Stíler blog

5 divatbaki, amit ne kövess el a vízpart mellett!

5 divatbaki, amit ne kövess el a vízpart mellett!

2018. június 02. - Pusztai Olivér

A hőmérő higanyszála tartósan 25 fok felett van. Érthető, hogy ilyenkor inkább a vízpart mellett szeretnénk hűsölni, mint a betondzsungelben izzadni naphosszat. Abban az esetben, ha strandra mennél, vagy a több hetes nyaralásra készülsz, vegyél sorra pár fontos pontot, hogy ne legyél közröhej tárgya, amikor éppen jól éreznéd magad vízpart mellett.

wos110823422.jpg

SZŐRTELENÍTS, KÖNYÖRGÖM!

Amikor a testfelület legnagyobb része fedetlen marad, érdemes odafigyelni a körültekintő, alapos szőrtelenítésre és elkerülni a vizuális környezetszennyezést! Senki nem kíváncsi a kikandikáló hónaljkutyára, a kellemetlen bikiniszőrre vagy egy egybefüggő hátszőrre, amit még az angóra nyuszik is megirigyelnének.

Nyilván a szőrtelenítést elvégezheted borotvával, gyantával vagy epilátorral, de miért vagy saját magad ellensége, és vesztegetsz el alkalmanként 10-30 percet az életedből azért, hogy egy teljes generált toljál a strandolás előtt? Érdemes végleges IPL-es szőrtelenítésre váltani, ami sokkal gyorsabb, egyáltalán nem fáj, és a kezelés után hosszú évekig semmi gondod nem lesz a kellemetlen szőrtüszőkkel. Egyébként a Stíler csapata is kipróbálta a kezelést és mindenképpen ajánlani tudjuk nektek, mert tényleg zseniális!



FELEJTSD EL A KARDASHIAN KONTÚRT!

Soha nem értettem meg, hogy strandra miért kell centi vastag makeupban megjelenni, mintha csak egy péntek esti buliba lennénk hivatalosak. A legviccesebb, amikor a naptól a smink szépen lassan kezd leolvadni a hölgyek fejéről és pár óra múlva a teljes alkotás az arc helyett a nyak közepén csorog, vagy amikor gúnár méretűre nyúlt nyakkal próbálják megvédeni a kisgyerekek fröcskölésétől a highliterrtől csillogó “műalkotást”.

 

 

Ha már mindenképpen sminkben szeretnél gondolkodni, szerencsésebbnek tartom, ha a vastag makeup helyett fényvédővel ellátott könnyed textúrájú BB krémet választasz és maximum egy vízálló szempillaspirált teszel fel. Ennél több szerintem nem kell!



FÉNYVÉDŐ, AZ ELENGEDHETETLEN KIEGÉSZÍTŐ

Az elmúlt évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy egy percet sem érdemes a napon tölteni úgy, hogy nem védjük a bőrünket a nap káros sugaraitól. Mindegy, milyen állagú terméket választasz, a csomagoláson feltüntetett SPF a lényeg. Érdemes „broad spectrum” vagyis széles spektrumú terméket választani. Ha nem szeretnél rákvörösre leégni már az első alkalommal, akkor érdemes elolvasni korábbi cikkünket a fényvédelemről.

 

A PEDIKŰR IS A SZEMÉLYES HIGIÉNIA RÉSZE

Nincs is gusztustalanabb a gombás körömnél és a centi vastagra repedt saroknál. Szépen kérek mindenkit, hogy egy minimális lábápolással tiszteljük meg egymást mielőtt beleugrunk a flip-flop papucsba és végigcsattogunk a medence vagy a tengerpart mellett.



 

ELLENŐRIZD A FŰRDŐRUHÁDAT!

Mielőtt felkapjuk a tavalyi fürdőruhánkat/sortunkat mindenképpen csekkoljuk, hogy még alkalmas-e arra, hogy emberek közé menjünk. A kinyúlt gumírozás vagy a csúszdán rongyosra koptatott fenék nagyon kellemetlen látvány.

 

Érdemes végiggondolni, hogy milyen szabadidős tevékenységet szeretnénk a vízpart mellett kipróbálni. Így ha szörfözésre vagy más aktív sportra adjuk a fejünket, akkor azt ne egy tenyérnyi bikiniben, vagy egy fecske úszónadrágban tegyük. Ez igaz fordítva is: a szörfnadrág szörfözésre való, nem a strandra. A hatalmas fejes, bomba, és hasonló ugrások után pedig érdemes ellenőriznünk, hogy ruháink a helyükön maradtak-e és kellően takarnak. Így elkerülhető néhány döbbent pillantás a medencéből kifelé jövet.

 

süti beállítások módosítása