Stíler blog

Hisztéria és verekedés a H&M-ben

Hisztéria és verekedés a H&M-ben

2015. november 05. - Rigó Ági

A Vörösmarty téren már hajnalban kezdtek gyülekezni a divatrajongók, hogy biztosítsák helyüket a kígyózó sorban és megszerezhessék a H&M x Balmain kollekció lélegzetelállító (ám borsos árú) csodáit. A kapunyitás szinte tömegverekedésszerű jelenettel párosult, és azonnal megkezdődött a közelharc a termékekért.

img_7881_2.JPG

A legtöbben kivárjuk, amíg nagy szükségünk lesz egy újabb nadrágra vagy felsőre, esetleg munka után beszaladunk a kedvenc üzletünkbe, hogy körülnézzünk, milyen újdonságok érkeztek… de van, aki ezt egy fokkal komolyabban veszi! Az igazi divatfanatikusoknak az utóbbi években bő egy hónappal előbb jön a karácsony, mint másoknak, ugyanis a H&M rendre novemberben mutatja be aktuális dizájner kollekcióját. Minden évben egyesítik erőiket egy-egy menő divatházzal, hogy elérhető(bb) árú, ám a dizájner darabokhoz hasonló termékekkel borzolják a kedélyeket.

Idén a svéd divatóriás választása a patinás francia divatházra, a Balmain-ra esett, és már május óta csepegtették az információ morzsákat a készülő új kollekcióról. Hatalmas New York-i divatshow-t követően ma végre a nagyközönség számára is megvásárolhatók lettek a lélegzetelállító darabok – bár sokkal borsosabb áron, mint a megszokott H&M termékek. Nem, mintha ez megállított volna bárkit is, hiszen a nyitás előtt egy órával már több száz méteres, kígyózó sor fogadta a Vörösmarty térre érkezőket.

img_7790_2.JPG

A legfanatikusabbak hálózsákokkal érkeztek, és már hajnali 4 óta várták, hogy 9-kor lecsaphassanak a kollekció darabjaira. Volt, aki apukát, férjet vagy nagymamát állított a sorba, hogy ne kelljen hajnaltól kezdve kint fagyoskodnia. Felkészültek voltak, pontos bevásárlólistával érkeztek, hiszen a lookbook már hetek óta az interneten keringett, mindenki kinézhette a neki tetsző darabot.

A boltban minden készen várta a vásárlókat, a termékek katonás sorban álltak a polcokon és állványokon.

Eddig a szép rész. Aztán pontban 9-kor kinyílt a kapu, és a tömeg megőrült. A sor felbomlott, mindenki próbált az elsők közt bejutni. A biztonsági őrök azon voltak, hogy kordában tartsák az embereket, de ez nem minden esetben sikerült.

Aki az ajtón belülre került, futva kereste a megvenni szándékozott ruhákat, és ha a polcokon nem találta, kikapta a mellette álló, nála szerencsésebb vásárló kezéből. Borultak az állványok, törtek a plexik, még egy kis vér is folyt. Hogy mit meg nem tesz valaki egy szép zakóért vagy szoknyáért?!

 

Az egész őrület körülbelül 20 perc alatt lezajlott, és már csak egy-két kóbor ruha és pár szomorúan keresgélő vásárló maradt. Na meg a tájkép csata után.

A feeling leírhatatlan, ezért inkább jöjjenek a képek, amelyek többet mondanak minden szónál. Kattints a galériára!

Olvass még több Stíler cikket:

Új őrület a férfidivatban

10 híresség, akiknél egész évben Halloween van

Az elmúlt 20 év legdögösebb Bond-lányai

6 tipp, hogy ne fájjon a lábad magassarkúban

süti beállítások módosítása