Stíler blog

9 tuti tipp, amivel azonnal stílusosabb lehetsz

9 tuti tipp, amivel azonnal stílusosabb lehetsz

2016. november 09. - Rigó Ági

Hiába van millió ruhánk a szekrényben (és körülötte mindenhol), sokszor beüt a „nincs egy rongyom...” pánik. Főleg akkor, amikor már el kellene indulni, de csak tanácstalanul álldogálunk, mert valahogy az egyik, amúgy tuti ruhadarabot sem találjuk elég jónak, vagy éppen nem tudjuk, mivel vegyük fel. Ha te is sokszor csak nyitogatod a szekrényajtót, aztán sóhajtva becsukod, érdemes kipróbálnod ezeket a tippeket, amelyek segíteni fognak abban, hogy legközelebb magabiztosan, pillanatok alatt felöltözz bármilyen alkalomra.

9.png

1. A HÁRMAS SZABÁLY

Egy kardigán, dzseki, zakó vagy mellény mindig segít! Ha a nadrág/szoknya és felső önmagában laposnak is tűnik, egy harmadik darab mindig felturbózza az összhatást. Ősszel és télen különösen, amikor nem kell azon agyalnunk, hogy túl meleg lesz a végeredmény, hiszen ez a réteges öltözködés szezonja, és a bűvös harmadik ruhadarab nemcsak a stílusfaktort tudja emelni, hanem abban is segít, hogy ne fázzunk.

2016-11-09.jpg

2. ÖLTÖZZ AZ ALKATODNAK MEGFELELŐEN

Bármilyen elcsépeltnek is tűnik ez a tanács, hidd el, érdemes komolyan venni! A kerekded alkatúak sokszor hivatkoznak arra, hogy egy modellnek milyen könnyű dolga van, pedig ez nem igaz. Kérdezz meg bárkit, aki magas és vékony, rá fogsz jönni, hogy ők is tele vannak bizonytalansággal, és távolról sem igaz, hogy bármit felvehetnek.

Érdemes venni egy nagy levegőt, és szembenézni a valósággal: ha tudod, hogy alma, körtehomokóra vagy éppen banán alkatod van; ha tudatosan próbálod kiemelni azokat a testrészeidet, amelyekre büszke vagy, az már önmagában is egy nagyon jó iránytű akkor, amikor nem tudod, mit vegyél fel.

2016-11-091.jpg

3. AZ EGYSZERŰSÉG A KULCS

Nem kell Anna Dello Russo szintű madárijesztőnek öltözni ahhoz, hogy stílusosak lehessünk. Persze van, akinek jól áll ez a vonal is, de ha nem az a fő foglalkozásod, hogy jól nézz ki, ha vannak az életedben fontosabb dolgok is a ruhatárad feltöltésénél, akkor az egyszerűség a kulcs.

Ha megtalálod az „uniformisodat”, vagyis azt az összeállítást, ami jól áll, és amiben jól érzed magadat, akkor szükség esetén ne félj ezt a formulát segítségül hívni. Ez lehet nadrág-blúz-blézer, vagy szoknya-pulcsi-kiskabát, vagy bármi, ami illik hozzád. Hidd el, nem unalmat, hanem magabiztosságot és stílust fog sugallni.

2016-11-092.jpg

4. BASIC, BASIC, BASIC

Érdemes jó minőségű alapdarabokba invesztálni, hiszen ezek azok, amiket a leggyakrabban hordasz. A tökéletes farmer, az alkatodhoz illő pólók és ingek, de ugyanitt említhetjük a fehérneműket is. Minden outfit ezekkel kezdődik, és ha az alapok rendben vannak, éppen elég plusz egy feltűnő ruhadarabot tenni melléjük, hogy kész legyen a hibátlan outfit. Arról nem is beszélve, hogy a basic cuccok együtt is jól mutatnak, szinte csukott szemmel kaphatod elő őket a ruhatáradból és dobhatod őket egymásra.

