Stíler blog

8 ruha, aminek nincs helye egy 30 feletti férfi gardróbjában

8 ruha, aminek nincs helye egy 30 feletti férfi gardróbjában

2016. november 15. - Rigó Ági

Húszévesen a világ egészen más, mint egy évtizeddel később. Befejezed a sulit, dolgozni kezdesz, egyre komolyabb kapcsolataid lesznek… Ezekben az években a férfiak (is) hatalmas változásokon mennek át, aminek a ruhatárban is le kell csapódnia. Persze bizonyos dolgokhoz érzelmek kötnek, és sokan nem szívesen válnak meg tőlük, pedig igazán érdemes lenne.

img_9300.jpg

1. A ROSSZUL SZABOTT ÖLTÖNY

Rosszul szabott öltönyt senkinek sem kellene hordania, de 30 fölött már egyenesen ciki. Ennyi idős korodra eljött az ideje, hogy felismerd: az igénytelenség nem menő. Persze tudjuk, hogy nagyon kevesen olyan szerencsések, hogy a bolti konfekció tökéletesen passzol rájuk, de azért érdemes betartani egy pár alapelvet vásárláskor. Ha pedig valami nem tökéletes, egy jó varrónő pillanatok alatt megoldja.

1_9.jpg

2. A JÓ ÖREG ZSEBES GATYA

Nyári divatbakiként a rövid fazon hódít, de – minő borzalom – télre mindig akad egy üzletben hosszú szárú oldalzsebes nadrág. Hacsak nem vagy horgász, szerelő vagy operatőr, akiknek mindig ezerféle nélkülözhetetlen apróság rejtőzik a zsebében, ints búcsút a zsebeknek.

Válassz helyette elegáns, a lábad vonalát követő chinót, amit könnyedén beépíthetsz a ruhatáradba.

2_7.jpg

3. A GYÖNGYÖS ÉKSZEREK

Szuper, ha kedveled a kiegészítőket, de nem árt odafigyelni, hogy milyet választasz. Van még egy pár rocksztár, akinek jól állnak a gyöngyös karkötők és rózsafüzérek (vagy csak így szoktuk meg őket?!), de a minimál vonalvezetésű fém ékszerek sokkal jobban illenek egy harmincas férfihoz. Minőséget és komolyságot tükröznek, ami az élet minden területén jól jön.

3.PNG

4. A RONGYOS SPORTCIPŐK

A sportcipők valóban divatosak, de nem a rongyosra hordott, kitisztíthatatlanul koszos darabok. Ezeket tartsd meg fesztiválozni, de a városban viselt sneaker legyen kifogástalan állapotban. Választhatsz a klasszikus fazonok közül, de a legfrissebb, merészebb vonalvezetésűek is szóba jöhetnek – a lényeg, hogy törődj a sportcipőddel megfelelően.

4_7.jpg

5. AZ INDOKOLATLAN SZÉLDZSEKIK

Túrázáshoz, hegymászáshoz valóban praktikus egy komoly technikai anyagból készült, ezer cipzárral ellátott széldzseki, de lássuk be, a városban semmi okod arra, hogy ilyenben mászkálj. Szuper bomberdzsekiket találhatsz, amelyekkel pikk-pakk helyettesítheted a széldzsekit és a stílusodhoz is hozzátehetnek.

5_7.jpg

6. A KOCKAORRÚ CIPŐK

Jó tíz éve még hódítottak a szögletes orrú cipők, így érthető, ha a ballagásra még olyat kértél a szülőktől. Azóta viszont halad az idő és a divat is: az ilyen fazon már nem menő, és a stílus helyett maximum Donald kacsát juttatod az emberek eszébe. Szabadulj meg tőle, és válassz visszafogottan lekerekített orrú bőrcipőt.

6_6.jpg

7. A PROMÓCUCCOK SEM MENŐK

Street style ikon legyen a talpán, aki stílusos tud lenni egy promóciós célból osztogatott pólóban vagy épp baseball sapkában. A koleszben még jó móka volt ezekben lógni, vagy akár pizsamának használni őket, de ha felnőttél, jobban teszed, ha megszabadulsz tőlük.

Ha gondoskodsz arról, hogy minőségi, egymással jól variálható alapdarabok sorakozzanak a szekrényben, nem fognak hiányozni a reklámholmik.

8_4.jpg

8. A HÁTIZSÁKNAK IS MENNIE KELL

Bár az utóbbi években a hátizsákok újra divatba jöttek, és találni is egy pár igazán igényes darabot, megvannak a korlátaik. Munkahelyre, ahol elvárt a formális viselet, például semmi esetre sem ajánlottak. Tönkreteszik a zakó és a szövetkabát vállát is. Persze hétvégén, bringázáshoz és hasonló elfoglaltságokhoz tökéletes a hátizsák, de minden más alkalomra keress egy minőségi táskát helyette.

7_6.jpg

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Kényelem és trendek - idén lehetséges!

Kísérletezés és hagyományok: itt a legújabb Prada illatpár

Argánolaj, az igazi csodaszer

9 tuti tipp, amivel azonnal stílusosabb lehetsz

süti beállítások módosítása