Stíler blog

Mire figyelj, ha sportruhát vásárolsz?

Mire figyelj, ha sportruhát vásárolsz?

2017. március 17. - Rigó Ági

Sokan még mindig a kinyúlt macinaciban sportolnak, aztán csodálkoznak, ha nem érzik magukat komfortosan. Pedig egyre minőségibb holmikat lehet venni edzéshez, és ha egyszer kipróbálod őket, tudni fogod, hogy érdemes rászánni az időt és a pénzt, hogy megtaláld a legjobbat.

lead_8.jpg

Ha hatékonyan akarunk vásárolni, érdemes előre átgondolni, hogy mit szeretnénk, és tervet szőni a legegyszerűbb megvalósításra. Tudjuk, mire figyeljünk farmervásárláskor, vagy éppen akkor, amikor melltartót veszünk. Nézzük most, mire érdemes figyelni, ha sportoláshoz keressük a megfelelő ruhadarabokat!

1. A CIPŐ A LEGFONTOSABB

Bármennyire is szeretnénk spórolni, a sportoláshoz használt cipőn nem érdemes. Fontos, hogy jól szellőzzön, stabilan tartsa a lábunkat, és a kialakítása megfeleljen annak a sportnak, amit űzni szeretnénk. Ha bizonytalan vagy, érdemes spéci boltba menni, ahol az eladók profin képesek tanácsot adni, figyelembe véve a testi adottságaidat, a sport intenzitását, sőt még a pénztárcádat is.

cipo_1.jpg

2. EGY JÓ MELLTARTÓ ARANYAT ÉR

Pár éve már az is “sportmelltartóvá” tett egy darabot, ha nem volt benne merevítő. Azonban a tudomány és a technológia szerencsére haladt azóta, és megszülettek a kényelmes és funkcionális sportmelltartók.

A lényeg, hogy a mozgás intenzitásának megfelelő tartást válasszunk, ne szorítson (vagyis kapjunk levegőt), és gyorsan száradó, légáteresztő anyagból legyen, mint például a Triumph új Triaction kollekciója. Ha egyszer megtaláltuk azt, ami passzol a testalkatunkhoz és a kedvenc mozgásformánkhoz, soha többet nem kell majd dupla melltartóval trükközni vagy edzés közben igazgatni a bevágó vagy elcsúszkáló ruhadarabot.

melltarto.jpg

3. A LEGGING ÉS AZ ÁTLÁTSZÓSÁG

Alapvetően jogos lenne, ha bezáratnánk az átlátszóra nyúló sportnadrágokat gyártó üzemeket. Amíg viszont ez nem lehetséges, célszerű, ha a saját méltóságunk érdekében mi figyelünk oda erre a részletre. Egy sportolásnál használt leggingben ugyanis nem csak szépen, egyenesen állva pózolunk, hanem például nagy terpeszben előre hajolunk, és ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy jóval többet mutatunk magunkból a kelleténél.

legging.jpeg

4. A CUKI KIEGÉSZÍTŐK

Egy sportboltban rengeteg aprócska, színes kiegészítő csábít vásárlásra, és a jó hír, hogy nem kell mindnek ellenállnunk. Egy praktikus és kényelmes telefontartó alapfelszereltség, akár kint, akár bent edzünk, hiszen lássuk be: úgysem hagyjuk a telefont az öltözőben. Ha pedig már velünk van, a legjobb, ha egy biztonságos karpántban figyel, lehetőleg a kedvenc zenénket játszva, anélkül, hogy folyton nézegetnénk rajta a Facebookot.

karpant.jpg

5. A SPORTTÁSKA

Ha az edzés nem csak hétvégi hobbi, hanem munka előtt vagy után csináljuk, érdemes elkerülni a rikító színű, fellogózott rémségeket. Szerintem már minden nővel megtörtént, hogy reggel azért hagyta otthon az edző cuccát, mert képtelen volt összeegyeztetni az irodai ruhájával. Jobban járunk tehát, ha egy semleges táskát választunk a sportruháknak, így nagyobb az esély, hogy rendszeresen eljutunk edzeni.

gymbag.png

süti beállítások módosítása