Stíler blog

Táska egy lakás áráért? Még jó, hogy kapni!

Táska egy lakás áráért? Még jó, hogy kapni!

2015. szeptember 29. - Dobos Emese

It bag-ek. A legnagyobb sztárok és legfelkapottabb stílusikonok billegnek ezekkel a táskacsodákkal az oldalukon. Ha neked is van egy – a legmenőbbek közt vagy. Persze, van aki ajándékba kapja és van aki hónapokig nem eszik (haha, évekig!), hogy övé legyen, de nézzük csak: mi mást is vehetnél egy-egy it bag árából?

Az it bag-ek az 1990-2000-es évek kultikus „bestseller”-táskái: jósolták már bukásukat, de attól függetlenül a dizájnerek mindig előrukkolnak eggyel, amiért megőrülnek a divatmániások! Aki pedig igazán menő akar lenni, türelmesen vár akár hosszú hónapokat (sőt, éveket) is, és aztán boldogan kicsengeti egy lakás árát is akár.

Hol beszélünk mi logikáról, realitásokról és kényelemről, ha divatról van szó, ugye? Ha egy kulcstartó is kerülhet több mint 100.000 Ft-ba, hol van ahhoz képest egy táska? A Bottega Veneta tervezője, Tomas Maier például nincs az it bag-ek mellett:

… Az It Bag egy totálisan jól pozícionált baromság! …Csinálsz egy táskát, odaadod a celebeknek, lefotózzák a paparazzik… azt nyilatkozod a magazinoknak, hogy várólista van rá, egyidőben ezzel pedig reklámkampányt futtatsz …

Lehet hát hurrogni és rajongani értük, nézzük, melyek a legdrágább it bag-ek és ugyan, mit kapnánk ezek áráért? Persze a listán nem csak it bag-ek kaptak helyet, mert az évek során készült néhány nyalánkság, melyek a Rekordok Könyvébe is beírták magukat, ezeket egyszerűen lehetetlen lett volna kihagyni (és vétek, hogy ne ismerjétek meg) – de legalább belátjuk, hogy nem feltétlenül szép az, ami drága. Méregdrága.

Az it bag-ek non plus ultrája, a legendás Hermés Birkin: a legdrágább eladott táska egy himalájai krokodil bőréből készült és potom 432.000 dollárjába fájt a boldog vevőnek. Ez mai árfolyamon épp egy picivel van 118.000.000 Ft alatt! 118 millió forint. Igen, 118 millió forint. Körülbelül egy belvárosi, több mint 100 négyzetméteres luxuslakás ára.

520317508.jpg

Most pedig nézzünk egy Guinness rekordot! A világ legdrágább táskáján több mint 8000 órát dolgozott 10 kézműves. A szív alakú darabot 18 karátos aranyból álmodták meg és mindössze 56 rózsaszín, 105 sárga és több mint 4000 átlátszó, színtelen gyémánt díszíti. Tippeljetek, mennyit ér! Szorozzátok be százzal. Igen, 3.8 millió euróért árulták a Mouawad 1001 Éjszaka Gyémánt Tárcáját. Cseppet sem giccses, szinte minimalista dizájnnal bír: az ára magyar forintban 1037 milliárd forint. Felfoghatatlan összeg, azt hiszem ennyiért magánszigetet is vehetnénk. Megvette vajon bárki is?

1001_nights_diamond_purse.jpg

Ezek után a Chanel „Diamond Forever” táskája 261.000 dollárért gagyi ócskaságnak tűnik. Pedig a klasszikus-ikonikus-legendás 2.55 mintájára készült, hófehér krokodilbőrből, 334 gyémánt „bevonásával”. Ráadásul van belőle 13 a világon, milyen ciki, nem? Nem is kell már, ugye? 70 millió forint meg kinek pénz? Végülis csak egy Mercedes Maybach 600-as kerül ennyibe.

the-chanel-diamond-forever-classic-handbag-261k.jpg

Hogy a klasszikus Louis Vuitton se maradjon le a listáról: az LV Tribute Patchwork bag (mivel divat a patchwork, ugye tudjátok?) 42 000 dollárt ér. 20 darab készült belőle, és a rendkívül ízléses eredmény több kisebb táskából született. Többek közt Beyonce tulajdonában is van egy, és szerintem inkább emlékeztet az Emberi százlábúra... Körülbelül 11.500.000 Ft-ot kóstál, jó eséllyel egy kisebbecske belvárosi lakást már azért vehetsz belőle!

lv-tribute-patchwork-bag.jpg

Emlékeztek arra a részre a Szex és New Yorkban, amikor Carrie egy kis „csodát kapott Bigtől, szerelme jeléül? Mit szorongat a tenyerében Amerika krémje? Nos, Judith Leiber, aki ráadásul egyébként magyar születésű, nem „aprózza el”: kis minaudiere-jei muffinokat, állatkákat, virágokat és miegymást formáznak, természetesen drágakövekkel kirakva. Az előbbiekhez képest szinte alulárazza táskáit: mondjuk 5000 dollár körül mozog az „árfolyam”, ami akárhogy is számoljuk: egy millió forint felett van. Már nem is kell, ugye?

292_1360594991_2.jpg

 További Stíler cikkekért kattints:

süti beállítások módosítása