Stíler blog

Minden, amit a rúzsokról tudni kell idén ősszel

Minden, amit a rúzsokról tudni kell idén ősszel

2017. október 08. - Rigó Ági

Millióféle színárnyalat, zavarba ejtően sokféle textúra és számos különböző kiszerelés vár arra, aki szeretne up to date lenni 2017 őszének rúzsdivatjával. Összegyűjtöttem hát a legfontosabb tudnivalókat, hogy ezután bátran válogathass a végtelennek tűnő kínálatból.
hbz-makeup-trends-fw2017-berry-lips-jill-stuart-bks-m-rf17-3616.jpg

Backstage, Jill Stuart 

Az utóbbi szezonokban újra divatba jöttek a rúzsok, és mostanra ott tartunk, hogy akár egy jól megválasztott szájszín is elég ahhoz, hogy menők legyünk. Sokáig vallottuk, hogy “csak egy szempillaspirál kell, és máris indulhatsz”, de a mérleg nyelve egyre inkább a rúzsok felé billen. Idén ősszel érdemes megbarátkozni velük és kipróbálni a legizgalmasabb trendeket!

AKKOR MOST MATT VAGY FÉNYES?

Könnyű összezavarodni a textúra kérdésében, ugyanis mindkét véglet jelen van a trendek közt. Míg a matt finish inkább az Instagram-sminkek kedvence, a nagy divatházak kifutóin egyre több lakkhatásúan fényes rúzst láthatunk.

Szerencsére nem kell életre szóló döntést hozni a témában, és bátran választhatunk a kedvünkhöz, outfitünkhöz illőt alkalomról alkalomra. A megoldás egyszerű: a fényes rúzst vagy szájfényt könnyű egy kis transzparens púder segítségével mattítani, a mattot pedig átlátszó szájfénnyel tehetjük fényessé. Probléma kipipálva!
misssporty_ruzsok.png

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick 08, Rimmel Provocalips 120 Pucker Up, Astor Fabulous Mette 240, Miss Sporty My BFF Matt ajakrúzs

Inspiráció: Philip Plein

 

ÉN EHHEZ NEM VAGYOK ELÉG ÜGYES...

Imádom, hogy hányan használják a fenti mondatot kifogásként arra, hogy nem kísérleteznek a rúzsokkal. Semmi baj persze, ha nem szívesen viselsz rúzst, csak akkor nem kell leirigyelni arról, aki viszont tudja hordani :)

Idén a trendek kegyesek a kevésbé ügyes kezűekhez is, ugyanis egyáltalán nem kötelező a szájceruza vagy akár az éles kontúr, ha rúzsozunk! Ha éppen nem sikerült tökéletesre a vonal, egy fültisztító pálcika segítségével elsatírozhatjuk a rúzs szélét, így szexibb lesz a hatás. A sötétebb színeket pedig elég akár csak az ajkak belső részére felvinni, és kifelé világosabb, ombre hatást kialakítani.

matt.png

Bourjois Rogue Laque, Bourjois Rouge Edition Velvet

 Inspiráció: Giambattista Valli, Erin Fetherson

 

A JACKPOT, AMIT MOST KELL KIPRÓBÁLNI

Ha már mindent szabad a rúzsok terén, most érdemes kipróbálni a Rimmel limitált kiadású Provocalips névre hallgató újdonságát. Az 5 árnyalatban kapható termék egyik vége applikátorral felvihető folyékony rúzs, míg a másik fele átlátszó szájfény. Önmagában a rúzs finom, bársonyos fénnyel, és elképesztő tartóssággal bír, a második lépésként ajánlott fény pedig fixál és csillogást ad.

Az exkluzív hatást emeli, hogy amellett, hogy egy szuper rúzst újíthatunk be, limitált kiadású csomagban 2 színben passzoló körömlakkot és egy szempillaspirált is tartalmaz (na meg egy izgalmas nyereményjátékot). Ha szeretnéd kipróbálni, játssz velünk Facebook játékunkon, hogy megnyerhesd az 5 Rimmel csomag egyikét!

 

MIK A TRENDSZÍNEK?

A divatban is igaz, hogy nem a trend szerint érdemes színeket választani, hanem azt kell hordani, ami jól áll – ez a rúzsokkal még inkább így van. Az éppen hogy csak látható nude változatoktól a pirosakon át egészen a mély bordóig, sőt liláig terjed a kínálat, csak meg kell találni a saját színeinkhez, az alkalomhoz és a habitusunkhoz legjobban passzolót.

19807_ast1618_visuel_digital-berry_matte_collection_02_b.png

 

süti beállítások módosítása