Stíler blog

A 6 leggyakoribb szépségápolási baki, amit a férfiak elkövethetnek

A 6 leggyakoribb szépségápolási baki, amit a férfiak elkövethetnek

2015. április 09. - Pusztai Olivér

A szépségápolás a napi rutin elengedhetetlen része. Míg az öltözködésünk a stílusunkról, addig ápoltságunk magukról árulkodik. Ne felejtsük el, hogy minden nap fürkésző szemek vizslatnak a munkahelyen, a tömegközlekedési eszközökön, de még a sarki ábécében is. Ilyenek vagyunk, megfigyeljük a másikat és éppen emiatt sokszor feltűnik az is, hogy mennyien nem fordítanak kellő figyelmet a külsejükre. A következőkben néhány igen gyakori bakit fogunk felsorolni, amelyekre kicsit odafigyelve elkerülhetjük a kellemetlen pillantásokat és összenevetéseket a hátunk mögött.  

Borotválkozás

Sok férfi esetében munkahelyi követelmény a napi szintű borotválkozás. Elhiszem, hogy egy rohanós reggelen előfordul, hogy valaki kénytelen kapkodva elvégezni a rutinfeladatot, de ettől még az alapos munka követelmény!

116571344.jpg

A felső ajaknál, a fül és a nyak résznél sem maradhatnak kósza szőrszigetek, mert az nagyon viccesen tud kinézni. Szerintem nem csak én szoktam nevetni rajta.

Mellkasszőr

A tavasz közeledtével egyre többször látom, hogy szőrösebb férfitársaim megfelelő trimmelés vagy borotválás nélkül vesznek fel vékony pólót, vagy inget.

Ilyenkor a medvebunda már-már az ing gombjait szétpattintva kelne önálló életre… de a dupla póló (egy pamut, egy szőr) sem túl szép látvány, amikor minden kibuggyan és az ég felé ágaskodva várja, hogy a könnyed szellő belekapjon. Nem azt mondom, hogy mindenki borotválja magát meztelencsigára, de a mellkasszőr hosszán érdemes időnként igazítani, pláne, ha vastag prémmel áldottak meg. 

Az intim zóna

kepernyofoto_2015-04-07_20_59_36.jpg

A fanszőrzet hosszúsága magánügy, illetve jó, ha egyeztetünk kedvesünkkel az ő preferenciáiról. Hasznos tipp: miközben odalent szőrtelenítünk, jobb, ha a kellemesnél egy fokkal hidegebb vízben végezzük mindezt, így csökkentve az esélyét annak, hogy megvágjuk magunkat:) Igaz, mindenkinek szíve joga olyan hosszúra hagyja a szőrzetet, amilyenre akarja, de sokkal higiénikusabb időnként ott lent is szőrteleníteni, különben hamar elburjánozhat az átláthatatlan bozót.

 A szemöldök, az orr- és a fülszőr

A kor előrehaladtával minden férfi elkezd szőrzetben erősödni szemöldök-, orr- és fülkörnyéken. Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, de rendben tarthatjuk ezeket a területeket is.

ear-nose-hair-grooming-turnoffs.jpg

A szemöldök esetében elég figyelmeztetni a fodrászunkat, hogy szükség esetén legyen kedves a kósza szálakat megigazítani. Ezt bőven elég havonta csekkolni, és a probléma máris megoldva! Viszont a szemöldökkel ellentétben a szőrös orr és fül már kevésbé megbocsájtható.

Mindkettő rettenetesen ápolatlan hatást kelt és hát lássuk be: mentség nincs rá, ellenben remek célszerszámok kaphatók annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nem kívánt tincsekről.

 A körmök

Nemcsak a szőrzetünk és az arcbőrünk ápoltsága fontos, hanem a kezünké is. Uraim, ne feledjük, hogy a nők kétharmada elsőnek a férfiak kezét figyeli meg. Teljes mértékben igazuk van, hiszen a kezek állapotából pillanatok alatt sokminden leszűrhető.

manmanicure600x300.jpg

Arról gondolom, beszélni sem kell, hogy a köröm mindig tiszta és manikűrözött legyen. Fontos, hogy a bőrt is megfelelően ápoljuk, amire a legtökéletesebb készítmény a shea vaj. Hosszan hidratál, nem hagy nyomot, nem tömi el a kéz pórusait és villámgyorsan felszívódik. Ha rendszeresen ápolod, nem lesz fehér, foltos, berepedezett a kezed.

Ha a szépségápolás folyamatos és rendszeres, napi pár perc elegendő, hogy karban tartsuk magunkat, mert lássuk be, nem kell minden nap befoglalni a fürdőszobát egy nagygenerálra. Viszont pont ez a pár perc szükséges ahhoz, megfeleljünk alapvető civilizációs normáknak.

További szépségápolási tippek a Stílertől:

süti beállítások módosítása