Stíler blog

4 sportcipő, amit ne csak sportoláshoz hordj

4 sportcipő, amit ne csak sportoláshoz hordj

2018. augusztus 08. - Pusztai Olivér

Ha a sportcipőről beszélünk, mindenkinek a kényelem és a jó ergonómia jut eszébe először. Ez fontos is, amikor bemegyünk az edzőterembe. De tudjuk jól, hogy van élet a sportoláson kívül is, méghozzá pont az utcán nyílik ki igazán a világ a sportcipő szerelmeseinek. Ha imádod a kényelmes, de divatos lábbeliket, akkor a most következő stílusokból legalább egy biztosan ott lapul már a szekrényedben - itt az alkalom, hogy kiegészítsd a kollekciódat egy (két…) újabb szerzeménnyel.

 

product-image-492430256_grande.jpg


1. SOKOLDALÚ FEHÉR SNEAKER

Kevés olyan sportcipőt ismerek, ami minden férfinak egyöntetűen a kedvence, sokoldalú és igazi ikonként vált híressé az összes korosztály körében. Ilyen a fehér tornacipő, aminek sikerességét a sokoldalúsága hozza. Nincs olyan stílus vagy szett, amihez ne tudna igazodni ez az egyszerű surranó. Természetesen van különbség fehér és fehér cipő között (letisztult old school bőr, újrahasznosított szövet, vagy egy ikonikus vászon) viszont mindegyik alkalmas arra, hogy felvedd egy laza hétköznapi szakadt farmer-póló kombóval, vagy akár egy jól szabott öltönyhöz. Főleg, amióta az athleisure és a sport luxe stílus végérvényesen befészkelte magát a férfiak kedvenc trendjei közé.


2. SZATURÁLT SZÍNEK ÉS MENŐ FORMATERVEZÉS

A férfiak többsége szereti a divatos, szaturált és menő színösszeállítású sportcipőket, miközben alap elvárás, hogy a divatos megjelenés mellett az ergonómia, a szellőzés és a kényelem is nagy hangsúlyt kapjon. Számtalan olyan brand van, ami több évtizedes, sőt évszázados múltra tekint vissza, viszont kevesen vannak, akik nem csak lifestyle vonalon, de sportcipőikkel is komoly teljesítményt nyújtanak.

Ha szereted a klasszikus fazont, viszont igényled, hogy egy kifejezetten színes és feltűnő lábbelid legyen, akkor erre az egyik legalkalmasabb a New Balance, sokoldalú és örökzöld modelljeivel. Nyilván a kifejezetten elegáns öltözködéshez nem ezt brandet választanám, de a smart casual öltözködéstől a lazább felé haladva, minden stílussal tökéletesen harmonizál.

 


3. A FEKETE SPORTCIPŐ ALAP

Ha már szót ejtettem a klasszikus fehér cipőről, muszáj beszélni az inverz megoldásáról is, a feketéről. Amellett, hogy sokoldalúsága megegyezik a fehér társával, még egy igazán erős érv szól amellett, hogy egy ilyet is birtokoljunk a szekrényünkben: könnyű a tisztántartása.

Nos igen, kinek van kedve minden használat után tisztára mosni, netán fogkefével suvickolni a kényes fehér színt? Nyilván megéri, de a fekete is pont olyan szabadságot ad, sőt, olyan anyagú modellekben is gondolkozhatsz, mint a neoprén, a vászon és a textilhálós megoldás, ugyanis ezeket fehér színben kész öngyilkosság bevállalni) Mivel minden pasinak van legalább egy fekete farmer vagy szövet nadrágja, így nem is kérdés, hogy egy ilyen basic sportcipő minden férfi ruhatárában fontos szerepet kell, hogy kapjon.



4. MAGASSZÁRÚ SPORTCIPŐ TÉLVÍZ IDEJÉRE

Amellett, hogy a magasszárú cipők legtöbbje nagyon jól tartja a bokát (nem hiába a kosárlabdacipő) még egy előnye van: tökéletes téli sportcipőnek. A nagy áttörést a magasszárú tornacipőknél a 2007-es Lanvin divatbemutató hozta meg, és azóta szinte minden márka újragondolta és elkezdte gyártani saját modelljét.

Manapság az Adidas és a Nike az, ami piacvezető ebben a kategóriában, de ha szuper fancy modellre vágysz, mindenképpen a Valentino mellett tedd le a voksod. Pénztárcabarát, és nem mellesleg igazán ikonikus megoldást pedig a Converse kínál.

Alapvetően a lazább outfitekhez válassz ilyen sportcipőt farmerrel és kordbársonnyal, ha pedig eggyel stílusosabb szeretnél lenni, akkor egy vastagabb gyapjúszövet nadrággal párosítsd a lábbelid.

 

süti beállítások módosítása