Stíler blog

5 desztináció, ha nyugiban akarsz nyaralni

5 desztináció, ha nyugiban akarsz nyaralni

2018. augusztus 07. - Rigó Ági

Nyaralni jó dolog, de csak akkor, ha tényleg ki tudsz kapcsolódni. Sok üdülőhely azonban annyira zsúfolt, hogy pihenés helyett csak feszengünk a sok turista között. Ha arra vágysz, hogy gyönyörű és csendes környezetben pihend ki magad, akkor válassz az alábbi 5 üdülőhely valamelyikéből, ahol az ott töltött idő felér egy szanatóriumi bérlettel.

 bosnia.jpg

Azt hiszem, kezdem megérteni a szüleimet. Amikor a közös nyaralástervezésénél én mindig valami zsúfolt, élettel teli hely mellett tettem le a voksomat, ők állandóan egy általam “unalmasnak” gondolt desztinációt preferáltak. Most, hogy majdnem annyi idős lettem, mint akkor ők, rájöttem: nem velük volt a baj, csak én volt túl fiatal.

Amikor nyaralóhelyet nézek, nekem is sokszor eszembe jut: nem akarok visítozó gyerekeket, medencében táncolós-gimnasztikázós közös programokat, ajtócsapkodást a 300 szobás szállodafolyosón, és brutál mennyiségű turistát kerülgetni az adott ország nevezetességei körül. Inkább rászánok több időt a neten lógva, hogy megtaláljam azokat a rejtett kincseket, amiket szinte senki sem ismer, viszont kellőképpen érdekesek és szépek. Idén is ezt tettem, és a következő 5 hely keltette fel az érdeklődésemet.

Ahogy kedves egy ismerősöm mondja: “A boldogsághoz nem kell más, mint egy bankkártya és térerő!” - és ezzel a mai napig nem tudok vitatkozni! Lecsekkoltam, mindenhol tudok bankkártyával fizetni, és a wifi is megoldott, szóval tényleg nincs más hátra, mint bepakolni a bőröndbe, becsúsztatni a kártyámat a farzsebembe és irány a nyugodt kikapcsolódás!

 

1. ÉSZAK-SPANYOLORSZÁG ÉKSZERDOBOZA

Az egész falu annyira pici, hogy közel 1049-en lakják. Ez a hely igazi időutazás, amivel visszaröpülünk a középkorba. Szűk utcák, romos házfalak és kedves épületek teszik romantikussá a helyet. Albarracín apró települése egy hegytetőn fekszik Rió Guadalavar fölött, Teruel tartományban, ahol élmény esténként kiülni egy pohár borral a kezünkben a teraszra és gyönyörködni a csodás tájban.

castelluccio-di-norcia-1.jpg

 

2. AKTÍV PIHENÉS PORTUGÁLIÁBAN

Az Azori-szigeteket Portugália egyik legszebb kincsének tartják. Kristálytiszta víz, gyönyörű hegyek, vulkáni barlangok, mesés vízesések, zöld legelők várnak mindenkit, aki aktív pihenésre szánja el magát. A természetkedvelőknek egyszer kötelező ide eljutniuk.

azori_ko_ru_t_1.jpg

 

3. CASTELLUCCO DE NORCIA - A MŰVÉSZETEK PARADICSOMA

A kisváros Castelluccio di Norcia, Norcia közelében fekszik, Olaszországban. A csendes városkában olyan érzésünk van, mintha megállt volna az idő valamikor a 19. század közepén. Ráadásul májustól július elejéig pompázó virágmezők várják az idelátogatókat, amiken sétálva egy romantikus regény főhőseinek érezhetjük magunkat.

0x0-001p1393189715.jpg

4. FISKEBACKSKILT - A HALIMÁDÓKNAK

Ez a kis halászfalu Svédország nyugati partjainál található. Bár kifejezetten apró, mégis a friss tengeri ételek, a hangulatos sétányok és hosszú, gyönyörű bringaútvonalak Mekkájának tartják, ahova nagyon sokan szeretnek ellátogatni. A tenger és a halételek szerelmeseinek pedig egyenesen kihagyhatatlan!

fiske.jpg

5. IRÁNY A BASSANO DEL GRAPPA!

Jól sejted: a városnak köze van Olaszország jellegzetes italához, a grappához! Sőt, kifejezetten a grappa fővárosának is nevezik. Aki szereti a rövidet, netán kifejezetten a grappát, annak kötelező ellátogatnia ide. Bár nem olyan impozáns, mint a közeli Velence, de éttermei, kávézói pont ugyanolyan kellemesek, mint a vizek városában. És talán meghittségben itt kapsz többet!

bassano.jpg

süti beállítások módosítása