Stíler blog

6 ok, amiért felejtsd el az extrém hajszínt!

6 ok, amiért felejtsd el az extrém hajszínt!

2015. május 02. - Pusztai Olivér

Az elmúlt években ismét óriási divat lett az extrém hajszín. Főleg a rózsaszín, a púder, a lila, az ibolyakék és a smaragdzöld színek azok, amikért még a világsztárok is megőrülnek. Azonban az extrém hajszín különleges figyelmet és gondoskodást igényel, és ha ezt nem adjuk meg tündöklő hajkoronánknak, akkor igen hamar egy lelakott, igénytelen madárfészekre fog hasonlítani. Mindezt végig gondolva felmerül a kérdés: biztosan megéri ez a sok fáradozás és az a rengeteg kemikália, hogy pontosan kettő napig élvezhessük merész hajszínünket? 

celebrities-with-pink-hair.jpg

Meg kell hagyni, hogy egy ilyen haj valóban nagyon mutatós tud lenni, ráadásul azonnal felhívja magára és viselőjére a figyelmet anélkül, hogy komolyabb erőfeszítést kellene fektetni az outfit összeállításába. Katy Perry, Kelly Osbourne, Hilary Duff, Kylie Jenner, Nicole Richie – csak egy pár név azok közül a világsztárok közül, akik úgy váltogatják hajszínüket, mint más a fehérneműjét.

katy_perry.jpg

Ezzel a trenddel már az utcán is egyre többször találkozhatunk, főleg a fiatal lányok körében. Nem mondom, nagyon jól áll nekik, de meddig? Ugyanis ezek a hajszínek rendkívül kényesek, és nem is olyan biztos, hogy valóban jó döntés bevállalni. Lássuk csak pontosan, hogy miért:

  • ahhoz, hogy a festék a megfelelő intenzitást mutassa, szinte teljesen szét kell roncsolni a hajad szerkezetét, hiszen le kell szívatni majdnem fehérre. 
  • sajnos a megfestett hajszíned pontosan az első mosásig fog jól kinézni. Minden alkalommal csak kopik, kopik és kopik... foltosan, szakaszosan, roppant igénytelenül.
  • jól gondold meg, milyen színt választasz! Míg a rózsaszín sokkal szebben kopik, addig a kék és a zöld a legrosszabb választás. Ahogy telnek a napok és a hajmosások, úgy fog a kék zölddé, a smaragd pedig penész zölddé változni. (Hm, milyen szép, nőies árnyalatok nem?)

untitled_1.jpg

  • ha hosszútávra tervezel egy ilyen hajszínnel, kb. havi 100 000 forintba kerülhet az állandó karbantartás havi bontásban (hajszívás, színezés, tőfestés)
  • egy ilyen hajszín mellett a legnagyobb ellenséged a víz! Legyen szó esőről, strandról, vagy tengervízről, mind oldani fogja a hajad színét. (látványosan úgy, hogy a bőrödet vagy ruhádat is megfoghatja)
  • ha megunod a hajszínedet, nem lesz egyszerű váltanod! Újra le kell szívni a hajad, hogy egy új pigmentet lehessen bejuttatni. Ekkorra már olyan lesz a hajad állapota, mint a cirokseprű, és ha hosszú hajad van, akkor évek kellenek, hogy lenőjön, és újra egészséges legyen a hajkoronád.

Azt hiszem, ezek az érvek elegendőek ahhoz, hogy tényleg kétszer meggondoljuk, mennyire szeretnénk ilyen hajszínt. Viszont van megoldás! Manapság már léteznek kiváló minőségű színes hajkréták, amikkel úgy tudjuk elérni a kívánt hatást, hogy semmilyen kemikáliával nem roncsoljuk a hajunkat és pontosan egy mosás után visszanyerhetjük eredeti hajszínünket. Rendeld meg itt!

Olvass még több Stíler cikket!

Szexi randismink gyorsan és egyszerűen!

6 romantikus fehér ruha, ami egész nyáron a kedvenced lesz

Tavaszi divatbakik, amiket jó, ha elkerülsz!

18 csillogó cipő unalom ellen!

süti beállítások módosítása