Stíler blog

Elegáns, rosszfiú vagy hipszter? Ilyen a 2015-ös férfi hajtrend!

Elegáns, rosszfiú vagy hipszter? Ilyen a 2015-ös férfi hajtrend!

2015. április 06. - Pusztai Olivér

Az már biztos, hogy a hosszú haj és a göndör fürtök tarolni fognak ebben az évben, divat lesz a szőke hajszín, a kócos textúra és maradnak a 40’-es 50’-es évek fényes hatású gentleman frizurái is.

 

2015 a göndör haj éve!

Az idei divatheteken egyértelműen bebizonyosodott, hogy ismét reneszánszát éli a kicsit kócos, természetes esésű göndör haj. Lehet rövid vagy hosszú, felnyírt vagy nem, mindig törekedjünk a loknis hatásra. A lényeg, hogy nyugodt szívvel kidobhatjuk a hajvasalót és a körkeféket a kukába és elővehetjük a göndörítő és hajformázó krémeket a fiókok legaljáról. 

Tipp: A hajadat pödörd és tincsezd hajszárítás közben, mert akkor érjük el a kívánt ultragöndör hatást. A vizes hatású hajzselé tiltólistás, hajfényt csak minimálisan vigyünk fel rá, mert úgy fogunk kinézni, mint Lionel Richie. 

 

Mintha most kertem volna ki az ágyból!

A göndör és hullámos hajból következik, hogy ezt a két típust nagyon nehéz karban tartani. Idő kell, hogy szépen fürtökbe rendeződjön, azonban mire összeáll, már meg kell mosni, de ha megmosod és túlfésülöd, úgy nézel ki, mint a Pumukli. Sehogy sem jó. Jövőre ez a hercehurca már a múlté lesz. Újra divat a kócos, kicsit csapzott frizura. Éppen, hogy csak beletúrsz és már kész is! FIGYELEM! Ez nem azt jelenti, hogy igénytelenek legyünk és ne foglalkozzunk a hajkoronánkkal!

Tipp: Szerezz be egy matt waxot, szórj egy kis volumennövelő port a hajtövekre, ezzel tudod elérni a legjobb kócos hatást!

 

Vajon mennyire legyen rövid a rövid?

A férfiak körében örök divat marad a rövid haj. Valóban nagyon praktikus, hiszen nem kell vele foglalkozni, sem formázni, szárazra töröljük, és már mehetünk is! Ha semmiképpen nem szeretnél hosszú hajat és inkább rövidben gondolkozol, akkor is érdemes pár centisre megnöveszteni. 

Tipp: Ha eléri a 2-3 cm-es hosszúságot, már csodálatosan lehet formázni és tökéletes frizura azoknak, akik szögletes fejformával rendelkeznek.

 

Továbbra is hódít a hosszú haj!

Évek óta egyre több és több férfit látok hosszúra megnövesztett frizurával az utcán. Nekem semmi bajom vele, nem gondolom egy percig sem, hogy ez a stílus túlságosan feminin lenne. Sőt! Ha szeretnél hosszú hajat, de mégis úgy érzed, hogy ez túl nőies, növessz borostát vagy szakállt mellé, ezzel a kombinációval kifejezetten macsó jelleget kap a külsőd.

Tipp: Hordhatod felkötve, sumo-copfban, akár hajráffal vagy kiengedve, egy nagyon fontos dolgot kell megjegyezni: mindig tartsd karban és ápold. Használj minőségi balzsamot! Egy hosszú haj csak akkor szép, ha fényes, nem töredezett és nem száll, mint a vattacukor.

 

Az örök klasszikus

Nincs is stílusosabb hajviselet a 40’-es 50’-es éveket idéző férfi frizuráknál. Szinte minden alkalomra tökéletes és nagyon elegáns. Már tavaly is divat volt ez a forma és láthatóan az marad a 2015-ös évben is. Főleg az egyenes és a kevésbé hullámos hajtípusú férfiaknak kedvez. Ez a frizura leginkább az ovális, gyémánt, szív formájú arctípushoz illik.

Tipp: Hordhatod félig vagy egészen felnyírva, a lényeg a markáns választék, illetve, hogy milyen hajformázóval készíted el. Használj vizes hatású zselét vagy waxot, a biztos tartás érdekében fújjál rá lakkot és finisheld egy kevés hajfénnyel. 

 

Jönnek a szőke hercegek!

 A 2015-ös hajtrend meghatározó színe biztosan a szőke lesz! Lehetsz arany, hamu vagy sötétszőke, sőt a bézs árnyalat is nagyon divatos lesz. Ha emellett még göndör is a hajad, akkor ezt az évet te nyerted - mindenképpen te leszel a férfiideál a nők körében.

Tipp: A szőke hajat sokkal jobban kell óvni és ápolni, mint az összes többit! Ha eredetileg szőke vagy, pontosan tudod, hogy vékonyabb szálú a hajad, és ezért sérülékeny. Ha festett szőke vagy, akkor meg a kemikáliák tehetik tönkre a haj szerkezetét. Mindig használj minőségi balzsamot és olyan fixáló termékeket, amik védenek az UV sugárzás ellen.

 

Rumcájszok is tovább hódítanak

A szakáll és a borosta nem a hajhoz tartozik, de a fejen található szőrzet, így érdemes itt megemlíteni. Kétségtelen, hogy 2015-ben is óriási divat lesz az arcszőrzet. Hogy ez egyeseknél a borostánál merül ki, vagy képesek szakállat növeszteni, azt embere válogatja. Viszont bármilyen arcszőrzet megnövesztése előtt érdemes fodrásszal egyeztetni az ideális formáról. Nagyon maszkulin lehet és sokat tud javítani az arc formáján, de el is csúfíthatja, ha véletlenül belenyírsz.

Tipp: Ha borostában gondolkodsz, akkor a hosszúság az legyen 4-6 mm, ha ennél rövidebb, vagy hosszabb az már szerintem ápolatlan hatást kelt. Mindig ügyeljünk, hogy az arctípusunkhoz a legmegfelelőbb formát vágjuk! Egy biztos, aki arcszőrzetet növeszt, az számoljon azzal, hogy idősebbnek fog tűnni. Ez sajnos tény!

Tudd meg

süti beállítások módosítása