Kétségtelen, hogy a nyár slágere a rozé, különösképpen fröccs formájában. Ha viszont már kezd unalmassá válni a méltán népszerű rozé fröccs, és kedved támad felturbózni egy kicsit, ezeket az egyszerűen elkészíthető, különleges koktél recepteket érdemes kipróbálni.
Nyáron (is) fontos a belső hidratálás, és már profi trükkjeink vannak arra, hogy izgalmasabbá tegyük a folyadék bevitelt. Az okos táplálkozás egy fontos pont, és persze a házi limonádék is sokat segítenek a feladatban. De ha eljön az este, akkor eljön a csodás, klasszikus nyári koktélok és a rozé ideje is! Ha mindkét opció annyira szimpatikus, hogy már dönteni sem tudsz, akkor egyértelműen a rozé koktélokat érdemes választani ;) Összegyűjtöttünk 5 egyszerűen kivitelezhető, mégis remek receptet.
1. LEVENDULÁS CAMPARI SPRITZ
Ha az olaszos hangulat rajongója vagy, imádni fogod ezt a felturbózott Campari koktélt!
Hozzávalók:
- 2 cl Campari
- 4 cl gyümölcsös rozé
- ½ cl levendula szirup
- 4 cl szódavíz
Egy long drinkes poharat tölts meg jégkockával, majd add hozzá az összetevőket, és finoman keverd meg.
2. DAIQUIROSÉ
A Daiquiri népszerű ital, főleg nyáron – miért ne bolondítanánk meg egy kis rozéval?
Hozzávalók:
- 2 rész száraz rozé bor
- 1 rész rum
- ½ rész friss lime lé
- ½ rész cukorszirup
Egy shakerben rázd össze a hozzávalókat és némi jeget, majd szűrd pohárba az italt. Díszítheted lime karikával vagy lime héjjal.
3. LEVENDULÁS ROZÉ SANGRIA
A sangria szuper, a rozé szuper – a kettő együtt egyenesen főnyeremény! Ez az ital akkor is nyerő, ha nagyobb társaságot vársz vendégségbe, vagy éppen nem akarsz állandóan italkészítéssel pepecselni. Előre elkészíthető, így minden figyelmedet a vendégeidnek szentelheted!
Hozzávalók:
- 2 üveg száraz rozé
- 1 dl Grand Marnier
- ½ dl narancslé
- ½ dl citromlé
- 1 dl levendula szirup
- néhány friss levendula ágacska
- 10 darab eper, apróra vágva
- 10 szelet narancs, negyedekre vágva
(Ha nincs otthon levendula szirup vagy szörp, könnyen elkészítheted magad is: forralj fel 2 bögre vizet levendulával, majd szűrd le az egészet, és adj hozzá 2 bögre cukrot. Ha a cukor feloldódott, mehet az egész a hűtőbe, és bármikor előkaphatod, hogy koktélt vagy limonádét készíts belőle.)
A sangria elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: a hozzávalókat tedd egy nagy puncsos tálba vagy egy kancsóba, és hűtsd be alaposan. A szervírozáshoz jól jön még némi extra gyümölcs, és jó sok jég.
4. ROSÉNADE
A bazsalikomot sokan csak az olasz tészták vagy a mozzarella caprese mellé tudják elképzelni, pedig ez a frissítő fűszernövény koktélban is igazán jól mutat.
Hozzávalók:
- 3 cl citromos vodka
- 1,5 dl rozé
- 2 bazsalikom levél
- 1 gerezd citrom
- 1 cl cukorszirup
- 5 cl szódavíz
A bazsalikomot, citromot és a szirupot tedd először a shakerbe, és egy kicsit törd össze őket. Ezután jöhet a jég, majd a vodka és a bor. Rázd össze alaposan, és szűretlenül töltsd egy borospohárba. Végül egy kis szódával öntsd fel, majd díszítsd bazsalikommal és citrommal.
5. ROSÉ COOLER
Hozzávalók:
- 1 dl gyümölcsös rozé
- 2 cl málna ízű vodka
- 4 cl pink grapefruit juice
- cseresznye szörp
- szóda
A poharat félig töltsd fel jéggel, majd add hozzá a bort, a vodkát, a grapefruit levet és a szörpöt. A szörppel érdemes finoman bánni, elég éppen csak egy csepp! Finoman keverd meg a koktélt, majd öntsd fel szódával. Friss vagy koktélcseresznyével díszítheted a kreációt.