Stíler blog

A fesztiválozók 5+1 típusa

A fesztiválozók 5+1 típusa

2015. augusztus 21. - Rigó Ági

Így nyár vége felé már csak egy pár kisebb fesztivál vár ránk – de az eddigiek alapján is nyilvánvaló, hogy milyen alaptípusok jelennek meg a jeles eseményeken.  Persze nézhetjük úgy is, hogy jobb, ha van valamilyen stílusod, mintha nincs semmilyen. De vajon hol a határ?

 acl-crowd-closeup-2.jpg

A fesztiválok közönsége rendkívül sokszínű: vannak, akik előveszik hippis énjüket, vannak, akik strandszerelésben jelennek meg, és vannak, akik úgy néznek ki, mintha csak leugrottak volna a sarki boltba. Vannak, akik jelentősen alulértékelik az alkalmat, és vannak igazi fesztiválszörnyek is, akik cseppet túlgondolják az egészet.

1. A tökéletes testek

Vannak, akik már tavaly nyár óta arra gyúrtak (vagy épp koplaltak), hogy ne okozzon nekik gondot az öltözködés a fesztiválokon. Ők azok, akik egészen biztos, hogy nem vesznek fel sok ruhát: a fiúk általában egy fürdőgatyánál, a lányok pedig maximum farmersort-bikininél megállnak, amit feldobnak egy jó testlánccal. Pedig szerintem még a strandon is necces fürdőruhában indulni az étterem vagy bár irányába. Nekik viszont mindegy, hogy éppen reggel van vagy este, és az is, hogy tényleg sikerült-e kidolgozni a tökéletes testet vagy sem. Náluk a strandcucc az egyenruha, az ikon pedig Pumped Gabo.

hangout_music_festival_girls_opp9891.jpg

2. Akik még Woodstockból maradtak

Nem, egyáltalán nem célzok életkorra, és szó sincs diszkriminációról! Bár van, akiről simán feltételezzném, hogy már a hetvenes években is bulizott, de ebben a kategóriában is bőven vannak 17-18 éves versenyzők, akik a fesztiválok régmúlt hippi hangulatát próbálják megőrizni. Szigorúan vintage cuccok, virágkoszorú és John Lennon napszemüveg nélkül nekik nem fesztivál a fesztivál. Egy fokkal modernebb verziójukban földig lógó ülepű jóganadrág és rasztahaj az alap.

woodstock.jpg

3. A neon rajongók

Pár éve még nagyon menő volt minden, ami neon színű, most már jobb, ha csak egy-két kiegészítőn tartjuk meg az élénk színeket. Nos, ez az infó sok fesztiválozóhoz nem jutott el, és konkrétan úgy néznek ki, mintha a berlini Love Parade-ről szöktek volna. Általában az elektronikus zenei produkciók környékén találhatók, ahogy éppen egy foszforeszkáló partykellék irányába révednek üveges szemekkel.

4. Akikkel kiszúrt az élet

Ők azt játsszák, hogy ez az egész fesztiválosdi ellenük van. Mocskos kapitalista trükk, hogy többet kelljen fizetniük a kedvenc bandájuk koncertjén, mint otthon a falunapon, ahol 90 Ft egy deci bor. Üldögélnek egy sörpadon, egy-egy hangosabb koncert idején esetleg a megfelelő irányba fordítják a fejüket. Tulajdonképpen érthetetlen, hogy miért vettek bérletet, hiszen látszólag nem hatja meg őket az egész felhajtás. Rocksztáros póló, bakancs, szakadt farmer és csapzott haj a kötelező viselet.

6034387783_9533931b20_z.jpg

5. Akik nem hajlandóak elfogadni, hogy fesztiválon vannak

A víájpí víájpijairól beszélünk. Képesek hófehérben, magassarkúban, vagy épp mokaszinban és zakóban megjelenni a porral (a héten már inkább sárral) lepett területen. Általában a fesztiválok legnagyobb húzóneveinek fellépésén rajzanak, fontos, hogy meglegyen szelfi a háttérben a színpaddal, és vagy pár óra után feladják a küzdelmet az elemekkel (hiszen a Facebook-fotó már megvan, kimaxolták a lehetőségeket), vagy másnap hajnalban, kezükben a cipőjükkel elveszetten keresik a kijáratot.

fashion-main.jpg

+1: Akik összetévesztik a fesztivált a jelmezbállal

Ki a Halloweennel, ki a farsanggal. Egy azonban biztos: nekik saját stílusuk vagy ízlésük nincs, viszont kellő felkészülés után tudják, hogy vannak kötelező kellékek, és ők ezeket kivétel nélkül magukra is aggatják. Olyan, ez mint a menyasszonynál, csak a valami régi, új és kék helyett a fesztiválon a szabály fejdísz, rojtok, csillámtetkó, szakadt farmer(sort), bikinifelső. A kreatívabbak néha Pocahontasnak öltöznek. Vagy óriáscsirkének, esetleg más, hasonlóan indokoltlan szerzetnek.

Olvass még több stíler cikket:

9 tipp a divat nagyjaitól, amit jó, ha megfogadsz

A nők és a smink esete

5 divatbaki, amitől meg kell mentened a barátnődet

Ízlésficamos sztárok, akik elvesznek a stylistjuk nélkül

 

süti beállítások módosítása