Stíler blog

Ékszertippek tavaszra egy profitól

Ékszertippek tavaszra egy profitól

2018. március 15. - Rigó Ági

A nagyitól örökölt vintage darabok? Modern műalkotások? Esetleg klasszikusok? Mindenkinek van kedvenc ékszerstílusa, a jó hír pedig az, hogy Susanne Kölbli szerint idén minden menő lesz, így nem kell rejtegetnünk a szívünkhöz legközelebb álló darabokat, hanem bátran viselhetjük, sőt kombinálhatjuk őket kedvünk szerint.

thomas_sabo_generation_charm_club_bts_susanne_kolbli2.jpg

A divat manapság egyre kevésbé szól a trendekről, helyette az önkifejezés, a személyes stílus kerül előtérbe. Persze minden szezonban megtekintjük a kifutón masírozó modelleket, és vagy jót mosolygunk rajtuk, vagy ihletet merítünk a legnagyobb divatházak kollekcióiból – de a hangsúly az ihlet szón van! Ma már senki nem lesz divatos attól, ha tetőtől talpig lekoppint egy valaki más által kitalált outfitet.

Így van ez az ékszerek világában is, ha hihetünk Susanne Kölblinek, a Thomas Sabo kreatív igazgatójának, aki már a 90-es évek óta felelős a népszerű német ékszermárka termékeiért. A cuki Eiffel-tornyos és szívecskés charmjairól híres márka idén ugyanis teljes megújuláson esett át, és a Generation Charm Club névre keresztelt kollekció 260 új charmmal igyekszik elnyerni minden ékszerrajongó szívét.

FELEJTŐS A „MUST HAVE” KATEGÓRIA

Egy ékszertervezőt általában arról kérdezünk, hogy mi a szezon kötelező darabja, de Susanne Kölbli szerint már vége a „must have” darabok korszakának. „Nincs egyetlen, uralkodó trend az idei ékszer viselésben” - kezdi. „A hangsúly a kifejezetten egyéni kombinációkon van, amelyek egy könnyed, erőfeszítéstől mentes összképet teremtenek.”

Bátran variálhatjuk a vintage, lázadó és modern stílusokat, a különböző színű fémeket, hogy az így létrehozott kombináció minél inkább az egyéniségünk kifejeződése lehessen. „Nem kell tökéletességre törekedni, nincsenek szabályok! Mutasd meg, ki vagy, kövesd az intuíciódat, és vállald be bátran az elsőre egymásnak ellentmondó dolgokat is.” - foglalta össze a Thomas Sabo kreatív igazgatója.

thomas_sabo_generation_charm_club_mof_creation_susanne_kolbli3.jpg

NINCS EGYETLEN NŐIDEÁL

A sokszínűség már a tervezés elején fontos momentumként jelent meg, ugyanis ahelyett, hogy a tervező egy bizonyos típust képzelt volna maga elé, akinek az ékszerek szólnak, új formákat, metszéseket, textúrákat és színeket álmodott meg, hogy a kombinációs lehetőségek sora végtelenné váljon. „A világ hatalmas, és rengeteg különböző típus, kultúra létezik. Ezért sem tudunk, és nem is akarunk szabályokat állítani az ékszerek viselésével kapcsolatban. Mindenki döntsön saját ízlése szerint, és kombinálja az elemeket kedvére!”

ARANYAT EZÜSTTEL, VINTAGE STÍLUST MODERNNEL

„Már generációk óta viselünk charmokat, most eljött az idő, hogy az egyéniség kerüljön a középpontba.” Az új charmok tervezése során Susanne Köbli merített a régebbi, sikeres Thomas Sabo ékszerek motívumaiból, de minden korábbi trendet egy friss, modern csavarral gondolt újra.

Családi örökség által ihletett formák, régi nagy kedvencek és modern formavilág találkozik az új kollekcióban, melynek darabjai akár egyesével viselve is tökéletes ékszerként jelenhetnek meg, de a kombinációk is organikus egységbe forrnak viselőjük stílusának megjelenítésével. Susanne célja rendkívül egyszerű, mégis nagyra törő: „Szeretném az ékszerek szerelmeseit boldoggá tenni, mosolyt csalni az arcukra!”

untitled_design_2.jpg

süti beállítások módosítása