Stíler blog

Ezek a legmenőbb farmerek idén tavasszal

Ezek a legmenőbb farmerek idén tavasszal

2017. március 27. - Rigó Ági

Amikor nem tudjuk, mit vegyünk fel, a farmer mindig jó válasz. Na de melyik? 2017-ben számos újdonsággal találkozhatunk, korábban hordhatatlannak tűnő szabások menővé válnak, és persze itt vannak a régi kedvencek is.

bershka.jpg

A farmer már lassan 100 éve képtelen kikopni a divatból. Van, aki állandóan hordja, és van, aki csak hétvégékre tartogatja, de egy biztos, mindenki megtalálhatja a stílusához, alkatához leginkább illő darabot. A farmerek esetében - kevés kivétellel - minden divat: a régiekre azt mondjuk, hogy „vintage”, az újak meg alap, hogy trendinek számítanak. Összegyűjtöttük a szezon legmenőbb új fazonjait, de akkor sincs gond, ha még barátkoznod kell velük, addig bátran hordd a tavalyi kedvencedet.

1. A BOKALENGETŐS SZÁRÚ FARMER

Egy-két szezonnal ezelőtt jelent meg a boka fölött végződő, bővülő szárú fazon az üzletek polcain, és akkor még legyintettünk: kinek áll ez jól a kétméteres szupermodelleken kívül? Sőt, valójában még rajtuk sem mutat igazán előnyösen, csak ők mindent megtehetnek a divatban…

Idén azonban úgy tűnik, érdemes lesz újragondolni ezt a témát, mert a bokalengetős nadrágok továbbra is a kirakatból kacsintgatnak. Mostanra viszont egyre több variáció közül választhatunk, ami a szár bőségét és vonalvezetését illeti, mi több, a derékmagasságban is bőven van mozgástér, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes darabot.

2. A TÚLGONDOLT ROJTOK

Míg a korábbi években elegendő volt egy határozott nyisszantással lecsapni a nadrágszár felesleges centijeit, idén a tervezők továbbgondolták ezt a stílust, és dús, lengedező rojtokat álmodtak kedvenc nadrágjaink szárára. A 10 centis verzió kissé „frédiésbénis” (vagyis inkább Irma és Vilma stílusa), de bőven találunk rövidebb, konszolidáltabb megoldásokat is.

3. HÍMZÉSEK A NŐIES FINOMSÁG JEGYÉBEN

A hímzések legutóbb a bomberdzsekiken tértek vissza, aztán szép lassan elkezdték meghódítani a bőrdzsekiket és a farmerokat is. Ha nadrágban gondolkodunk, érdemes a retró fazonokat választani magasabb derékkal és laza szabásvonallal, hogy teljes legyen az összhang. Személyessé tehetjük kedvenc farmerunkat úgy is, ha hímzett felvarrókkal dekoráljuk ki.

4. A HÁZI KREATIVITÁS ÉS A CSINÁLD MAGAD MOZGALOM

Az itt-ott csálén levágott vagy kilyukasztott, különböző színű anyagokból összetákolt, megfoltozott nadrágokat persze a boltok polcain is megtalálhatjuk idén, de egy kis kézügyességgel otthon is vígan elkészíthetjük őket. A legjobb, ha az egész úgy néz ki, mintha (legalább) két nadrágból készült volna.

5. FODROK ÉS FARMER

A farmerről nem feltétlenül a fodrok jutnak az eszünkbe, de a vékonyabb, puhább nyári anyagok még ezt is lehetővé teszik. Különösen a trapéz fazonokat dobja fel egy ilyen hippis trükk, de az egyenes szabású szárak alján is izgalmas részlet lehet egy kis rávarrott fodor.

6. FŰZŐK, PIERCINGEK ÉS TÁRSAIK

A szegecsek és felvarrók után már szinte mindennel kidekorálhatjuk a farmerunkat. Idén rengeteg fűzős megoldást találunk, de a piercingszerű karikák és egyéb meglepő részletek sem maradhatnak el.

süti beállítások módosítása