Stíler blog

Vigyázz, akár a manikűröd miatt is elbukhatsz egy állást!

Vigyázz, akár a manikűröd miatt is elbukhatsz egy állást!

2016. november 23. - Rigó Ági

A körömlakkod segíthet megszerezni álmaid munkáját, de veszélybe is sodorhatja a karrieredet. Apróságnak tűnik, de a különböző színek és minták nagyobb hatással vannak leendő főnököd rólad alkotott véleményére, mint gondolnád.

office-myth-busted-fancy-manicure-600x400.jpg

Az első benyomást akkor kelted, amikor belépsz a terembe. Mindenkinek evidens, hogy megfelelően kell felöltözni egy állásinterjúra, és szerencsére mára egyre többen gondoskodnak megfelelő sminkről is. A köröm és kézápolás felett azonban sokan elsiklanak, pedig akár ez jelentheti azt a kis pluszt (vagy éppen mínuszt), ami alapján megszületik a végső döntés.

 

ALAP: LÉGY ÁPOLT

Mindegy, milyen céghez vagy milyen munkakörre pályázol, az ápoltság alap. A repedezett és kiszáradt kéz maximum a norvég halászoknál elfogadható, bár már őket is célozza kézkrém kampány :) Tehát fontos interjúk vagy megbeszélések előtt érdemes külön ügyelni arra, hogy a bőrünk kellően hidratált legyen, a körmök pedig ápoltak – még akkor is, ha egyáltalán nem lakkozzuk ki őket.

via GIPHY

 

HA LAKK, AKKOR LEGYEN HIBÁTLAN

Bármilyen színt is választasz a körmeidre, a legfontosabb, hogy ne legyen lenőve vagy lepattogva a lakk. Ha az ízlésetek nem is biztos, hogy egyezik, partnered legalább azt szűri majd le, hogy precíz vagy, és adsz a részletekre.

via GIPHY

 

HA BIZTOSRA AKARSZ MENNI

A természetes, nude árnyalatok vagy a piros körömlakk szinte minden vállalati kultúrában elfogadott, semleges kategóriába esik. Ha nem vagy biztos abban, hogy tárgyalópartnered mennyire „nyitott” a nail art irányába, mindenképpen ezekkel az árnyalatokkal jársz a legjobban.

 

A VADABB SZÍNEK

A kék, a sárga, a zöld és hasonló merész színek jelenthetnek pluszpontot, ha egy kreatív állást pályázol meg, vagy olyan mázlid van, hogy az asztal túloldalán ülő döntéshozó is rajongója a szokatlan lakkoknak. Általánosságban elmondható, hogy a divat, a művészet vagy a reklámipar terén nyitottabbak a nem mindennapi színekre vagy aktuális trendekre, míg az államigazgatás vagy éppen a bankszektor kevésbé díjazza az ilyesmit.

via GIPHY

 

SOHA NE NYOMD FULLBA…

Általános szabályként érdemes észben tartani, hogy minél extrémebb a szín, annál visszafogottabb formájú és hosszúságú körmön mutat jól, illetve ha a hosszabb, hegyes vagy épp szögletes forma híve vagy, érdemesebb semleges lakkot választani.

Ha viszont biztosra akarsz menni, forma és hossz terén is a természetes a nyerő.

via GIPHY

 

KEDVENCÜNK, A NAIL ART

Egyre elterjedtebbek a különböző díszítések a körmön – még ha nem is a legborzasztóbb mintákra gondolunk. Itt egy kis Swarovski, ott egy apró matrica… de mit szól hozzá a főnök? Nos, ha biztosra akarsz menni, és nem a manikűrön elbukni álmaid állását, akkor jobb ezekről lemondani addig, amíg ki nem tapasztalod a munkahely tűréshatárát. Ha pedig nagyon ragaszkodsz a díszített körmökhöz a vállalati dress code ellenére is, gondold át: talán egy megengedőbb munkakörnyezet jobban illene hozzád.

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Ezeket most kell megvenned

6 trükk, hogy ne nézz ki hóembernek télikabátban

Miért ne sminkelhetnének a fiúk is?

Argánolaj, az igazi csodaszer

süti beállítások módosítása