Stíler blog

3 hiba, amit elkövetsz szépségápolás közben

3 hiba, amit elkövetsz szépségápolás közben

2019. június 20. - Pusztai Olivér

A szépségápolás hozzátartozik a napi rutinhoz, de az még nem, hogy tudatosan és körültekintően válassz az arctípusodnak megfelelő terméket. Persze senki sem születik bőrgyógyásznak, azonban ha betartasz pár apró szabályt és felméred a bőrállapotodat, akkor elkerülheted azokat a súlyos hibákat, amiket a legtöbben elkövetnek az arc- és testápolás során.

1_29.jpg

Tudtad, hogy a legtöbb kozmetikum alapja a kőolaj-hulladék? És hogy még mindig biztonságosabb lenne a kozmetikumainkat megenni, mint magunkra kenni, mert az emésztőrendszerünk könnyebben tudja azokat megszűrni, mint a bőrünk, amelyen keresztül kétszer annyi káros anyag tud felszívódni? Amióta natúr kozmetikumokat használok ez a veszély nem fenyeget, azonban még mindig van bőven mit megtanulni, mielőtt egy krémhez vagy egy arcpakoláshoz nyúlunk. Íme pár hasznos tipp kezdőknek:

 

1. HATÁROZOD MEG A BŐRÁLLAPOTODAT!

Alapvető szépségápolási hiba, hogy a bőrállapotodnak nem megfelelő kozmetikumokat használunk, amivel sokkal nagyobb bajt tudunk okozni, mint azt elsőre gondolnánk. Válaszd ki, hogy a négy alap bőrtípusból melyikbe tartozol. Így sokkal könnyebben el tudod dönteni, hogy milyen ápolási rituálé és milyen alapanyagok valók neked. Ha száraz-normál bőröd van, használj egyszerű lemosókat, vagy krémes habú natúr szappanokat, és fektess hangsúlyt a hidratálásra. Ápolásként nyugodtan használj zsírbázisú hidratálókat (vizes bőrön) és növényi olajokat. Ha a zsíros-vegyes típusba tartozol, használj fekete szappant, erőteljesebb (de alkoholmentes!) tisztítókat, időnként hámlasztókat. A hangsúlyt inkább a tisztításra fektesd, került a zsírbázisú és olajos termékeket. Ápolásra is csak géles állagú, vizes bázisú krémeket használj.

men_vs_women.jpg 

2. TALÁLD MEG A BŐRPROBLÉMÁRA A MEGFELELŐ HATÓANYAGOT

Életkorod, bőrtípusod, és esetleges problémáid alapján keress hatóanyagokat! A lemosók általában vízbázisúak (“Aqua” az első helyen), a krémek pedig lehetnek víz vagy zsírbázisúak (pl. “Butyrospermum Parkii Butter” a shea vaj).
A natúr szappanok alapanyagait természetes vajak elszappanosítási reakciójával nyerik ki. Ha zsíros-vegyes a bőröd, bátran használj aktív szenet tartalmazókat, ha száraz-normál, akkor pedig shea vaj, kókuszolaj, kakaóvaj alapúakat. Ha érzékeny a bőröd, kerüld az illatanyagokat, illóolajokat! Ha pigmentfoltos, igénybe vett bőröd van, magas antioxidáns tartalmú készítményeket használj, a legjobb hatásfokot nagy koncentrációjú szérumok használatával fogsz tudni elérni.

970_boyfriends_skin_care_products.jpg 

3. OLVASD EL A KISBETŰS RÉSZEKET

Ha például egy termékre ráírják hogy natúr, meg organikus, és mégis megtalálod az INCI listában a dimethicone-t, vagy az SLS-t (Sodium Laureth Sulfate) esetleg a parabéneket,  formaldehid forrásokat, (DMDM hydantoin, Imidazolidinil Urea, Diazolidinyl Urea, Quaternium 15, nátrium-hidroxymetil glicinate, 2-bromo-2-nitropropán-1,3-diol, bronopol.) akkor bátran hagyd ott… A legszerencsésebb, ha egy márka mellett teszed le a voksodat, mert akkor egy teljes szépségápolási családot tudsz használni, aminek a tisztító, ápoló és hidratáló fázisait tökéletesen egymásra tudod építeni. Én a Berber Beauty termékeinél érzem azt, hogy egységben az erő és csodálatosan épülnek egymásra a termékeik.

tryvix-cream.png

süti beállítások módosítása