Stíler blog

5 férfi frizura 2017 őszére

5 férfi frizura 2017 őszére

2017. október 03. - Pusztai Olivér

Az őszi-téli frizura divat egyértelműen a letűnt korok legmeghatározóbb stílusait hozza vissza. Viszont jó hír, hogy bármilyen hajtípushoz találhatunk megfelelő formát magunknak. Legyen szó az 50-es évek hangulatáról, egy kis Star Trek utánérzésről, vagy vad skinhead stílusról, mindent megtalálunk ebben a szezonban. Csak tudjunk választani!

benjamin-eidem-10.jpg

HUGH GRANT ÉS A JÓFIÚ STÍLUS

- Nincs új a nap alatt - szokták mondani, és ez a 2017-es őszi szezonra mindenképpen igaz. Emlékezzünk csak, amikor még minden lány hulla szerelmes volt Hugh Grantbe vagy Nick Carterbe! Idén ősszel a 90-es éveket idéző, középen elválasztott, kicsit hosszabb hatású, úgymond függönyfrizura kiemelt figyelmet kap.

5-aw17-hair-4.jpg

Ahogy 20 éve, idén is inkább az egyenes és a hullámos, kicsit göndör hajúaknak kedvez ez a stílus. Ennél a stílusnál mindenképpen fontos odafigyelni arra, hogy a természetességre törekedjünk. Egy kis formázó hab, könnyű textúrát adó wax, hajlakk, és már készen is van a tökéletes frizura.



SKINHEAD -  AZ IGAZÁN RÖVID HAJÚAKNAK

Nem ismerek olyan férfi frizurát az elmúlt 20 évből, aminek ennyire rossz lett volna a PR-ja, mint ennek a stílusnak. A legtöbb embernek a huligánok és az acélbetétes bakancsok  jutnak eszébe, pedig számos divatikon választotta magának ezt az egyszerű, mégis nagyszerű formát az elmúlt 15 évben. David Beckham, Oliver Woods, Robbie Williams mind kiállt emellett és sokat tettek azért, hogy jobb megítélést kapjon a frizura.

skinhead-cut.jpg

A férfiak valószínűleg azért fogják kedvelni, mert könnyen kezelhető, és nem kell azon agyalni sem, hogy milyen formázó terméket használjanak hajszárítás után. A hátulütője viszont az, hogy sokkal többször kell a fodrászunkhoz járni, hogy megőrizzük a tökéletes hosszt, amit ez a frizura megkövetel. Máskülönben azon vesszük észre magunkat, hogy a hajunkból egy kezelhetetlen bukósisak lesz, ami nem feltétlenül fog jól állni.

 

QUIFF, AZ IGAZI KLASSZIKUS

Elhagyjuk a 90-es éveket, és még messzebbre repülünk vissza az időben: egészen az 50-es, 60-as évekig, amikor megjelent a Quiff stílus. Egyik legnagyobb ikonja nem más, mint Elvis Presley. Azért a vállalhatatlan, fényes hatású, vizes zselét most engedjük el, és inkább a természetes hatásnál maradva hordjuk ezt a frizurát, hiszen mégis csak 2017-et írunk.

5-aw17-hair-3.jpg

Szuper hír, hogy ez a stílus szinte minden arcformával jól működik, egyszerűen a fodrásznak kell testre szabnia és olyan apró változtatásokkal megalkotnia, hogy az jól álljon. Ami viszont fontos tényező ennél a frizuránál, hogy dús, hullámos hajkorona kell ahhoz, hogy igazán úgy álljon, ahogy kell. A másik hátulütője, hogy kézügyesség és plusz 15 perc kell reggelente, hogy vállalható formát adjunk a hajunknak. Viszont ha a végeredmény tökéletes, minden nő a mi hajunkba akar majd beletúrni.



FRENCH CROP: A KEZELHETETLEN HAJTÍPUSNAK

Tényleg létezik olyan frizura, ami a totálisan kezelhetetlen hajszálaknak kedvez? Igen! Ez pedig a French Crop. Akinek alapvetően vastagszálú, önálló életet élő haja van, annak kitűnő lesz ez a stílus. Itt minden a fodrász kézügyességén fog múlni. Ha rommá ritkítja a hajat és eltalálja a fejformánknak tökéletes fazont, akkor már csak egy száraz hatású formázó kell majd, és örülhetünk a tökéletes végeredménynek.

5-aw17-hair-2.jpg

STAR TREK STÍLUS AZ EGYENES HAJÚAKNAK

A trendkörképet pedig mivel is zárhatnánk, ha nem a jó öreg Spock barátunkkal a Star Trekből! Bevallom, hogy nekem ez a frizura az egyik kedvencem. Karaktert ad, minden arcformának jól áll, de legjobban a szögletes állúaknak kedvez.

5-aw17-hair-1.jpg

A hajtípust itt mindenképpen figyelembe kell venni, mert a Spock-style kizárólag az egyenes szálú hajnál fog jól működni. Pattintsd fel a lapos fúvókát a hajszárítóra, vizesen vidd fel a hajformázót és szárítsd szögegyenesre!

süti beállítások módosítása