Stíler blog

Mitől lesz jó egy karácsonyi vásár?

Mitől lesz jó egy karácsonyi vásár?

2016. december 11. - Rigó Ági

Minden évben eljön az a pont, amikor már rosszul vagyunk a forralt bor és sült kolbász szagú, túlárazott bóvlikat ránk sózó karácsonyi vásároktól. De szerencsére vannak igazán klassz megoldások is, amiktől még a Grincs szíve is megolvad!

img_6637.JPG

Be kell vallanom, hogy egy igazi grincs vagyok. A műfenyő tetejére Miss Piggyt teszem, és lehetőleg valami zombisat nézek karácsonykor. Persze nekem lenne könnyebb, ha nem így tennék, és hagynám, hogy már novemberben beszippantson a karácsonyi fíling. Másrészt viszont azt gondolom, hogy nekem van igazam, amikor nem alélok el a zsúfolt bevásárlóközpontokban harsogó Last Christmastól, a túlárazott és -cukrozott forralt borokat árusító belvárosi kirakodóvásárokat pedig messziről kerülöm.

Ennek ellenére idén is megtaláltam a kedvenc karácsonyi vásáromat, ahol nem fog el émelyítő érzés, ellenben villámgyorsan jönnek az ötletek arra, hogy melyik szerettemet mivel lepjem meg. Egy igazán jó karácsonyi bolt arról ismerkszik meg, hogy még a legnagyobb grincseket is karácsonyi hangulatba varázsolja. Megpróbálom pontokba szedni, hogy mi teszi különlegessé a karácsonyi vásárt.

1. A DEKORÁCIÓ IGENIS FONTOS

A bevásárlóközpontok gondosan brandingelt, egyforma díszektől roskadozó fáit már mindannyian unjuk. Éppen ezért minden szezonban igyekszünk dizájnos, de különleges ötleteket előásni az internet mélyéről, hogy az otthoni dekoráció is kellemes legyen.

Egy karácsonyi vásárban is üdítő valami mást, valami izgalmasat látni, mint például a hatalmas papír fákból álló rengeteget, ahol a “havas” ösvényeken bolyongva fedezhetjük fel a kínálatot.

2. LEHETŐLEG EGY HELYEN MINDENT

A nagy év végi hajrában kinek van ideje arra, hogy fel-alá cikázzon a városban, hogy megtalálja az összes ajándékot? Ilyenkor sokszor még egy pláza is befuthatatlan távnak tűnik, hiába készülünk fel rá a lehető legprofibb módon.

Álmaim karácsonyi vásárában egy helyen megtalálhatók a játékok a kicsiknek, a gasztro különlegességek, a spéci kozmetikumok, a könyvek, noteszek, ékszerek, bőr termékek, csomagolópapírok és dekor kellékek… vagyis minden, amire szükség lehet.

3. NEM AZ ÁRA A FONTOS, DE LEGYEN KÜLÖNLEGES

Szerintem egyre többen léptek túl a hisztérikus költekezésen az utóbbi években. Ismerjük az érzést, amikor olyasvalakinek vásárolunk, akinek mindene megvan? A személyes, különleges dolgok sokkal többet érnek a fa alatt (is), de nem könnyű őket felkutatni. A kedvenc karácsonyi vásáromban az első szűrő a szervezők gondos keze, amivel összegyűjtik a legmenőbb alkotók és márkák termékeit, hogy nekem könnyebb dolgom legyen.

A képek a Projekt Showroom Karácsonyi Ajándékboltjában készültek, érdemes benézni hozzájuk!

süti beállítások módosítása