Stíler blog

3 fontos tanács, hogy stresszmentes legyen a karácsonyi bevásárlás

3 fontos tanács, hogy stresszmentes legyen a karácsonyi bevásárlás

2017. december 14. - Rigó Ági

A bevásárlóközpontokban már zeng a Last Christmas, a stressz-faktor pedig egyre nő: mindent sikerül időben elintéznem? Meglesznek az ajándékok? Hogy élem majd túl a hatalmas tömeget? Pedig mindezt lehet lazán is csinálni, ha okosan előre tervezünk, és ezzel megkönnyítjük a saját életünket.

christmas-gifts-under-the-christmas-tree-1440x900-wide-wallpapers_net.jpg

A nagy karácsonyi bevásárlás könnyen rémálommá válhat, ha nem tervezzük meg előre. Pedig egy kevés odafigyeléssel és előrelátó szervezéssel könnyedén túllendülhetünk rajta – sőt, még élvezhetjük is!

1. Tervezz előre

Egy hadvezér stratégiai szemléletére van szükség ahhoz, hogy üzembiztos karácsonyi terveket szőhessünk.

Az első, és legfontosabb terv természetesen az a bizonyos lista: ezt az otthonunk kényelmében, a neten böngészve a legjobb elkészíteni. Lehetőleg egy finom forró csoki társaságában, hogy máris hangolódjunk az ünnepre.

2. Készülj maratonra

Egy bevásárlóközpontot bejárni bizony nem sprint, még akkor sem, ha csak 1-2 üzletbe szeretnénk beszaladni. Távolságok vannak, kerülgetni kell a többieket, és óhatatlanul beugrik majd még egy pár üzlet, ahová feltétlenül be kell szaladni.

3. Használd ki a technika nyújtotta lehetőségeket

Az okostelefon nem csak Angry Birdözésre jó: készíthetünk vele bevásárlólistát, tervezhetjük a költségvetést, útvonalat ajánl, sőt, a legjobb, hogy még fizethetünk is a segítségével, így a bankkártyát sem kell előbányászni a táska mélyéről, ha végre sorra kerülünk a pénztárnál.

Olvasd el teljes cikkünket az Otthon a Neten blogon!

süti beállítások módosítása