Stíler blog

5 bőrápolási tipp a hideg ellen

5 bőrápolási tipp a hideg ellen

2017. december 02. - Rigó Ági

Hurrá, itt a tél! Vele együtt eljött a kiszáradt, repedezett, hámló bőr, és az irritáció időszaka. Ha egészséges bőrrel szeretnéd megúszni a szezont, figyelni kell arra, hogy a megváltozott körülményeknek megfelelően ápold. Egy kis odafigyeléssel télen is lehet selymesen puha és hidratált a bőrünk.

street_style_comment_s_habiller_quand_il_fait_vraiment_froid_4939_jpeg_north_1200x_white.jpg

FELEJTSD EL AZ ANTIBAKTERIÁLIS TISZTÍTÓKAT

Minél erősebben tisztít, annál jobban szárít – ezzel a logikával beláthatjuk, hogy az alkohol, illetve triclosan tartalmú arctisztítóktól jobb elbúcsúzni abban az évszakban, amikor úgyis a szokásosnál jóval több szárító hatás ér bennünket.

Természetesen a tiszta bőrről nem mondunk le! A hagyományos, szappanmentes arcelomósval alaposan, langyos vízzel épp olyan jól megtisztíthatjuk az arcunkat – legrosszabb esetben 15 másodperccel tovább tart a művelet, de az eredmény épp olyan tiszta lesz.

 

VISZLÁT PUMPA, TÉGELY ELŐ!

A pumpás kiszerelésben kapható arcápolók többsége annyira vizes bázisú, hogy a hidegben semmit sem ér. Ideje elővenni a tápláló krémeket, amelyek eséllyel szállnak szembe a kinti hideg és a benti száraz levegő káros hatásaival.

Keresd ezeket az olyan összetevőket, mint a ceramid, a tejsav, a shea vaj, a glicerin, és a hialuron sav, melyek segítenek a megfelelően hidratált bőr elérésében.

Személyes kedvencem a Shiseido WASO termékcsaládjának Clear Mega-Hydrating Cream nevezetű terméke, ami könnyű, zselés állagával pillanatok alatt beszívódik és nem hagy zsíros érzetet a bőrön.

untitled_design_6.png

NEM MINDEGY, MIT ESZEL

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a jóféle zsírok milyen fontosak az egészségünk szempontjából – és a bőrünkre is jótékony hatással vannak. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak elengedhetetlenek a bőrünk felső rétegének működéséhez. A szőlőmag, a mák, a napraforgó- és kukoricaolaj sok omega-6-ot tartalmaz, míg az omega-3-at inkább lazacban, szardíniában, makrélában, lenmagban és földimogyoróban van.

ÓVATOSAN A RADÍROZÁSSAL

Fakó, hámló bőr? Már nyúlsz is a bőrradírért és hámlasztó csodákért, pedig ezek lehet, hogy többet ártanak, mint használnak. A hámlasztás legyen hetente maximum egyszeri alkalom, és akkor is kerüld a brutális hatású termékeket.

Helyette fokozottan figyelni kell a bőr külső és belső táplálására, hogy visszaállítsuk a feszes, puha érzést. A Blithe antioxidánsokban gazdag, bogyós gyümölcsöket tartalmazó folyékony arcpakolásától például pillanatok alatt pihe-puha, friss és sima lesz a bőrünk.

178028_01_vcservice_01.JPG

JÓL JÖNNEK AZ OLAJOK

A nedves bőrre felvitt ápoló olajok segítenek bent tartani a vizet, így erősítik a bőrünk természetes védőrétegét. Érdemes gyorsan beszívódó változatot használni, ha nem akarjuk, hogy egészestés projektté váljon az esti arcápolás.

süti beállítások módosítása