Stíler blog

Fehér ruhák: 5 előny és 5 hátrány

Fehér ruhák: 5 előny és 5 hátrány

2017. június 18. - Rigó Ági

Nyáron mindenki kötelezőnek érzi, hogy beszerezzen legalább egy fehér ruhát, mert az „mindenhova jó”. Ez a nyári szín azonban nem csak előnyöket, hanem hátrányokat is rejt, és érdemes odafigyelni, ha el akarjuk kerülni a divatbakikat.

guess-spring-summer-2016-campaign10.jpg

HA NYÁR, AKKOR KÖTELEZŐ EGY FEHÉR RUHA

Sokan már tudják, hogy nincs nyár fehér ruha nélkül, de vannak olyanok is, akik tartanak ettől a kényes, és nem éppen slankító színtől. Pedig vannak előnyei:

  1. Kellemes viselet – minél világosabb a szín, annál kevésbé „szívja magába” a meleget, így a hőségben is a lehető legkényelmesebben érezhetjük magunkat, amikor ezt viseljük.
  2. Kiemeli a barnaságot – minden bőrtónushoz jól mutat, ha pedig egy kis színt is szereztünk, akkor már készülhetünk is a bókokra.
  3. Pofonegyszerű kiegészítőket választani hozzá – a fehérhez stílustól függően bármit felvehetünk: jöhetnek az arany vagy ezüst kiegészítők; mindegy, hogy a fekete vagy a barna a kedvenc cipőnk-táskánk; és persze a pasztell vagy akár élénk színek is jól mutatnak vele.
  4. Minden stílusban működik – akár a letisztult minimalizmus híve vagy, akár menthetetlen romantikus, biztosan találsz egy neked való fehér ruhát.
  5. Minden alkalomra van egy fehér ruha – a dolgos hétköznapokra szigorúbb vonalak és strukturált szabás illik; a strandra válassz könnyű, oversize darabot; esti koktélozáshoz valami extrát; hétvégi lazuláshoz pedig igazán kényelmeset.

b2a3f9727004b249e93886836f62c36b.jpg

CSÚNYA DIVATBAKIKBA IS BELESZALADHATUNK

Elsőre úgy tűnhet, hogy a fehérrel nem hibázhatunk, pedig azért vannak szempontok, amikre érdemes figyelni.

  1. A rossz minőség itt különösen ciki lehet – az üzletekben körbenézve nem nehéz szinte átlátszó fehér anyagokkal találkozni. Azt hiszem, nem kell részletezni, hogy mi a gond ezzel.
  2. Ha műanyag, akkor meleged lesz – szuper, hogy a szín visszatükrözi a napsugarakat, de ha fullasztó poliésztert viselsz, az nem lesz kellemes. Érdemes a pamut és a lenvászon jól szellőző alternatívái közt körülnézni.
  3. Azok a fránya foltok… - és most nem csak a lecseppenő eperfagyira gondolunk, hanem maxiruhák esetében a szoknya alja, a nyak kivágás és a sminkünk találkozása, vagy az izzadásgátlónk nyoma mind-mind kellemetlen perceket okozhat.
  4. Esküvőn tiltólistás – sokan egyre modernebbül fogják fel az esküvői dress code-ot, és a fekete egyre elfogadottabb. Fehér ruhát azonban egy esküvőn csak a menyasszony hord, hagyjuk meg neki ezt a kiváltságot.
  5. Gondold át, milyen fehérneművel hordod – őszinte megdöbbenésemre sokan még mindig nem használják ki a testszínű fehérneműk előnyeit, pedig pont fehér ruha alá szigorúan tilos fehér alsóneműt húzni. Át fog látszani. És azt nem szeretnénk. Hidd el, testszínűvel sokkal jobb lesz.

giphy_18_1.gif

süti beállítások módosítása