Stíler blog

6 pulóver, ami divatos idén télen

6 pulóver, ami divatos idén télen

2017. november 13. - Pusztai Olivér

Téli ruhatárunk fontos elemei a kötött pulóverek vagy kardigánok. Amellett hogy remekül ellátják a feladatukat (vagyis óvnak a hidegtől), kifejezetten emelhetik is a stílusfaktort. Vagyis anyuci örülhet, hogy nem fogunk megfázni, mi pedig büszkén zsebelhetjük be az elismerő pillantásokat. Azonban nem mindegy, milyen kötött holmit választunk – erre vonatkozó tippjeim következnek.

original.jpg

1. A GARBÓ

A garbó a kötött holmik klasszikusa, és mostanában újra népszerűségének csúcsán van. Egyre többen választják ezt a férfias felsőt, ami időtlenségével bármilyen outfitet egy picit elegánsabbá tesz. Praktikus is, mert egy garbó mellett a sállal már nem kell bajlódnunk! Gondolkodhatsz vastagabb kötésű darabban pulóverként, de ha a vékonyabb garbót részesíted előnyben, akkor ing alá is felveheted.

knits-rollnecks_1.jpg

A 70-es évek egyik legnagyobb találmánya újra népszerű, mert egyre több férfi döbben rá arra, hogy mennyire sokoldalú ez a ruhadarab. Választhatod farmerhez, öltönyhöz, gyapjú-, vagy szövetkabáthoz, és ha mindezt egy Chelsea csizmával vagy sportcipővel párosítod, biztosan divatos maradsz.



2. KÖTÖTT MINTÁS PULÓVEREK

A vastag, kötött sormintás pulóver biztos választás, ha a hőmérő higanyszála közelít a nullához. Ha az északi halászok épségben visszatértek a munkából ebben a pulóverben, akkor nagy valószínűséggel mi is túléljük a hétvégi kocsmatúrát a haverokkal.

knits-cable-sweater_1.jpg

Ez a design minden korosztálynak kiváló választás, ráadásul stílusban sincs túl sok megkötés: hordhatod elegáns szettel, vagy akár tréningnadrággal is.



3. GALLÉROS KARDIGÁN

Az elit amerikai diákok egyenruhájának egyik alapdarabja mára már minden üzletben megtalálható. Érdekes lazaságot ad a szettnek, miközben alapvetően egy elegánsabb darabról van szó. Ez azt eredményezi, hogy szabadon variálható attól függően, hogy éppen hova készülsz. Hordhatod Oxford inggel és nyakkendővel, esetleg egy breton póló segítségével elviheted a kicsit matrózosabb stílus felé, de éppúgy jól működik egy szakadt farmerrel, egyszerű fehér pólóval és tornacipővel is.

knits-shawlneck_1.jpg

4. BOLYHOS FONALAK

Ebben az évben kifejezetten sok márka játszik a textúrával, ha a kötöttáruról beszélünk. Megjelentek a bolyhos, kicsit szőrösebb pulóverek, amik most második reneszánszukat élik a férfi divatban.

fiascohomme3conanthaicqc05.jpg

5. MINTA? MIÉRT NE?!

Hiába a különleges kötési technika és az érdekes textúra, még így is megvan az esély arra, hogy egy pulóverben is unalmassá válhatunk. Előzd meg a kellemetlen helyzetet geometrikus mintákkal! Már a legegyszerűbb formák is jótékony hatással vannak az összképre, és egy pillanatig nem kell aggódni amiatt, hogy életkorod egy- vagy kétszámjegyű – az egyszerű minták kortól függetlenül, mindenki ruhatárában jól mutatnak. Egyetlen aranyszabályt kell csak betartanod: figyelj arra, hogy a pulóver maradjon az outfit középpontjában és arra építsd a szettedet.

knits-patterned_1.jpg

6. OVERSIZE PULÓVEREK

Az oversize darabok mindig biztonsági játékot adnak viselőjüknek, hiszen ápolnak és takarnak. Így az sem baj, ha éppen elsunnyogod az edzéseket a téli időszakban, mert ez a fazon semmit nem fog kihangsúlyozni a felsőtesteden. Fontos megjegyezni, hogy ne essünk túlzásba, ha a túlméretezett pulóverekről van szó! Maximum 2 mérettel legyen nagyobb pulcsi, a vállvarrás nem baj ha leesik és az ujja a kézfej közepéig ér, a lényeg, hogy megőrizze az alakját a pulóver!

knits-oversized_1.jpg

süti beállítások módosítása