Stíler blog

7 szempont, amit matracvásárláskor figyelembe kell venni

7 szempont, amit matracvásárláskor figyelembe kell venni

2017. november 21. - Pusztai Olivér

Ahhoz, hogy energikusan, kipihenten keljünk minden reggel, elengedhetetlen a nyugodt és pihentető alvás. Teljesen mindegy, milyen pizsiben bújsz az ágyba, vagy hogy optimális-e a szoba hőmérséklete, ha az ágy, és legfőképpen a matrac nem megfelelő, akkor jönnek a hisztis, kialvatlan reggelek, amik hosszútávon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

3_21.jpg
Manapság már nagyon sok márka kínálja portékáit a neten, az üzletekben, de azt be kell lássuk, hogy a pont jó matrac kiválasztása egyáltalán nem egyszerű feladat. Akkor milyen szempontok alapján kell kiválasztani a tökéletes darabot? Az alábbi hasznos tippek biztosan segítségül szolgálnak a választás előtt, sőt! Abban is segítünk, hogy milyen márka mellett tedd le a voksodat! Én a Luna matracot használom már egy ideje, és biztos vagyok abban, hogy a kipihent reggeleimet nem cserélném el semmiért!

1. NÉZZ KÖRÜL A NETEN

Az első és legkönnyebb formája annak, hogy megtaláld a tökéletes matracot, ha a neten próbálsz meg információt gyűjteni. Manapság már minden nagyobb márka ott van a világhálón és weboldalukon hasznos információkhoz juthatsz, ha éppen fogalmad sincs, milyen matracot válassz magadnak.

2. EGYEZTESS AZ ORVOSODDAL

Ha mozgásszervi probléma miatt vannak fájdalmaid, kérdezz rá az orvosodnál, hogy ő mit tanácsol. A dokid biztosan nem matrac-specialista, de azt pontosan tudja, hogy milyen egészségügyi problémák okozzák a fájdalmakat, ami már nagy segítség lesz a vásárlásnál.

1_23.jpg

3. ÓVATOSAN AZ AJÁNLÁSOKKAL

Vigyázz a trükkökkel! Sok matracgyártó “ortopéd” vagy “orvosilag jóváhagyott” címkével látja el portékáit. Ne dőlj be ennek! Nincs olyan orvosi szervezet, ami tanúsítaná a matracok orvosi támogatását. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy matracnak nem lehet ortopédiailag kedvező kialakítása: a lényeg, hogy alvás közben egyenesen tartsa a gerincoszlopot, ne legyen se túl puha, se túl kemény.

4. FIGYELJ RÁ, HOGY MI VAN BELÜL

A legtöbb matrac értékesítése körül sok a hókuszpókusz, pedig a minőség csakis a felhasznált anyagok milyenségén múlik. Egy jó matrac alátámasztja a gerincet, ruganyos, jól szellőzik, kényelmes, és tisztán lehet tartani. Ne hagyd, hogy olyasmit sózzanak rád, ami ezeket nem tudja!

2_25.jpg

5. HALLGASS A SZAKEMBEREKRE

Egy matracot legalább 10 évre vásárol az ember és te fogsz rajta feküdni minden este! Fontos, hogy tartós legyen a matracod, hogy ugyanolyan jól szolgáljon évek múlva is, mint az elején. Érezd a felelősségteljes döntést a kezedben, nézz utána, hogy bevizsgálták-e a matracot, megfelel-e a tartóssági szabványoknak.

6. MINŐSÉG MINDENEK FELETT

Minden minőségi matracra legalább 10 év garancia van! Eszedbe se jusson olyat venni, aminél ez nincs biztosítva! Az igazán komoly cégek pedig még azt is megengedik, hogy otthonod kényelmében is kipróbáld a matracot, és legyen jogod visszavinni, ha mégsem pont jó neked!

7. VÉDD A BEFEKTETÉSEDET

A matracod mellé válassz védőtakarót, hogy elkerüld a matracon esetlegesen keletkező foltokat. Ha a matrac foltos, biztos nem veszik vissza.

süti beállítások módosítása