2016-11-093.jpg

5. REND A LELKE MINDENNEK

Mindegy, hogy mennyit költesz ruhákra, a millió dolláros gardrób is hasztalan, ha rendszerezetlen és átláthatatlan. Hiába van nyolcmillió dizájner cucc a szekrényben, mint egy szupermodellnek, ha nem találod meg, amikor éppen szükséged lenne rá. Legalább félévente szakíts rá időt, hogy rendet tegyél és átnézd, mi minden lapul a ruhakupacok alján. Csak rajtad áll, hogy milyen elvet követsz a gardróbrendezés során, de fontos, hogy megszabadulj a feleslegessé vált holmiktól. Adományozd el, tarts garázsvásárt, vagy ajándékozd el a barátnőidnek azokat a ruhákat, amelyeket már nem hordasz, így látni fogod, miből gazdálkodhatsz, illetve miket érdemes megvásárolnod a következő hónapokban.

5_6.jpg

6. IHLET A NAGYOKTÓL

Bármennyire is mókásan hangzik, vannak emberek, akik abból élnek, hogy felöltöznek. És ezt jó értelemben gondolom. Persze nem mindenki ilyen, és ez jól is van így – de miért ne használhatnánk inspirációnak azokat, akiknek sokkal több idejük és energiájuk van a külsejükkel foglalkozni, mint nekünk?

Követhetsz Instagram oldalakat, átlapozhatod a kedvenc magazinjaidat, vagy kalandozhatsz a Pinteresten – ízlés kérdése, de a lényeg, hogy ha valami megtetszik, készíts róla fotót és tedd félre a telefonod erre a célra létrehozott mappájába. Az igazán elszántak akár az ilyen célú applikációkból is szemezgethetnek, a lényeg ugyanaz: amikor ötletre van szükség, legyen hová nyúlni. Sokszor már a szekrényben lapulnak azok a bizonyos darabok, csak esetleg nem gondoltál arra, hogy újabb kombinációkban viseld őket.

2016-11-094.jpg

7. A LAST MINUTE CSAK NYARALÁSBAN JÓ

Az outfitek megtervezésére szánt idő csak elsőre tűnik időpocsékolásnak. Ha már vasárnap átgondolod, mit fogsz a következő héten hordani, akkor reggelente sokkal gyorsabban elkészülhetsz majd, és a napod is jobban indul, ha nem kell 36 szettet felpróbálni és levenni, mielőtt kilépnél az ajtón. Ráadásul ha van időd átgondolni a dolgokat, akkor az az összeállítások stílusfaktorán is látszani fog.

7_5.jpg

8. MINDIG LEGYEN VALAMI EXTRA A FEGYVERTÁRBAN

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy az alapdarabok mennyire fontosak, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen lebeszélnénk a trendi vagy feltűnő cuccokról. Ezeknek is van helye egy jól felépített gardróbban, hiszen elég egy ilyen ruhadarab vagy kiegészítő ahhoz, hogy feldobjon egy hétköznapi szettet. Tanulmányozd a trendeket, és a hozzád közel állókat nyugodtan építsd be a ruhatáradba.

2016-11-095.jpg

9. FASHION IS FUN!

Ez a gondolat az amerikai InStyle volt divatigazgatójától, Hal Rubensteintől származik, és nem is lehetne találóbban megfogalmazni a divat lényegét. Magunkkal törődni nem hiúság és nem is ciki. A stílus bizonyos szinten adottság, de fejleszthető is egy kis odafigyeléssel. Nincs értelme befeszülni, bénának gondolni magunkat, vagy csak szorongva hátat fordítani az egésznek. A divat egy eszköz, amivel elmondhatjuk a világnak, hogy kik is vagyunk, egy lehetőség, amit kár lenne kihagyni. Élvezd a vásárlást, vagy a készülődést, kísérletezz bátran és találd meg a stílusodat!

mg_4632.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

5 fontos manikűrszabály, amit be kell tartanod

16 stílusos kabát télre

Már David Beckham táskáját is megveheted itthon

8 hiba, amit elkövethetsz a farmeroddal

 

süti beállítások módosítása