Stíler blog

8 tipp hogy túlélj egy hosszú repülőutat!

8 tipp hogy túlélj egy hosszú repülőutat!

2019. május 12. - Pusztai Olivér

A hosszú repülőút nagyon megviseli az egészségünket. Az extrém légnyomás, a száraz levegő, a hideg, az állandó ülés mind hatással van a szervezetünkre és sokszor azt érezzük, hogy öregebben és nyúzottabban szállunk le a gépről miután elértük kedvenc célállomásunkat, mint ahogy felszálltunk. Egy gyakorlott utazó viszont pontosan tudja, hogy mik azok a praktikák, amikkel ezeket a repülőutakat könnyedén túlélhetjük.

 fotolia_97612937_s.jpg

Lassan itt a nyár, amikor végre szabadságra mehetünk és kipihenhetjük magunkat egy csodaszép egzotikus tengerparton. A legtöbben olyan desztinációt választanak maguknak, ami alsó hangon 6-8 óra repülést jelent, de egyesek képesek 12-19 órát is utazni azért, hogy álmaik hófehér tengerpartján időzzenek 2-3 hetet. Én nem rég jöttem haza Fokvárosból, ahova egy átszállással összesen 18 és fél órát utaztam. Nem ez volt az első alkalom, amikor transzkontinentális járattal repültem, így pontosan tudtam, hogy mire kell odafigyelni, hogy ne egy összeaszalódott múmiaként szálljak le a gépről. A most következő tippek már beváltak nálam, úgyhogy te is nyugodtan alkalmazhatod őket.

  

1. HIDRATÁLJ HIDRATÁLJ HIDRATÁLJ!

A repülés előtt fél nappal már semmilyen sós ételt ne egyél, és kezdj el hidratálni. A gépre is úgy szállj fel, hogy a duty freeben már vettél egy nagy üveg ásványvizet vagy egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag természetes üdítőitalt. A belső hidratálás ilyenkor a legfontosabb, hiszen a gépen extrém száraz a levegő: rendszeresen igyál sokat!

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_45_37.png 

2. FIGYELJ A KÜLSŐ HIDRATÁLÁSRA!

Válassz a szokásosnál egy picit zsírosabb krémet az arcodra és külön a kezedre. Ne feledkezz meg a természetes alapanyagú ajakírról sem. Bőven lesz időd felkenni ezeket az utazás elején, míg a légiutas-kísérők elmutogatják az összes vészkijáratot.

 ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_45_56.png

 

3. ARCMASZKOT MINDENKINEK!

Az egyik legjobb dolog a hosszú repülőútban, hogy bőven van időd egy többfázisú arcápolásra, két étkezés között. Válaszd ki a bőrtípusodnak megfelelő arcmaszkot, nézd meg a kedvenc filmet és hagyd, hogy a hatóanyagok dolgozzanak. Sokkal energikusabb, teltebb és üdébb bőrrel szállsz majd le a gépről, míg a többiek legalább 10 évet fognak öregedni melletted.

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_46_09.png

  

4. FIGYELJ A FRIZURÁDRA IS!

A szárazsampon az egyik legjobb barátod lesz, miután kócosra aludtad a hajadat a repülőgépen. Válassz olyan kiszerelést, amit felvihetsz a gépre, és a nyaralás alatt bármikor betehetsz az utazótáskába. Így a hajad mindig friss és tökéletes tartású lesz bárhol is legyél.

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_46_19.png

 

5. HÚZD FEL AZT A KOMPRESZIÓS ZOKNIT!

A repülőgépek utasterében a légnyomás a kb. 2000 méteres tengerszint feletti magasságban mért légnyomással egyenlő, amihez nem vagyunk hozzászokva. Mivel a szervezetünkön így kisebb a nyomás, ezért az egyik hatása a láb feldagadása lehet, illetve a trombózis. Hogy mindkettőt elkerüld, még a gép felszállása előtt húzd fel ezt a speciális szoknit.

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_46_32.png

 

6. TANULJ CSIPKERÓZSIKÁTÓL

Egy 300 férőhelyes repülőn nem akkor fogsz aludni, amikor szeretnél. Mindig van olyan utas, aki nyitogatja a napellenzőt és zavarhat a nyugodt alvásban. Erre a legjobb megoldás egy olyan szemellenző, ami követi az arcod vonalát, hogy teljes sötétségben tudj pihenni.

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_47_03.png

 

7. SZERELKEZZ FEL PÁRNÁVAL!

Mi másra vágyhatna az ember a fedélzeten egy puha takarón kívül? Hát egy kényelmes párnára! A felfújható változatokat ajánlom a legjobban, hiszen ezek az értékes helyet sem rabolják és olyan keménységűre fújhatod, ami éppen neked megfelel. A döntésnél vedd figyelembe az egyéni igényeidet is. Van olyan párna, ami kitámasztja a nyakad, és olyan is, ami gyógyírt jelenthet a hátfájdalomra. Neked nincs ilyen problémád? Egy 14 órás repülőút után még lehet!

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_46_51.png

8. TARTSD ÉLETBEN A MOBILODAT

Amióta van wifi a gépeken én előszerettel lapozgatom akár órákon át a social media felületeket vagy olvasom el azokat a cikkeket, amiket direkt az utazás idejére mentettem el az olvasólistámba. Hogy ne merüljek le idő előtt egy feltöltött powerbank mindig jól jön.

ke_pernyo_foto_2019-05-10_8_47_30.png

süti beállítások módosítása