Stíler blog

5 fontos dolog, amit tudnod kell a 2018-as Grammy divatjáról

5 fontos dolog, amit tudnod kell a 2018-as Grammy divatjáról

2018. január 29. - Rigó Ági

A Golden Globe vörösszőnyegén csupa feketébe öltözött híresség láttán felmerült a kérdés, hogy hova lett a divat a díjátadó gálák világából. A Grammy tegnap este mégis visszaadta a reményt: a divat igen hasznos kommunikációs eszköz, és nemcsak akkor, amikor egyenruha szintre van butítva.

A Golden Globe vörösszőnyegén a felvonuló hírességek többsége feketét viselt, és nem nyilatkozott a ruhájáról. A Time’s Up mozgalom iránti támogatás ilyenfajta kinyilvánítása kétségkívül hatásos volt, de a divat szempontjából meglehetősen gyászos pillanat. Szerencsére a Grammyn nem vezettek be ilyen „kötelezően szabadon választott” dress code-ot, de a divat így is magasabb szintet képviselt, mint a legutóbbi pár zenei díjátadón.

1. FEHÉR RÓZSA A FEKETE RUHÁK HELYETT

Az egyenlőséget pártolók a Grammy vörös szőnyegén nem talpig feketében vonultak fel, hanem összetartozásukat egy szál fehér rózsával kommunikálták. A rózsa viselésének módja már magában kellő játékosságot és önkifejezési lehetőséget biztosított mindenki számára, miközben a divat sem szorult háttérbe.

2_14.png

Lana del Rey, Alessia Cara, Lady Gaga, Cardi B, Zayn Malik 

2. JANELLE MONAE A LEGMENŐBB – EGY KIS SZÉPSÉGHIBÁVAL

Janelle Monae stílusát évek óda csodálom, és ezen a gálán egy kis újat mutatott: a szokásos fekete-fehér-piros palettától eltérve egészen színes szettben jelent meg. A nadrágkosztüm erőt és eleganciát sugároz, a virágok közt pedig tökéletes helyet kap az este slágere, a fehér rózsa is.

Hogy mi itt a gond? Az énekesnő szettje Dolce&Gabbana, az olasz tervezőpáros pedig jelenleg nem éppen a haladó szellemiség megtestesítője: Stefano Gabbana évek óta újra és újra érzéketlen, a legkevésbé sem politikailag korrekt megjegyzéseivel kerül címlapra.

6_7.png

3. A CARTER-KNOWLES KLÁN MINDENT VITT

Nem lehet könnyű dolga Beyoncé csapatának, hiszen évről évre nagyobbat, többet, durvábbat kell kitalálniuk, hogy a szupersztárt és családját összerakják a zeneipar legnagyobb eseményére.

Queen Bey idén a Nicolas Jebran Couture bársony ruhakölteményét választotta, de a rafinált ruha nem volt elegendő. A kalapot még a tervező álmodta meg a ruhához, de a szupersztár egy nem mindennapi napszemüveggel is feldobta a lookot (nehogy már csak Anna Wintour viselhessen napszemüveget zárt helyeken…). A “szükséges csillogást” Lorraine Schwartz gyémántjai szolgáltatták, potom 6.8 millió dollár értékben.

Persze a család többi tagja sem érkezett csövesben. A 6 éves Blue Ivy Carter már tavaly feltűnést keltett Gucci táskájával, idén pedig egy több, mint 2600 dolláros Valentino csodával a kezében jelent meg az estén. Vajon mit tart egy hatéves a táskájában…?

4_9.png

4. RÉGI ÉS ÚJ DIVAT TALÁLKOZÁSA

Volt, aki megértette, hogy új szelek fújnak a gála divatban, és persze volt, aki nem. A friss és modern vonal képviselői ejtették a kötelező – és egyúttal viselhetetlen – tűsarkúkat meg a Disney-hercegnőket is irigységbe taszító báli ruhákat, és inkább különböző nadrágkosztümös megoldásokat választottak. Az eredmény friss és modern, bár azért itt-ott még van mit csiszolni ezen a vonalon.

1_15.png

Anna Kendrick, Kesha, Cindy Lauper, Eve

Akik pedig nem kapták meg a memót, továbbra is a kellemetlen pucérruhákat részesítették előnyben. (Igen, Heidi Klum, rád gondolok…!)

3_14.png

Maren Moris, Heidi Klum, Bebe Rexha

5. NE FELEDKEZZÜNK MEG A DIVATRÓL SEM

Politikai üzenetek ide, társadalmi problémák oda… a Grammy vörös szőnyegén volt néhány ruha, ami egészen egyszerűen jól nézett ki.

5_7.png

Hailee Steinfeld (Alexandre Vauthier), Miley Cyrus (Zac Posen),  Katie Holmes (Zac Posen)

 

+1. TITKOS ÜZENET…

Akinek a fehér rózsa nem volt elég, sokkal explicitebb megoldások közül is választhatott. Lorde nemes egyszerűséggel Valentino estélyiéje hátára varratott egy Jenny Holzer idézetet a társadalmi változásokat sürgetendő.

Persze ne gondoljuk, hogy a zene világában mindenki csupa egyenlőségpárti és liberális – Joy Villa, aki tavaly Donald Trumpot támogató ruhában jelent meg, idén az abortusz ellen állt ki “Choose Life” feliratú táskájával, és a ruhájára festett magzattal.

untitled_design_1_1.png

süti beállítások módosítása