Stíler blog

Sorozatok, melyek megváltoztatták öltözködési szokásainkat

Sorozatok, melyek megváltoztatták öltözködési szokásainkat

2015. július 23. - Rigó Ági

A sorozatok még sosem voltak ennyire népszerűek. Mindenkinek van legalább egy kedvence, amit napi szinten követ, és aminek ünnepli az évadnyitóját és gyászolja a szezonzáró epizódját. A millióféle vígjáték, krimi és akció közt vannak olyanok, amelyek divatszempontból is túltesznek a többin. Nyilván mindenkinek a Gossip Girl, esetleg a Szex és New York jut az eszébe, pedig ezek előtt is voltak olyan sorozatok, amelyek stílusukkal és kreativitásukkal új színt hoztak a hétköznapi emberek öltözködési szokásaiba, megváltoztatták, inspirálták mindennapi megjelenésüket.

Mindenkivel előfordult, hogy egy-egy öltözet láttán megvilágosodott és mindenképpen ki akarta próbálni a képernyőn látott, viselt stílust. Természetesen, ami képernyőn csodásan működik az nem feltétlenül fog jól állni rajtunk a Boráros téren, miközben a 4-6-os villamost várjuk… Igaz, egészen biztosan szereznénk pár kellemes percet a járókelőknek, mondjuk egy olyan outfitben, mint Sarah Jessica Parker a Szex és New York című film egyik jelenetében.
giphy_1.gif

Kaliforniába jöttem

Will Smith pályafutásának kezdete, mikor az igazi ’gettó kölyök’ belekerül a gazdagok világába. Pszichedelikus minták, testhezálló ruhák, a minták őrült keverése, ez az igazi divatkihívás. Sokszor egy-egy óriási ékszer könnyen megoldja a legegyszerűbb kis fekete ruha mizériát is, de, ahogy ebben a sorozatban a neonszíneket és a leghihetetlenebb mintákat keverték, az művészet. Ide most egy batikolt pólót és egy hologramos, kereklencsés szemcsit!

16x9102414-shows-bet-star-cinema-fresh-prince-of-bel-air-will-smith.jpg

Melrose Place

Ki ne emlékezne a luxus társasházra, melynek közepén egy medence állt? Imádtuk a karakterek különbözőségét, ezáltal a rengetegféle stílust is, melyeket az alkotók megálmodtak nekik. Válltömés, kiskosztüm és rengeteg feltupírozott hajkorona. Kedvencünk Amanda Woodward, akit Heather Locklear alakított. Stílusa igen megjegyezhető, körülbelül minden napra volt egy egyszínű, testhezálló miniruhája, melyben osztotta a népet!

ap_melrose_place_jef_140904_16x9_992.jpg

Dawson és a haverok

Katie Holmes, karaktere szerint Joey Potter, ekkor még hallani sem akart a Szcientológiai Egyházról, inkább túrt volna bele Dawson aranyszőke hajába naphosszat. Kedveltük a cropped top-okat, az oversize pulcsikat és a nadrágba tűrt, bordázott pólókat. Tegyük hozzá, akkoriban ez volt a menőség, és mint tudjuk, ezekből a trendekből manapság is bőven válogathatunk. A jelmezesek tudtak valamit, már akkor is…

dawson.jpg

Jóbarátok

Nem hiába, az egy évtizeden át futó sorozat igazi stílusbiblia lehetne. Elindultunk a válltömés és hajgumi korszakából és megérkeztünk a nyakpánt és miniszoknya korába. Ki ne imádta volna Rachel szög egyenes haját, mely trendet teremtett vagy Phoebe mintás, kicsit hippi, bohém megjelenését? A Büdös macska a mai napig a lejátszási listámon pihen, nálam ez a sorozat viseli, szinte minden szempontból a koronát.

friends.jpgSzex és New York

Talán ez a történelem legtöbb termékelhelyezéssel ellátott sorozata, melyet nők millió imádtak, imádnak világszerte. Négy erős női jellem és szorosan a karakterekhez kötődő stílusjegyek. Mindenki megtalálhatta benne egyéniségét, ennek megfelelően kötődhettek a sztorihoz vagy éppen az egyik karakterhez. Úgy gondolom a történelem során ez az egyik olyan meghatározó széria, mely ténylegesen és kimutathatóan megváltoztatta a nők öltözködési szokásait, befolyásolta és lépésre kényszerítette őket. Ez mind Patricia Field, a sorozat stylistjának érdeme, ezúton is köszönjük neki.

3db34f9de86a05f8_o-satc221-facebook_xxxlarge.jpg

További stíler cikkekért kattints:

süti beállítások módosítása