Stíler blog

5 fontos manikűrszabály, amit be kell tartanod

5 fontos manikűrszabály, amit be kell tartanod

2016. november 07. - Rigó Ági

A kezünk gyakran sokkal többet elárul rólunk, mint az arcunk. Ha figyelmes vagy, egy kézből következtethetsz az illető életkorára, foglalkozására, stílusára, lelki egyensúlyára és természetesen arra is, hogy mennyire igényes saját magára. Jöjjön most 5 szempont, amire érdemes odafigyelni, hogy a kezünk is a lehető legjobb benyomást keltse rólunk.

korom2.jpg

manikűr: Takács Emese

A legtöbben tudjuk, hogy reggelente érdemes az arcunkat és a hajunkat elfogadható állapotúvá varázsolni, és több-kevesebb sikerrel fel is öltözünk. Sokan azonban megfeledkeznek a kezükről, ami aztán egész nap árulkodik róluk – hétvégi nagytakarítás, enyhe depresszió, lustaság, vagy a jó ízlés teljes hiánya? A kezed és a körmeid minden elárulnak, ezért jó, ha ügyelsz rájuk!

 

1. A KÉZKRÉM NEM LUXUS

Van, aki betegesen kenegeti a kezét, és mindig tart egy tubus kencét a táskájában, a kocsi kesztyűtartójában, az íróasztalfiókban, és még megszámlálhatatlan más helyen... Ez sem rossz stratégia, de azért nem kell megszállottnak lenni. Éppen elég, ha az éjjeliszekrényre vagy a fogkeféd mellé odakészíted a krémet, hogy lefekvés előtt ne felejtsd el használni.

ombre.PNG

manikűr: Takács Emese

2. #NAILART – HOL A HATÁR?

Sokan azért rettegnek bármi egyedit kérni a manikűrösüktől, mert félnek, hogy a „finom díszítésből” pillanatok alatt hatalmas köröm-katasztrófa lesz. Pedig aggodalomra semmi ok, a kristályokon, helókittin és virágocskákon túl is léteznek manikűr trendek! Egyeztess a manikűrössel, beszéljétek meg, mi az, ami neked belefér, és még ő lesz hálás, hogy végre valami egyedit és menőt csinálhat.

glitter.jpg

manikűr: Takács Emese

3. HÁZI MANI VAGY SZALON?

Van, aki otthon is rendkívül tehetségesen kezeli a körmeit, és van, akinek 2-3 hetente kell egy kis lazulás, kikapcsolódás a manikűrös kezei közt. Próbáld ki mindkét megoldást, majd gondold át, melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal jár! Egyik sem ciki, csak az, ha ápolatlanok a kezeid – ezt ne feledd!

 

4. A GÉLLAKK NEM MUMUS

A géllakknál nincs kényelmesebb dolog. 2-3 hétig simán fent van, nem kopik, nem fakul, és még a körmöt is védi. Sokan mégis tartanak tőle, és erre a legkülönbözőbb indokokat hozzák fel:

- elgyengíti a körmöt!
Ez nem igaz, sőt! Az enyém például megerősödött alatta. Persze ha a manikűrös megreszeli a körmöd felszínét, és lassan, de biztosan elkoptatja azt, akkor valóban gyengülni fog, de ez nem a géllakk, hanem a manikűrös hibája. Keress olyan szakembert, aki leoldja, és nem reszeli a lakkot a köröm felszínéről.

- könnyen kialakulhatnak alatta betegségek!

A betegségek akkor alakulnak ki, ha nem teszünk eleget minimális higiéniai szabályoknak, illetve akkor, ha a manikűrös nem fertőtlenített eszközökkel dolgozik. Ha így van, a megoldás: szaladj, és keress egy profi körmöst a régi helyett!

capture2.PNG

manikűr: Takács Emese

5. A KÖRÖM STYLING NEM HÜLYESÉG

A katasztrofálisnak érzed a ruhatáradat, konzultálsz egy szakértővel (még, ha nem is profi stylistról, hanem éppen egy jó ízlésű barátról van szó). Ha változtatni szeretnél a hajadon, megbeszéled a fodrásszal. Pontosan így van ez a köröm esetében is, csak hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Ne azért kérj mandula alakú vagy szögletes körmöket, mert az a divat! A trendek remek inspirációval szolgálhatnak, de válaszd inkább azt a formát és hosszt, ami a leginkább illik a kezed formájához, a körmeidhez, és legfőképpen az életmódodhoz.

capture.PNG

manikűr: Takács Emese

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

11 stílusos kabát télre

Sokkoló igazság a fogkefék tisztaságáról

Már David Beckham táskáját is megveheted itthon

8 hiba, amit elkövethetsz a farmeroddal

 

 

süti beállítások módosítása