Stíler blog

2016-os férfi hajtrendek

2016-os férfi hajtrendek

2016. január 18. - Pusztai Olivér
Így január közepén itt az ideje sorra venni a 2016-os férfi hajtrendek legfontosabb stílusait. Elöljáróban annyi már biztos, hogy idén is elképesztő teret foglalnak el a retró és az újragondolt klasszikus frizurák. Hogy kinek melyik nyeri el a tetszését, az már egyéni döntés kérdése, mi viszont abban segítünk, hogy bemutatjuk azokat, amikre érdemes odafigyelni.
best-medium-mens-haircuts-with-thick-hair.jpg

HELLÓ 50-ES ÉVEK

Minden évben megtalálható egy klasszikus a trendek között. Míg tavaly a 30-as 40-es évek domináltak, idén ugrottunk 10 évet előre és az 50-es évek stílusa érződik a frizurákon. Oldalt kevésbé felnyírt, a fejtetőn hosszan meghagyott hajat teljesen hátra nyalva hordhatod, ahogyan ezt tették Hollywood férfi sztárjai akkoriban. 

 

MILITARY STÍLUS

A divat egyik örökzöld és meghatározó eleme a katonai stílusNem csak számtalan ruhadarabot képeztek le a katonai viseletből, de úgy tűnik, hogy idén az obsitos frizura is nagyon menő lesz. A lényege ennek a trendnek, hogy nincs felnyírva, mindenhol egyforma hosszú. Ez azért lehet könnyebbség a férfiak számára, mert “semmi törődést” nem igényel. Óvatosan ezzel a típussal, mert nem minden arcformának áll jól, de korábbi cikkünkben könnyedén lecsekkolhatod, hogy neked oké-e vagy sem.

 

A QUIFF, WAVY ÉS A BUSINESS SAVVY

klasszikus hatás már évek óta nagy népszerűségnek örvend és ez maradt idén is. Ha eddig csak barátkoztál ezzel a stílussal, akkor idén érdemes lenne kipróbálnod, nem? Alapvetően három nagyon hasonló, de mégis különböző stílust vettem egy kalap alá, találd meg a hozzád leginkább illőt! 

 

A QUIFF

Az úgynevezett Quiff fazon lényege, hogy a hajat a fej két oldalán, illetve a hátsó részen felnyírják, a fej tetején pedig viszonylag hosszúra hagyják. Sikerét annak köszönheti, hogy egyrészt rendkívül sok hajformázási módnak enged teret, másrészt pedig, hogy lényegében mindenkinek jól áll, hiszen teljes mértékben személyre szabható. Ez a legklasszikusabb mind közül. 

 

BUSINESS SAVVY

Ez a fazon a Quiff eggyel modernebb változata, ahol kétoldalt és hátul kissé jobban alányírják és fejtetőn sokkal hosszabbra hagyják a hajat, mint az előzőnél. 

 

WAVY

Ez a legmodernebb, legvadabb variáció ebből a típusból. Itt óriási a különbség az oldalt és hátul felnyírt rész és a fejtető között. Igazából már trimmelve van a haj, nincs összedolgozva. ennek a stílusnak jobban áll, ha a hajat Pompadour stílusra szárítjuk, azaz megemeljük és inkább lemattítjuk ahelyett, hogy egy klasszikusabb fényes hatásra törekednénk. 

 

IRÁNY WOODSTOCK

A hetvenes éveket idéző hippi stílus idén számtalan helyen megjelent a kifutón nem csak outfit formájában, de a frizurák tekintetében is. Ha nincs hosszú hajad, akkor őrületes növesztésbe kell kezdeni, miközben kérd el apuék régi fotóit és inspirálódj a frizurákból. Legyen gomba, vagy egy kicsit az NDK focis frizurára hajazó, a lényeg, hogy a lehető legnaturálisabb legyen. Vigyázz, mert itt sok lehetőség nincs a frizura formázását illetően!

 

FÉRFI FRUFRU

Nem mindenki viseli el, ha a homlokába és a szemébe lóg a haja. Viszont a trend előzetesek már ősszel azt mutatták, hogy idén drasztikusan meg fog nőni azok száma, akik frufrura váltanak. A csibész stílust inkább fiatalabb férfiaknak találták ki, mintsem banki tisztviselőknek, hiszen itt minden megengedett, ami egy picit kócos, hanyag, laza, link érzetet kelt. Fésüld és szárítsd előre a bőségesen megritkított frizurád!

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Miért hordj minőségi alsóneműt?

4 ruhadarab, amit száműzni kell a szekrényből

Kiegészítők, amik nem hiányozhatnak egy stílusos férfi ruhatárából!

Zseniális és botrányos férfi trendek 2015-ben

süti beállítások módosítása