Stíler blog

Miért hordj minőségi alsóneműt?

Miért hordj minőségi alsóneműt?

2016. január 14. - Pusztai Olivér

Sokan járnak rémes alsónadrágokban, mert a márkát és minőséget ezen a területen nem tartják fontosnak. Pedig nagyobbat nem is tévedhetnének! Általában azzal érvelnek, hogy úgysem látja senki, tökmindegy, mit hordok a farmer alatt… Pedig valójában többe kerül egy minőségi, márkás alsónadrág, de számos előnye van, amit érdemes szem előtt tartani, amikor fehérneműt vásárolunk. Összeírtuk azokat a nyomós éveket, amik azt bizonyítják, hogy sokkal jobb drágább, tervezői fehérneműt hordani. 

david-beckham-devid-bekxem-futbolist-model-bele-rubash.jpg

Ha tervezői ruhadarabot vásárolunk, nem csak a márkát fizetjük meg, hanem a magas minőséget, a jobb tervezést, a jobb anyagot és a jobb konstrukciót is. A fehérnemű igenis fontos – nem csak a hálószobában – hiszen ez képezi az outfitünk alapját. Éppen ezért figyelni kell arra, hogy olyan darabot hordjunk, amiben valóban jól érezzük magunkat és nem feszengünk benne mert bevág, mert izzadunk alatta, vagy mert éppen szúr. 

Sokszor azt veszem észre, hogy nem adjuk meg a kellő figyelmet az alsónadrágjainknak. 30 évesen is sokan hordják a viccesnek tűnő Disney-mintás alsókat, vagy a kínai piacos, szúrós anyagú, kommunista mintás, kibolyhosodott fehérneműt. Lehet, hogy furán hangzik, de ha felnőttként nem veszed magad komolyan, akkor más sem fog. És lehet, hogy nem látja senki az alsónadrágodat, de te tudod, hogy mi van rajtad és érzed is. A komfortérzésnél pedig nem sok dolog fontosabb az öltözködésben, nem? 

 

MÉRET: LEGYEN TÖKÉLETES

Ha már a komfortnál tartunk, a tökéletes méretezés az egyik legfontosabb. Ha ezen akarsz spórolni és tízes csomagokban veszed az olcsó alsónadrágokat, akkor ne csodálkozz, ha éppen szorít, bevág, nyom, hiszen ezek életükben nem találkoztak az ergonómiai kialakítással

Az alsónadrág méretezése nem áll meg ott, hogy small, medium, large stb. A minőségi alsóneműk szabása pontosan követi a szerszám és a zacsi vonalát, ami az egyik legfontosabb dolog, hogy ne sérüljön, vagy nyomja el/meg a heréket és a szerszámot, ami komolyabb esetekben meddőséghez is vezethet.

Sokan nem tudják, hogy a derékgumírozás is épp olyan fontos, mint a szabás kialakítása, hiszen az az, ami “rögzíti” és a helyén tartja az alsónadrágot...

 

KÉNYELEM: LEGYEN ALAPKÖVETELMÉNY

Ahogy már írtam, a kényelem a legfontosabb, hiszen a szerszámot jól kell elhelyezni, hogy az ne zavarjon ülésnél, járásnál, sportolásnál. A megfelelő illeszkedés egy minőségi alsónadrágnál alapkritérium, amit piacra kerülés előtt tesztelnek. A jó minőség alapja, hogy megfelelő pamutból vagy pamut-selyem keverékből készüljön a fehérnemű.

 

Azzal, hogy több varrás van az alsónadrágon, az ergonómikus kialakítást, vagyis egyszerűen fogalmazva a kényelmet biztosítja nem csak elöl, az Y-fronton, de hátul a fenékrésznél is.

dizájner alsónadrágok másik nagy előnye, hogy szinte minden fazont megtalálhatsz egy márkán belül, legyen szó a franciáról, fecskéről, vagy boxerről. 

És itt a megfelelő alkalom, hogy szót ejtsünk a boxerről. A 90-es évek Calvin Klein hirdetései és menő rapperei tették népszerűvé, de ne feledjük: akkoriban a nadrágok extra bő szabással készültek. Manapság csak bizonyos regular nadrágokhoz érdemes hordani, hiszen az öltöny és slim fit nadrágok esetében a legszerencsétlenebb választás a lenge fazonja miatt. A márkás nadrágok esetében a boxert is megreformálták: marad a szabadabb érzés, miközben szára követi a láb vonalát. 

 

TARTÓSSÁG: A MINŐSÉG FONTOS JELE

Nos, ez a legszembetűnőbb különbség a márkás és a silány alsóruházat között. Hiába kerül egy dizájner alsónadrág akár a másik árának háromszorosába is, az élettartama is pont ennyit fog bírni. Mióta csak minőségi alsót hordok, bőven elég 3-4 évente beújítani egy következőre még akkor is, ha gyakran mosod őket. Ha utánaszámolsz, ár-érték arányban ugyanott leszel egy márkás alsónadrággal, mintha félévente kellene venned újat és újat. 

Egy szó mint száz, ezek az érvek bőven elegek ahhoz, hogy az ember elgondolkodjon, megéri-e lecserélni szépen lassan az alsónemű készletet minőségi darabokra. Szerintem a kényelem százszor fontosabb annál, mint hogy érdemes legyen garasoskodni olyan silány termékekért, amik hosszú távon nem tesznek jót a komfortérzetnek és az egészségnek sem. 

Ráadásul azt se feledd, hogy a csodálatos outletek tökéletesek, ha olcsóbban szereznéd be a márkás alsóneműket. Végül is ezen a téren nem rohan a divat, a tavalyi fazonnal is jobban jársz, mint a kínaival!

 

süti beállítások módosítása