Stíler blog

6 divattipp, hogy komolyan vegyenek

6 divattipp, hogy komolyan vegyenek

2015. május 12. - Rigó Ági

Mindegy, hogy bohém vagy romantikus a stílusod, esetleg az, ha az öltözéked alapján sűrűn keverhetnek rocksztárokkal, de mégis: időről időre eljön az alkalom, amikor szeretnéd, ha egy fokkal komolyabban vennének. Lehet ez családi összejövetel, ahol még mindig 16 évesként kezelnek a távoli rokonok, de lehet szó üzleti megbeszélésről vagy akár osztálytalálkozóról. Tippjeink segítségével már a külsőd is határozottságot és tekintélyt fog sugallni, és mindenki jobban fog figyelni a mondókádra.

Nem kell túlságosan tudományosan öltözni a „felnőttes” stílusért, inkább csak arról van szó, hogy alkalmazkodj a „játékszabályokhoz”. Ráadásul fogadok, hogy ezek a ruhadarabok már régen ott lapulnak a szekrényedben.

A fehér ing

A rengeteg iskolai ünnepély és kötelezően feszengős program után szeretünk megszabadulni a fehér ingtől, pedig ez nagy hiba. Nem könnyű megtalálni a megfelelő anyagút, aminek ráadásul a szabása is tökéletes kell, hogy legyen: ne húzódjanak szét a gombok a mellednél, vállban és karban is pont jól álljon. Ráadásul lehetőleg ne olyan anyagból legyen, ami már akkor is gyűrődik, ha csak ránézel.

Belátom, nem a legegyszerűbb feladat megtalálni az igazit, de megéri a befektetett munkát, hiszen olyan jól variálható, mint egy fehér póló, csak éppen egy fokkal komolyabb a hatása.
woman-in-a-white-shirt-2-921x1024.jpg

A jól szabott nadrág

A farmer jó. Tényleg. Viszont egy szövetnadrág ezerszer üzletibb hatást kelt. Választhatsz a bőszárú, földig érő verziók közül, de lehet boka fölött pár centivel végződő ceruzanadrág is. Jó, ha élre van vasalva. Érdemes a konzervatív színvilágban maradni: a fekete, a szürke, a sötétkék vagy a homokszín mindig működik.

Ha ez túl unalmas, talán „magadra sem ismernél” ilyesmiben, akkor neked találták ki a színes, mintás nadrágokat. Arra azért ügyelj, hogy minél bonyolultabb a nadrág mintája vagy feltűnőbb a színe, annál semlegesebb darabokkal érdemes párosítani a komoly összhatás érdekében.

jyotsna-cuppajyo-fashion-blogger-streetstyle-photography-ryan-chua-5665.jpg

A minőségi  napszemüveg

Érdemes beruházni egy klasszikus fazonú, kiváló minőségű napszemüvegre. Olyan státusszimbólum ez, mint a táska meg az óra, de a prémium kategória is sokkal  elérhetőbb árú, mint az utóbbiak esetében. ELőnyei közé tartozik a jó minőségű lencse, ami kíméli a szemedet, és a káros sugarak kiszűrűsvel a szemkörnyék öregedését is lassítja.

Fesztiválozni, strandolni persze nem kötelező a becses darabban, arra ott a millióféle „játékszemüveg”, ami színes-szagos, igen trendi, és pont annyiba kerül, hogy nem kapsz szívrohamot, ha leesik a földre.

 streetstyle-wayfarer-sunglasses.jpg

A jól kombinálható blézer

Nadrágkosztümben viselve egészen biztosan telitalálat, de ha ennyire mégsem szeretnél biznisz lenni, még mindig hordhatod szoknyával, ruhával, vagy akár sötétkék farmerral is. A blézer vásárlásánál figyelj az anyagára: nem szép, ha 1 óra után gyűrött a háta és az ujjai is.

 street_style_irresistible_blazer_549587289_800x1200.jpg

Ceruzaszoknya minden stílusban

Válassz olyat, ami a legjobban illik hozzád: kockás, csíkos, virágmintás, bőr – ha ceruzaszoknya, akkor máris sugároz egy kis komolyságot. Jól mutat szinte mindennel.

 tendencias_primavera_2013_falda_lapiz_pencil_skirt_street_style_street_wear_moda_en_la_calle_983331004_800x1200.jpg

French pumps

A komoly hatást semmi sem segíti jobban, mint a tűsarkú, kissé hegyes orrú körömcipő, méghozzá feketében. Lehet, hogy eddig mindig kifejezéstelen arccal sétáltál el mellette a cipőboltban, de legközelebb állj meg, és gondold át: milyen szetthez nem illik? Azonnal rá fogsz jönni, hogy haladéktalanul szükséged van egy ilyenre!

6db0486e92f2f9e63592efede2d6c186.jpg

További stíler divattippekért kattints:

Nézz ki jobban az irodában

5 tipp, hogy hamarabb elkészülj reggelente

Minden, amit érdemes tudni a kiegészítőkről

6 ok, amiért felejtsd el az extrém hajszínt

 

 

süti beállítások módosítása