A fülledt nyári napokon nincs is jobb, mint egy hűsítő, házi limonádé. Tökéletesen oltja a szomjat, sokkal egészségesebb, mint az agyoncukrozott üdítők és nagyon gyorsan elkészítheted magadnak. A múltkori smoothie receptek népszerűségét látva most arra gondoltam, hogy összeírok nektek 5 tuti limonádé receptet, amit bárkinek nagyon szívesen ajánlok.
Bazsalikomos-mentás limonádé
Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez a friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Érdekes, mert azt vettem észre magamon, hogy nem csak inni, de szagolni is szeretem ezt a limonádét és sokszor el sem tudom dönteni, hogy az illata vagy az íze finomabb.
Hozzávalók:
5 szál bazsalikom
6 szál menta
1,5 l szénsavas ásványvíz
40 ml bodza szörp
1 lime-ból nyert lime lé
Gyömbéres-mézes limonádé
Nagyon kellemes frissítő, mert egyszerre édes és savanykás, fűszeres ízvilága van, ami nagyon jól oltja a szomjat. Ha még ez sem lenne elég, akkor bolondítsd meg mentával, így még jobban tudod fokozni az ízvarázst.
Hozzávalók:
1,5 l szénsavas ásványvíz
2,5 evőkanál méz
5 dkg gyömbér
1 dl citromlé (frissen facsart)
Citromfüves limonádé
Az egyetlen limonádé, ami kisebb előkészületet igényel. A citromfüvet ugyanis le kell forrázni teaként és úgy visszahűteni. Egy biztos: megéri a fáradozást, mert az egyik legjobb hűsítő a forró nyári napokon. Ezt a limonádét főleg a távol-keleti országokban fogyasztják előszeretettel, én is ott próbáltam ki és szerettem bele azonnal.
Hozzávalók:
1,5 víz
3 marék citromfű levél
2 evőkanál barnacukor
2 citrom leve
Rózsás limonádé
Az egyik kedvencem! Nyilván nem a rózsasziromtól lesz olyan varázslatos a limonádé, hanem a rózsavíztől. Nem mindenki szereti ezt a nagyon jellegzetes, domináns ízt, de aki kedveli, az egész nyáron ezt fogja inni. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű: belekevered a rózsavizet a szénsavas vízbe, majd ízesíted. A limonádéhoz csinálhatsz ötletes jégdarabokat is. Egyszerűen a nem permetezett rózsaszirmokat a jégkockatartóba teszed, felöntöd vízzel és megfagyasztod, a szervírozásnál pedig a rózsaszirmos jégkockákkal díszítheted a limonádét.
Hozzávalók:
1,5 l ásványvíz
2-3 evőkanál rózsavíz
8 evőkanál cukor
1 szál nem permetezett rózsa
1 dl citromlé
1 citrom karikázva
Lime-os – uborkás limonádé
Aki kedveli a fanyar ízeket annak kiváló hűsítő lesz ez a limonádé. A kancsóban kevés vízzel feloldom a mézet, majd beleteszem a hosszú csíkokban levágott uborka héját, és a felkockázott fél uborkát. A meghámozott gyömbért karikázd bele és tedd be az egészet a hűtőbe, hogy egy picit összeérjenek az ízek. Nekem ez a kedvencem!
Hozzávalók:
1,5 l szénsavas ásványvíz
1 db kígyóuborka
5 dkg gyömbér
2,5 evőkanál méz
Olvass még több Stíler cikket:
Legmenőbb farmertrendek idén nyáron!