Stíler blog

Oscar-divat: aranyszobrok, főgonoszok és némi politika

Oscar-divat: aranyszobrok, főgonoszok és némi politika

2017. február 27. - Rigó Ági

Idén mindenkinek sikerült felöltözni, mégis van miről beszélni az Oscar-gála vörös szőnyege kapcsán.

janelle-monae.jpg

Az Oscar-gála vörös szőnyege a Hollywoodi divat csúcsa. A sztárok erre gyúrnak hosszú hónapok óta, edzés, diéta, csodatevő arckezelések, és persze a legjobb kapcsolatokkal rendelkező stylistok segítségével, hogy a lehető legjobb formájukat hozzák, amikor végigsétálnak azon a bizonyos szőnyegen. Itt nincs helye a zenei díjátadókon látott „merész” ruháknak, mindenki biztosra megy, és a legcsillogóbb Hamupipőke oldalát igyekszik megmutatni. Nézzük, kinek hogyan sikerült!

ARANYSZOBOR: MÁR-MÁR HAGYOMÁNY

Úgy tűnik, lassan minden évben lesz valaki, aki Oscar-szobrocskának öltözik. Még emlékszünk Margot Robbie tavalyi csupa flitter ruhájára, idén pedig Emma Stone és Jessical Biel választotta ezt a stílust. Szerencsére a hasonlóság itt meg is áll: Emma Givenchy ruhája a 20-as éveket idézi, míg Jessica egy sokkal modernebb vonalvezetésű KaufmanFranco estélyit választott.

NINCS ÚJ A NAP ALATT

Nemcsak az aranyszobor számított trendnek a tegnap esti gálán. Charlize Theron és Scarlett Johansson akár testvérek is lehetnének, hiszen nemcsak a ruháik szabása hasonlít kísértetiesen, de a frizuraválasztás is erősíti a hasonlóságot.

A FŐGONOSZOK FEKETÉBEN JÁRNAK

Imádjuk a fekete színt, de valahogy ezek a ruhák folyton egy Disney-főgonoszt juttatnak eszünkbe.

Hiába a bársony anyagok luxusa, a szexi szabás vagy a finom csipke, a rosszindulatú királynős vibe mindegyik szettben megvan.

A KIEGÉSZÍTŐ, AMIRE ÉRDEMES FIGYELNI

A 2017 tavaszi kifutókat szemlélve is láttuk, és az Oscar-ruhák is megerősítik: egyre nagyobb divat lesz a deréköv. A vörös szőnyegen leginkább a finom, vékony övek hódítottak, kiemelve viselőik derekát.

NINCSEN GÁLA POLITIKA NÉLKÜL

Már-már kötelező kiegészítő Hollywoodban valamilyen politikai üzenet – nem volt ez másként az Oscar-gálán sem. A kivitelezés azonban meglepően elegáns és visszafogott: a kék szalag az alkotmányos szabadságjogokat védő szervezet jele, míg Emma Stone apró kitűzője a családtervezést támogató alap melletti állásfoglalás.

MERYL STREEP KONTRA CHANEL

Néhány napja pattant ki a hír, miszerint Meryl Streep visszamondta a Chanel műhelyében neki készülő ruhát. A patinás francia divatház kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld azt nyilatkozta, hogy a színésznő stábja arról értesítette, hogy egy másik ruhára esett a választásuk, mivel a „másik márka” fizet a megjelenésért. Meryl Streep természetesen cáfolja a vádakat, és nem fog egykönnyen megbocsájtani Lagerfeldnek.

Végül egy sötétkék Elie Saab ruhában vonult fel a vörös szőnyegen, kissé késve, de annál nagyobb figyelemmel övezve.

A FIÚK IS KITETTEK MAGUKÉRT

A férfi divat általában háttérbe szorul egy vörös szőnyeges eseményen, de idén az urak kitettek magukért. Pharell Williams ékszer-fronton volt bevállalós, Ryan Gosling zsabós ingben feszített, John Legend pedig tökéletesen rászabott öltönyében mosolygott a fotósoknak.

DOBOGÓS HELYEZÉSEK

Egy vörös szőnyeges gála nem feltétlenül az aktuális divatról vagy trendekről szól. Itt az a fontos, hogy a sztár a lehető legjobb formáját mutassa, kitűnjön a tömegből, és persze minél nagyobb publicitást kapjon. Akiknek ez idén csodásan sikerült: Nicole Kidman, Viola Davis és Janelle Monae.

ÉÉÉÉS A LEGJOBBAN ÖLTÖZÖTT…

Ha oszthatnánk díjat a legmesésebb, legcsodásabb és legfantasztiksuabb megjelenésért, akkor az idén egyértelműen Hailee Steinfeldé lenne. A Ralph&Russo Couture estélyi visszafogott színei, az itt-ott megjelenő virág applikációkkal és az ifjú színésznő alakját kiemelő vonalvezetéssel egyszerűen tökéletes. A halvány, alig-pasztell színek ellenére sem látjuk kísértetnek Hailee-t, amit a hibátlan sminknek köszönhetünk.

süti beállítások módosítása