életében először érettségin találkozik az öltönnyel és a nyakkendővel, pedig ezek később elengedhetetlen eszközei annak, hogy komolyan vegyenek minket az üzleti életben. Ennek ellenére nagyon sokszor látom, hogy az anyuka, vagy barátnő/feleség által előre megkötött nyakkendők figyelnek a szekrényben, ami annak a jele, hogy sok férfi még harminc éves korára sem tanult meg nyakkendőt kötni. 

long-tie-1.jpg

Szerintem ez ultragáz, miközben semmi ördöngösség nincs benne. Ha eddig még nem tanultál meg egyet sem, itt az idő, hogy elsajátítsd a négy legkönnyebb kötési technikát, ha pedig már elérted a haladók szintjét, íme még tíz zseniális technika, hogy még kifinomultabb legyen a megjelenésed.

 

2. A cipőd mindent elárul rólad!

Sokan egyáltalán nem fordítanak energiát és figyelmet arra, hogy a cipőjüket karbantartsák. Ha pedig nem ápolod a lábbelidet, nagyon hamar elhasznált, igénytelen hatást fog kelteni, ami egyúttal téged is jellemez. Pedig a cipők tisztítása mindössze 2 perces rutin. Viselése után csak töröld át cipőápolóval és hagyd pihenni legalább egy napot (főleg, ha bőrről van szó) ugyanis az anyagnak is pihennie kell, különben hamarabb fog eldeformálódni.  

711d8e66546d313cb9e1c54b2e9348d9.jpg

3. Szépségápolás

Az egyedfejlődés és a férfivé válás egyik legszembetűnőbb jele, hogy a férfiak szőrzete megerősödik. Szerencsésebbeknél ez kevés problémát okoz, másoknál egy életen át tartó haditervet kell erre építeni. Legyünk kedvesek tehát arra is odafigyelni, hogy a megnőtt és megerősödött testszőrzetet kellő odafigyeléssel ápoljuk. 

grooming_other_facial_hair_1.jpg

Értem ezalatt a fül, szemöldök és a túlságosan magasra nőtt mellkas szőr megfelelő borotválását, trimmelését. Ezen felül még számtalan olyan általános szépségápolási tipp van, amit érdemes betartani, főleg nyáron, amikor sokkal extrémebb hatásoknak van kitéve a bőrünk

 

4. Engedd el a figurás alsónadrágokat! 

A felnőtt férfi másik ismérve, hogy normális alsónadrágot hord. Már nem vesz fel kellemetlen Disney-s boxert, amit éppen a barinőtől kapott ajándékba, sem Helló Kittyset, a rossz minőségű, kinyúlt, kifakult alsókról nem is beszélve. Tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy alsónadrág, de akkor is!!! Annyira rémesen kellemetlen, amikor ilyenekkel szembesül az ember, mondjuk az edzőterem öltözőjében. És hidd el, mindenki megnézi a másikét, ezt kár letagadni!:)

hello-kitty-cotton-mens-u-convex-trunk-boxer-men-underwear-lovely-comfortable-for-male-free-shipping.jpg

5. Válogasd meg a kiegészítőket!

A kiegészítők tekintetében érdemes arra törekedni, hogy egyszerű, ám annál stílusosabb darabokat válasszunk. Számomra a hivalkodó és túlságosan látványos darabok sokkal inkább taszítóak, mint a diszkrét, egyszerű darabok. 

mr-t-9.jpg

A legjobb példa kedvenc sorozatom, a Dr. Csont egyik főhőse, Seeley Booth ügynök, aki indokolatlan színű és mintájú övet és zoknit választ minden egyes alkalommal. A hatás pedig nem marad el, hiszen erről a még pszichológusának is határozott véleménye van! Ne feledjük a mondást: A kevesebb néha több! 

a13abdcebd1a90430422cff2153011a5.jpg

6. Figyeljünk az összhatásra!

Nem mindenki születik szupermodellnek és nem mindenkinek van tökéletes konfekció mérete. Ezzel semmi baj sincs, csak keress egy zseniális szabót vagy varrónőt, aki tökéletesen rád tudja igazítani a boltban vásárolt elegáns inget, vagy öltönyt. Manapság a ruhaigazítás nem kerül csillagászati összegbe, viszont a végeredmény magáért beszél. Megjelenésed kifogástalan lesz, és nem fogsz úgy kinézni, mint az a kamaszodó srác, aki megörökölte apukája legmenőbb zakóját.

mens-blue-hugoboss-suit-alterations-3-thetailory.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Hogyan villants melltartót?

A stílusosság tízparancsolata

11 szépség, akiknek jó áll a kor

Sztárok, akik kés alá feküdtek - de minek?

süti beállítások módosítása