Stíler blog

13 hullámcsat-trükk, amit ismerned kell

13 hullámcsat-trükk, amit ismerned kell

2017. július 19. - Rigó Ági

Nem is sejtenéd, hogy mennyi mindenre jó egy hullámcsat! Ez a kis hajlított fémdarab nemcsak a frizurát képes a helyén tartani, hanem számos esetben egyszerűbbé teheted vele az életedet.

bobbypins.jpg

A hullámcsat filléres apróság, amiből minden nő fürdőszobájában, hálójában, neszesszerében és az összes táskájában lapul pár darab. Vagyis olyan eszköz, ami mindig kéznél van, így logikus, hogy egyre kreatívabb alternatív felhasználási ötletek jelennek meg. Ezekből szedtük most össze a legzseniálisabbakat.

1. A LEGMACSÓBB FELHASZNÁLÁS

Félsz, hogy miközben a szöget kalapálod a helyére, eltalálod az ujjadat is? Menj biztosra, és szorítsd a szöget egy hullámcsattal a helyére, így biztosan nem sérülsz meg barkácsolás közben!

2. A RÉGI, JÓ KÉM-TRÜKK

Kémfilmekben szinte kötelező elem, hogy zárak feltörését bízzák a hullámcsatra, de vajon tudtad, hogyan is történik ez pontosan? Az alábbi videóból kiderül.

3. MŰSZEMPILLA RAGASZTÁSHOZ

Ha már veled is megtörtént, hogy miközben a tubusból próbáltál volna szempillaragasztót kinyomni, a ragacs beterítette a pillákat, tudod, hogy jobb a ragasztót nem egyenesen a műszempillára tenni. Egy hullámcsat bogyós vége tökéletes méretű ahhoz, hogy a kinyomott ragasztót egyenletes, vékony rétegben kenjük vele a szempillára. 

4. NAIL ART ESZKÖZ

Kreatívkodnál otthon a manikűröddel, de nem akarsz kismillóféle ecsetet és hasonló célszerszámot beszerezni? Semmi para! Elég egy hullámcsat, és máris készülhetnek a vékony vonalak és cuki pöttyök.

53a06adad02aa_cos-09-hairpin-de-52877671.jpg5. ZACSKÓ ZÁRÓ ESZKÖZ

A fröccsöntött műanyagok gyártói már régen rájöttek, milyen zavaró az, ha a bontott zacskóban maradt chips a levegőn elveszti ropogósságát, vagy éppen a fűszerek aromája illan el a rosszul lezárt zacskóban. Így aztán vásárolhatunk zacskó záró eszközöket – hurrá! Vagy foghatunk egy hullámcsatot, ami ugyanúgy elvégzi a melót, és fillérekbe kerül.

6. KÖNYVMOLYOKNAK IS PRAKTIKUS

Egy hullámcsat remek szolgálatot tesz akkor is, amikor éppen nincs kéznél könyvjelző. Elég összetűzni egy pár lapot, hogy tudjuk, hol folytassuk legközelebb az olvasmányt.
07-17-14_bobby_pins_finals_10_0.jpg

7. ÖVTARTÓ HELYETT IS HASZNÁLHATOD

Ha az öv vége két övtartó közé esik, és zavar, hogy folyton elmozdul vagy lelóg, ragadj hullámcsatot, és rögzítsd a szabad véget a derekadon feszülő részhez, és máris megoldódik a probléma.

8. ÍGY KÉSZÜL A CICASZEM

Szimmetrikus tusvonalat húzni nem egyszerű feladat, kivéve, ha segítségünkre van egy hullámcsat. Az egymástól távolodó végeket sablonnak használva garantáltan egyforma lesz mindkét ív.

 

9. SPÓROLJ A FOGKRÉMMEL

Unod már, hogy még bőven lenne fogkrém a tubusban, de nincs energiád folyton masszírozni, hogy kiszedd belőle? Egyszerűen csíptesd be egy hullámcsatba, majd szorosan tartva húzd végig a tubuson, hogy az utolsó csepp fogkrémet is kiszedd belőle. A feltekert részt a csattal rögzítheted is.

10. RÖVID FRIZURA OLLÓ NÉLKÜL

Ha hosszú haj helyett rövidre vágysz, de még nem állsz készen arra, hogy véglegesen megválj a sörényedtől, próbáld ki a videóban látható hamis bubi frizurát!

11. LEVÉLBONTÓNAK IS JÓ

Manapság már nem figyel minden íróasztalon levélbontó kés, pedig időnként olyan jó lenne szépen kibontani a borítékot, nem igaz? Ilyen esetekre a hullámcsat zseniális helyettesítő eszköz!

12. PÉNZCSIPESZ HELYETT

Ha éppen nincs kéznél egy erre hivatott eszköz, de összetűznéd a bankjegyeket, mielőtt zsebre teszed, egyszerű és olcsó megoldás hullámcsattal helyettesíteni a csipeszt.

13. EGYÉBKÉNT A HAJADBA IS TEHETED

Ha rendeltetésszerűen szeretnéd használni a hullámcsatot, vagyis a frizura rögzítésére, érdemes egy masszív réteg hajlakkal befújni a csatot, ami így stabilan rögzíthető a hajban, és nem fog kicsúszni.

süti beállítások módosítása