Stíler blog

Szupermodellek akkor és ma: még mindig gyönyörűek?

Szupermodellek akkor és ma: még mindig gyönyörűek?

2015. szeptember 09. - Pusztai Olivér

Volt idő, amikor a modellek még lélegzetelállítóan gyönyörű nők voltak, és az egész világ ismerte őket. A szupermodellek nagy generációja a 90-es években hódított, mégis máig ismerősen csengenek a nevek: Naomi, Claudia, Cindy, Linda, és Milla. De vajon mi újság velük manapság? Még mindig olyan csodaszépek?

0018.jpg

A szuperek, ahogy néha nevezik őket, szinte az összes magazin címlapján szerepeltek már, világkampányok, reklámok, videó klipek, és akciófilmek szereplői voltak, amelyekre mindannyian emlékszünk. Elképesztő karriert futottak be: van köztük, aki mára édesanya és üzletasszony lett, de van olyan is, aki valóság show-ban ordít és toporzékol. Egy biztos, ők kortalan szépségek számunkra… Vagy mégsem? Lássuk miből lett a cserebogár! :) 

 

CINDY CRAWFORD MÉG MINDIG GYÖNYÖRŰ

enhanced-buzz-13467-1361401852-1.jpg

A 49 éves egykori szex szimbólum elképesztő karriert futott be. Az egyetemet otthagyva New York felé vette az irányt és jól tette, hiszen 1986-ban beindult a karriere. 1988-ban már olyan profi volt a pózolásban, hogy Hugh Hefnert is megigézte, aki rögtön felkérte, hogy szerepeljen a Playboy-ban, ezzel elindítva őt a világhír felé.

cindy-crawford-in-vogue-august-1988.png

Elfogyasztott egy Richard Gere-t, szült két gyermeket. Bezsebelt három Arany Málna díjat fantasztikus filmjeiért, piacra dobott 5 parfümöt és ne feledkezzünk meg a csodálatos fitnesz kazettákról sem, hiszen anno MINDENKI ezekre tornázott a tévé előtt. 

fotonoticia_20150216172038_800.jpg

Az egykori szupermodell utoljára akkor hallatott magáról, amikor nyilvánosságra kerültek a róla készült, retusálatlan, fehérneműs képek. Ő bizony bevállalta és jól tette. Mindent elért, és még most is büszke lehet az alakjára! Külön tiszteletre méltó, hogy szépen „hagyja”, hogy az idő végezze a dolgát, őrült plasztikai sebészeti beavatkozások nélkül. Azért néha egy kis sminket feldobhatna, ha utcára megy.

cindy-crawford-2.jpg

CLAUDIA SCHIFFER: ÜZLET ÉS CSALÁD

A ma 45 éves német szupermodell is a nyolcvanas évek végén kezdte a karrierjét, és ő is egy pillanat alatt ismertté vált. 

claudia-schiffer-hot.jpg

Karrierjét a GUESS márka arcaként kezdte, majd jött a híres Revlon szerződés Cindy Crawforddal, ahol hajasbabaként pózoltak minden óriásplakáton. 8 filmszerepet köszönhet. Közben pedig több száz flakon Schwarzkopf hajlakkot fújtak el a fején. Jelenleg a harmadik férjével és három gyermekével él. Az utóbbi években kissé meg-Heidi-sedett, de az tény, hogy a mostanában is futó autó reklámban pöpecül néz ki.:)

4a6557c5c411b62c511ede9c27eaee7ce5c16440.jpg

MILLA JOVOVICH: TÁVOL A VILÁG ZAJÁTÓL

Milla és családja az egykori Szovjetunióból Londonba, majd Kaliforniába költözött, ahol már 11 évesen címlaplány volt, majd színésznő lett, és kifejezetten szép karriert futott be.

milla-jovovich-3.jpg

28 filmben szerepelt és olyan márkáknak volt az arca, mint a Calvin Klein. Mostanában különösen nem hallat magáról, tán még a szomszédai sem tudják, hogy ő ki, annyira átlagos 39 éves anyuka lett belőle. Visszavonult, azóta boldogan élik férjével és kisfiával a csodálatos amerikai álmot.

milla_jovovich_celebrity_social_media_pics_3mhgemguze0l.jpg

LINDA EVANGELISTA, A SZŐKE BOMBÁZÓ

A kereken 50 éves ex-modellt hidrogénszőkén ismerte meg a világ, nem hiába az egyik leghíresebb szőke. Az állandóan mosolygós szépség többször szerepelt George Michael klipjeiben, és többek közt a L’Oréal Paris arca volt. 

linda-evangelista-260.jpg

Egyszer azt nyilatkozta, hogy “fel sem kelek napi 10.000 dollárnál kevesebbért”. Inkább ne is számoljuk ki, hogy mennyit modellkedett össze, de egy biztos, elfogyasztott nyolc férjet, és legutoljára 2006-ban volt a Vouge címlapján, amikor várandós volt első gyermekével. Azóta nem kapott jelentősebb címlapot, ugyanis arca az évek során neki változott a legtöbbet, és nem jó irányba. 

article-2612990-1d57959900000578-76_1024x615_large.jpg

 

NAOMI CAMPBELL, A DRÁMAKIRÁLYNŐ

A 45 éves, párductestű szupermodell több rekordot is magáénak tudhat, például ő szerepelt a legtöbbet Vogue címlapon. 14 parfümöt dobott piacra, 15 filmben szerepelt. Elképesztően profi volt, és dollármilliókat zsebelt be évente. 

naomi-campbell-photos-from-taschen-magazine-winter-2013-2014_1.jpg

Az üzleti siker ellenére mégsem szívesen dolgoznak vele, hiszen a mai napig elviselhetetlen hárpiának tartják az egész szakmában. Nagyjából annyi bírósági tárgyalása volt, ahány címlapja, ugyanis világ életében képtelen volt uralkodni magán. 

1998-ban bejelentette szupermodell karrierjének végét és visszavonult. Ettől függetlenül továbbra is nagyon keresett modell maradt, együtt él orosz milliárdos párjával és egy modellekről szóló reality műsor egyik “emblematikus” alakjává vált a visszafogott, szerény, nőies stílusával együtt. 

naomi_campbell_model_wig_weave_hair_bald_shaved_ugly_no_make_up_temper_bitch_mess_bully_black_ghetto_arrested_body_now.jpg

Ettől függetlenül Naomi egyre kevésbé mutatkozik a nyilvánosság előtt, és ennek oka is van, ugyanis mostanra fejbőre elülső és oldalsó része teljesen megkopaszodott – nyilván már a legmenőbb hajápolók sem segítenek rajta – amit őszintén szólva, én sem nagyon mutogatnék. 

Olvass még több Stíler cikket:

Ízlésficamos sztárok, akik elvesztik a kontrollt stylistjuk nélkül

Kerekded idomok forradalma

9 tuti cipő őszre

6 tipp hogy komolyan vegyenek, mire harminc leszel

süti beállítások módosítása