Stíler blog

10 érv a rövid haj mellett

10 érv a rövid haj mellett

2015. április 12. - Rigó Ági

Mint minden szembetűnő stílus, a rövid haj is igen megosztó. Szeretjük vagy utáljuk, középút nem igazán létezik. Mégis szezonról szezonra jelen van a trendek között, és egy pár hete újra a figyelem középpontjába került, amikor Lily Collinstól Jennifer Hudsonig hirtelen több híresség is pixie frizurával lépett a nyilvánosság elé.

pixie.jpg

A pixie-mánia évtizedekre nyúlik vissza: a bájos verzió Audrey Hepburn érdeme, míg a divat világában Twiggy jut mindenki eszébe. A fazon azóta is népszerű, és ha jól megnézzük, a legtöbb sztár karriejében fontos pillanatot jelöl a rövid haj megjelenése. Új korszak a karrierben, netán egy válás vagy éppen új kapcsolat... Tudatosan vagy sem, de mindenképpen azt mutatják vele a sztárok, hogy önállóbbak, erősebbek lettek addigi énjüknél.

Valójában a pixie összefoglaló kifejezés, és az oldalt és hátul rövidebb, felül hosszabb frizurákra vonatkozik, és mint ilyen, minden hajtípushoz, fejformához, karakterhez és stílushoz illik. Klikk a galériára, amelyben a legjobb pixie variációkat gyűjtöttük össze!

Szerintem mindenkinek ki kellene próbálnia egyszer… ha nem tetszik, majd megnő, viszont ha bejön, akkor imádni fogod. Íme, 10 érv a rövid haj mellett:

  1. A rövid haj nem lapul le.
  2. Ha szeretsz színekkel kísérletezni, akkor a rövid haj a legjobb erre, hiszen gyorsabban megszabadulhatsz a nem kívánt színtől, és hamarabb lenő.
  3. Reggelente csak 5-10 percet vesz igénybe a hajmosás és styling.
  4. Ha pedig ennyi időd sincs, a rövid haj kócosan is jól néz ki, egy kis szárazsampon pedig csodákra képes vele.
  5. Ha hosszú hajad van, de folyton összefogva hordod, itt az ideje kipróbálni valami újat.
  6. Nyáron határozottan kellemesebb viselet, mint egy derékig érő sörény.
  7. A rövid haj pont olyan jól, vagy talán még jobban variálható, mint a hosszú.
  8. Mostantól nyugodtan kísérletezhetsz szájfényekkel és rúzsokkal, a szél nem fogja belefújni a hosszú tincseket. Láttál már korallszín rúzst hosszú, szőke hajon? Én igen… :)
  9. A jól kitalált rövid frizura olyan karaktert ad megjelenésednek, mint semmi más.
  10. A szél, az eső és más természeti csapások meg sem kottyannak neki.

További stíler szépségtippek:

süti beállítások módosítása