Stíler blog

Horvátország 10 legszebb strandja, ahol élmény a nyaralás!

Horvátország 10 legszebb strandja, ahol élmény a nyaralás!

2018. július 18. - Rigó Ági

Akár az első, akár a sokadik nyaralásodra készülsz Horvátországba, mindenképpen hasznos lehet ez bejegyzés abból a szempontból, hogy felfedezz új és izgalmas tengerpartokat, strandokat. A Stíler most összeválogatta azokat a desztinációkat, ahol biztosan maradandó élmény vár.

 xl_1442394941_horvatorszag-nyaralas-traveltime-utajanlo.jpg 

Hihetetlen, de Horvátország még mindig, sőt évről évre egyre népszerűbb, nemcsak a magyarok, de a nyugat-európai turisták körében is. Azok, akik egyszer ellátogatnak déli szomszédunkhoz, biztosan azonnal beleszeretnek a tengerparti országba, hiszen konyhájuk kifejezetten jó, tökéletes hely aktív és passzív pihenésre is, és nem kell évekig gyűjtened, hogy egy hétre kikapcsolódj., A valutaváltással sem kell bajlódnod, ha Mastercard vagy Maestro bankkártyádat is magaddal viszed, és nem utolsó sorban lenyűgöző tengerpartok közül válogathatsz majd’ 5000 km hosszan. Ha még nincs semmi ötleted, hova menj nyaralni idén, vagy visszatérő látogatóként valami új tengerpartra vagy kíváncsi, akkor a következő 10 desztináció közül biztosan megtalálod az idei kedvencedet. Így nincs más hátra, mint hogy inspirálódj, aztán gyorsan foglald is a nyaralást!

 

1. Zlatni Rat, az állandóan mozgó szigetnyelv

A Zlatni Rat strandot Brac szigeten találod. A különleges, V alakú partszakasz hosszan a tengerbe nyúlik, alakját a tenger és a szelek alakítják, így, ha évről évre visszajáró vendége vagy a partszakasznak, akkor is újként hathat rád a nem mindennapi látványt nyújtó tengerpart. A partszakasz aprókavicsos, a víz pedig kristálytiszta. Aktív pihenésre egyszerűen tökéletes, mert vízi sportokra is alkalmas, például kite-szörfözésre vagy búvárkodásra.

bol-zlatni-rat.jpg

 


2. Proizd - ha csendre és nyugalomra vágysz!

Proizd strand az azonos nevű szigeten található, mely Korculáról, pontosabban Vela Lukáról érhető el. Ha tényleg csendben és nyugalomban szeretnél pihenni, távol a gyerekricsajtól és kellemetlen tömegtől, érintetlen, paradicsomi környezetben, akkor mindenképp érdemes bevállalnod ezt a strandot. Az odajutáshoz vízitaxit kell igénybe venni, de megéri a plusz költséget, ráadásul a jegyeket már előre, online is megveheted a bankkártyáddal.

proizd_strand.jpg

 

3. Rucica - mintha a Marson pihennél

A különleges, kopár sziklákkal körbe ölelt Rucica partszakaszon szinte a Marson érezheted magad. Nemcsak kavicsos, de homokos parton is pihenhetsz. A környék érintetlen, nem látsz hatalmas hoteleket és egyéb vendéglátóipari egységeket sem, egyszóval csend, béke és nyugalom vesz körül. Ha pedig igazi adrenalinfüggő vagy, még a sziklamászást is kipróbálhatod.

rucica.jpg

 

4. Sakarun - a családosok ideális nyaralóhelye

A Sakarun strand Dugi Otokon érhető el. A partot gyönyörű zöld növényzet övezi, és a víz is kristálytiszta. A strand homokos, lassan mélyül, így gyerekes családoknak is ideális választás lehet. Aki kerülné a tömeget, az itt sem fog csalódni.

saharun.jpg

 

5. Paradise Beach - bulizz hajnalig

Rab sziget legnépszerűbb és legszebb strandja a Paradise Beach. A part hosszú, 1,5 kilométeren terül el, mely tökéletes, ha inkább pörgősebb, bulizósabb nyaralást tervezel. A strand mentén rengeteg étterem és szállás közül választhatsz, a bárok és szórakozóhelyek pedig minden nap várnak téged egy hajnalig tartó, kellemes elhajlásra.

paradise_beach.jpg

 

6. Sveti Ivan – felfedezőknek kötelező!

Ha “magellánkodásra” szánnád el magad, és felfedeznél nem túl felkapott helyeket, ráadásul nem borulsz ki pár kilométer sétától, akkor a Szent Iván partszakasz a te kedvenced lesz. A hosszú sétát és a fáradozást nem fogod megbánni, hiszen csodás látvány fogad, ha eléred az úticélod!

sveti_ivan.jpg

 

7. Omis – azoknak, akik a nyüzsgést kedvelik

Listánk következő helyén egy felkapottabb desztináció áll, ami nem véletlenül lett népszerű. Omis több, hosszú, homokos partszakasszal is rendelkezik, melyek sekélyek és jól védettek a hullámoktól. Ha Omisba látogatsz, a bájos óvárost se hagyd ki a programból, mert egy igazi időutazásban lesz részed.

omis.jpg

 

8. Makarska – rengeteg lehetőség egy helyen

Ha aktív- és passzív pihenésre is vágysz egyszerre, akkor Makarskát vedd elsőszámú úticélnak, mert a környéken rengeteg a felfedeznivaló, de a lusta, pihengetős, este étterembe ülős vagy bulizós napokra is lehetőség van. Makarska egy jól kiépített üdülőközpont Dalmáciában. Magyarországról könnyen megközelíthető, végig autópályán tudunk haladni, sőt még az autópályamatricával sem kell bajlódni, ha a bankkártyánk a zsebünkben figyel.

makarska.jpg

 

9. Dubovica: mindenki kedvence

A Dubovica strand kétségtelenül Hvar-sziget legszebb partja. A népszerű turistaközpont, Hvar óvárosa csak pár km-re fekszik a strandtól, így a part könnyen megközelíthető. A tengerpart kavicsos, nincsenek nagy hullámok, így gyerekeknek, kiscsaládosoknak is tökéletesen alkalmas, sőt búvárkodásra is kellően tiszta a víz. A közelben zseniális éttermekben próbálhatjuk ki a mediterrán/horvát ételeket, legtöbbjükben bátran  fizethetsz bankkártyáddal is.

dubrovnica.jpg

 

10. Stinvia - kizárólag aktív pihenőknek!

Kalandos utazó vagy, és inkább felfedezed a környezetet, mintsem naphosszat barnulj a tengerparton? Akkor a Vis szigetén található Stiniva-öblöt neked javasoljuk, hiszen nehézkesebb az odajutás, viszont cserébe érintetlen, vadregényes táj fogad. Visre Splitből indul a komp. A sziget kicsi, akár biciklivel vagy robogóval is felfedezhetjük. A túracipődet ne hagyd otthon!

hd_vis-strand.jpg

süti beállítások módosítása