Stíler blog

Mit tehetsz, ha a fodrász elrontja a hajadat?

Mit tehetsz, ha a fodrász elrontja a hajadat?

2017. június 05. - Rigó Ági

Bárkivel megtörténhet, hogy egy hajvágás vagy -festés csúfos kudarcba fullad, és az eredmény távolról sem hasonlít az eredeti elképzelésedhez. Ki rontotta el? Mi ilyenkor a teendő? Vázoljuk a lehetőségeket!

large.png

Remélheted, hogy csak a fény a szalonban, vagy hogy majd holnapra megszokod – de a szomorú igazság az, hogy nem úgy sikerült a frizura, mint vártad volna. Mit tehetsz ilyenkor és mit nem? Kivel beszélj? A fodrásszal vagy egyenesen az üzletvezetővel? Hogyan kerüld el a legkínosabb helyzeteket?

 

VAN SZAVATOSSÁGI IDŐ?

Az még nem baj, ha nem azonnal szólsz a fodrásznak, de 1-2 hétnél semmiképp ne várj többet. A legjobb, hogy amennyiben nem érzed elégedettnek magad, 3-4 napon belül telefonálj, és jelezd a problémát. Beszéljetek meg egy időpontot, amikor beugrasz, és személyesen tisztázzátok a helyzetet.

giphy_2_5.gif

KÉRJ JAVÍTÁST!

Ha úgy érzed, hogy menthető a helyzet, érdemes javítást kérni! Próbálj egyeztetni a fodrásszal (szépen és civilizáltan, ahogy illik), és higgadtan magyarázd el neki, hogy pontosan mi a gondod. Ha nagyon kényelmetlennek érzed, beszélhetsz az üzletvezetővel is, de az legyen inkább a B terv.

Ha nem sikerült jól egy festés, az nagy valószínűség szerint azért történt, mert félreértettétek egymást. Érthető, hogy nem vagy boldog, de igyekezz minél kedvesebb lenni, hiszen a felesleges feszültség nem használ. Légy kompromisszumkész, és érdeklődj, milyen lehetőségeket kínál a szalon ilyen esetekre – ingyenes vagy kedvezményes javítás, pénzvisszafizetés, stb.

large.jpg

ÖRÖK HARAG VAGY MÁSODIK ESÉLY?

Ha nagyobb biztonságban éreznéd magad egy új fodrász kezei között, nem illetlenség máshoz menni javításra, de azért fontold meg, hogy inkább második esélyt adsz az első versenyzőnek. Ez azért is hasznos, mert ő tudja a legjobban, hogy milyen anyagokat és hogyan használt, és ennek függvényében mit lehet még tenni és mit nem. Ráadásul ha valami félresiklik, hidd el, ő még kellemetlenebbül érzi magát, mint te, és ha új esélyt adsz neki, extra gondossággal fog dolgozni.

large_1.jpg

TUDD, HOGY MIT SZERETNÉL

Nagy valószínűséggel elsőre is az lehetett a gond, hogy nem értettétek meg egymást a fodrásszal – másodjára készülj fel még jobban, és magyarázd el a lehető legpontosabban, hogy mit szeretnél. Persze senki nem várja tőled azt, hogy szakmai előadásba kezdj anyagokról és technikákról, sőt, jobb is, ha nem dobálózol olyan kifejezésekkel, amiknek nem ismered a jelentését 100%-osan. Viszont nem ciki képekkel készülni, hogy megmutathasd, mi lenne a kívánt végeredmény.

Amellett, hogy magyarázol, hallgass is! A szakember egy fotó alapján is meg tudja mondani, hogy a hajtípusod alkalmas-e az adott frizura vagy szín elérésére vagy sem, és szükség esetén akár alternatívákat is ajánl.

giphy_1_6.gif

süti beállítások módosítása