Stíler blog

6 divattipp, hogy túléld a kánikulát

6 divattipp, hogy túléld a kánikulát

2017. július 31. - Rigó Ági

Amikor a hőmérséklet napokon keresztül a 40 fokhoz közelít, a divatszempontok háttérbe szorulnak, és csak a túlélésre játszunk. A következő tippek segítenek abban, hogy könnyebben viseld a kánikulát, de a stílusfaktorból se kelljen (sokat) alább adni.

1. BYE-BYE, HÁRMAS SZABÁLY

A stílusos öltözködés egyik egyszerű trükkje, hogy mindig viseljünk egy “harmadik” darabot, ami általában egy blézer, mellény vagy hasonló. Érthető azonban, hogy 40 fokban épeszű ember nem variál a réteges öltözködéssel. Ha viszont így túl laposnak érzed az összképet, válassz ütős szandált vagy táskát, ami anélkül emeli a stílusfaktort, hogy melegítene.

2. HAGYD LÓGVA!

Könnyebb elviselni a hőséget, ha kerüljük a szoros ruhadarabokat. A kedvenc ruhádat most hordd inkább öv nélkül – lehet, hogy így nem lesz derekad és dögös homokóra alakod, de legalább kényelmesen érezheted magadat!

3. LEGYEN A HANGSÚLY A KIEGÉSZÍTŐKÖN

Semmiben nem befolyásolja a hőérzetet, ha az egyébként nagyon minimál outfitet egy extra szandállal egészítjük ki. Viszont sokkal menőbb lesz az összhatás!

A bizsukat ellenben érdemes hanyagolni a legforróbb napokon, mert a fokozott izzadás miatt könnyen megfogják a bőrt, ami egyáltalán nem szexi zöldes-kékes foltokban nyilvánul meg.

5_15.jpg

4. SZELLŐZZÖN AZ ANYAG

Mindegy, mennyire cuki az a kis nyári darab, amit ezerötért vettél a leárazáson, de ha poliészterből van, akkor ne viseld kánikulában. A rosszul szellőző anyagban, értelemszerűen kellemetlenebb lesz a melegben, ráadásul klasszul be is büdösödik… Érdemes ilyenkor inkább az olyan természetes textileket választani, mint a pamut és a vászon.

5. AZ IRODÁBAN IS LEHET CSALNI

Ha a munkahelyed szigorú öltözködési szabályait még hőségriadóban sem oldják fel, ne aggódj! Csodás megoldást kínálnak az amúgy is mindenhol kapható, bő ujjú felsők. A harang szabású ujj takarja a kart, viszont olyan érzés, mintha szinte semmi nem fedne és melegítene pluszban.

img_2667.jpg

6. NE FELEDD A SZÍNEKET!

Kézenfekvőnek tűnhet, mégis sokan megfeledkeznek arról, hogy a sötét színek jobban “szívják magukba” a napot, míg a világosak inkább visszaverik. Erre a hétre jobb, ha elbúcsúzunk hát kedvenc fekete holmijainktól, és hadrendbe állítjuk a fehéreket.

süti beállítások módosítása