Stíler blog

Így válassz tökéletes szemüvegkeretet

Így válassz tökéletes szemüvegkeretet

2017. március 21. - Pusztai Olivér

Nem könnyű megtalálni az arcunkhoz illő szemüvegkeretet. Főleg, hogy manapság már nem csak azért hordjuk, mert szükség van rá, hanem azért is, mert stílust ad és öltöztet. Elsőre nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet, pedig két dolgora kell csak figyelni a vásárláskor: milyen az arcformánk, és milyen színű a bőrünk. Íme egy részletes bejegyzés, hogy a legjobb keretet válaszd magadnak.

 campana-de-gafas-gucci-primavera-verano-20143.jpg

KEREK ARCHOZ SZÖGLETES KERETscreen_shot_2017-03-14_at_10_39_34.png

A divatban az erős karakterjegyeket érdemes ellenkező hatással kompenzálni. Hiába van ellenállhatatlanul sármos kerek arcod, mint Justin Timberlakenek, vagy Leonardo DiCaprionak, esetleg Daniel Craignek, ezt a kerekséget érdemes finomítani, nem pedig  erősíteni. És mivel lehet egy kerek arcot jól kompenzálni? Egy erős, robosztus, szögletes,  szemüvegkerettel. Hogy a kiválasztott anyag milyen, azt rád, a karakteredre és bőröd árnyalatára kell bízni, ami fontos, hogy a keret és a híd legyen vastag, Hogy az egy félkeret, vagy egy teljes, azt igazítsd a stílusodhoz.roundspecs.jpg

 

OVÁLIS ARCHOZ BÁRMI PASSZOL

screen_shot_2017-03-14_at_10_40_24.png

Az ovális arc az egyik leggyakoribb arcforma. Az a férfi, akienek ovális formájú arca van, kis túlzással megnyerte a genetikai jackpotot. Ők nem csak könnyen választanak szemüveget, napszemüveget, de a legtöbb frizura nekik áll a legjobban. Nos, ezután, hogy minden ovális arcú férfi közgyűlölet középpontjába került, le is zárnám ezt az etapot azzal, hogy nekik minden jól áll! Lehet kerek, szögletes, téglalap alakú szemüvegkeret, egyre kell figyelni, mégpedig arra, hogy lágy, kerekített vonalvezetése legyem és kevésbé vékony, hangsúlyos orrnyereg.

right-glasses-face-2.jpg

 

ERŐS, NÉGYSZÖGLETES ARCHOZ KEREK FORMÁK ILLENEK

screen_shot_2017-03-14_at_10_40_09.png

A cizellált állkapocs és a szögletes formák kifejezetten karakteres arcot eredményeznek. Ennek megfelelően a szögletes arcúaknak hasonlóan kell eljárni, mint a kerek arcúaknak, csak éppen ellenkezően.

Itt a szuper befutó a kerek szemüvegkeret lesz, és a jó hír, hogy Harry Potter óta nagyon sok stílus közül lehet választani. Azonban ügyelni kell arra, hogy az arcunknak megfelelő méretű keretet válasszuk, hogy elkerüljük a bagolyszem szindrómát. A szemüvegkeret nem takarhatja el túlságosan a szemöldököt, mert akkor elveszítjük az arc karakterét, és nem is csúszhat le túl mélyre, mert az megtörheti az arc arányait.

squarespecs.jpg 

ERŐS ÁLLAKPCSÚ ARCOT KOMPENZÁLNI KELL

screen_shot_2017-03-14_at_10_39_56.png

Sokan összekeverik az erős állkapcsot a szögletes arccal és már meg is van a baj, mert nem kompenzálni fog, hanem még jobban hagsúlyozza majd az karakteres arcvonásokat. Az erős állkapocsnál is hasonló a helyzet, mint a kerek és a szögletes arccnál, kompenzálni kell, de nem mindegy, hogy hogyan.

Mivel az állkapocs és az áll az, ami nagyon erős az arcon belül, ezért ebben az esetben fent kell egyensúlyra törekedni, azaz erős, vastag keretes szemüveget érdemes választani. Fontos, hogy ne szögletes formában gondolkozz, hanem lekerekített vonalvezetésben, mert különben nagyon aggresszív hatást kaphatunk, amitől az emberek megijednek.

right-glasses-face-4.jpg

 

SZÍV ÉS HÁROMSZÖG ALAKÚ ARCHOZ VÁLASSZ VÉKONY KERETET

screen_shot_2017-03-14_at_10_40_37.png

Mindkét fejformánál egy dologra kell figyelni, hogy valahogy harmóniát teremtsünk a nagy, széles homlok és a vékony, keskenyedő áll között. Ez azért nehéz, mert a szemüveget is a fej felső egyharmadánál hordjuk, közel a komlokhoz, szóval könnyen még jobban ráerősíthetünk, ha rossz szemüvegkeretet választunk magunknak.

Próbálj könnyűfém, vékony keretet választani, a legtökéletesebb az átlátszó műanyag, vagy a keret nélküli szemüvegek, melyek szélesebbek az alsó részen, mint a nyereghídnál. Itt a színek is a segítségedre lehetnek, főleg, ha olyan keretet választunk, ami fent áttetsző és lefele haladva kap valami színt, ami harmonizál a bőrtónusoddal.

heartspecs.jpg 

MILYEN SZÍNŰ LEGYEN A SZEMÜVEGEM?

Ahogyan a ruhák esetében, úgy a szemüvegeknél is fontos a szín, nem csak a forma. Itt egyszerű elveket kell követni:

- aki sápadtabb, fehérebb bőrű, annak inkább a sötétebb, erősebb tónusú vagy a teltebb színek állnak jól, kontrasztot képezve a bőr színével;

- akik olivább, barnább, kreolabb bőrtónusúak, azoknak sokkal jobban megnyílik a színskála, azaz jöhetnek a lágyabb, fakóbb, púderesebb színek és a minták is.

 

MILYEN ANYAGBÓL LEGYEN A SZEMÜVEGEM?

Manapság már nagyon jó minőségű anyagokat lehet választani. Az egyik leggyakoribb az acetát, ami egy kiváló minőségű műanyag. Jól formázható, erős, kiváló színekben és mintákban lehet kapni.

A fém keret is nagyon népszerű, főleg a titán és a rozsdamentes acél. Nagy szilárdságú, karcsú és vékony kereteket készítenek belőle legfőképp.

A fa keretek nagyon népszerűek, de kevésbé formálható, mint a műanyag és a fém, így nagyon kevés ember tudja használni az eltérő fejformák miatt.

A kézzel készített darabok a legdrágábbak, itt szinte minden lehet, csak a pénztárcánk szab határokat a csodaszép keretnek. Megfizetjük azt, hogy kézzel készül, minőségi anyagból és biztosan csak a mi fejünkre lesz tökéletes.

 

süti beállítások módosítása