Stíler blog

Szexi ÉS praktikus frizurára vágysz?

Szexi ÉS praktikus frizurára vágysz?

2017. március 09. - Rigó Ági

Állandó rohanásban vagyunk, igyekszünk minden fronton teljesíteni, és közben még arra is ügyelni, hogy jól nézzünk ki. Mégsem vállalják be sokan rövid hajat, pedig egy próbát igazán megérne!

karlie_kloss.jpg

MIÉRT FÉLÜNK A RÖVID HAJTÓL?

Sokan rettegnek a rövid hajtól, és bár nem elégedettek a hosszú lobonccal, képesek órákat tölteni a göndörítéssel vagy éppen vasalással, hogy a kívánt stílusba kényszerítsék tincseiket. Ráadásul az idei szépségtrendek szabad kezet adnak a hajhosszt illetően, így minden friss és modern stílust kipróbálhatunk rövidebb hajjal is.

Pedig csak egyszer kell túllépni a “nekem az biztosan nem állna jól” típusú sóhajtozáson, és egy jó fodrász székében kipróbálni valami újat. A rövid hajnak is számos fokozata van, minden arc- és fejformához találni megfelelő fazont, és az előnyeiről regényeket lehetne írni.

HA NEM ÉRZED MAGADBAN AZ ERŐT

Ha tényleg nagyon bizonytalan valaki, akkor a “lob” vagyis long bob néven elhíresült frizura a legjobb választás. Elég hosszú ahhoz, hogy szükség esetén össze lehessen fogni vagy feltűzni, és egy vágást millióféleképpen lehet variálni.

Ha nem szeretjük, akkor sebaj, gyorsan újra megnő, ha viszont ez a hossz még nem elég ahhoz, hogy fényévekkel gyorsabbak legyünk a reggeli készülődéskor, akkor jöhet a rövidebb megoldás!

 

KIFINOMULT É NŐIES: BUBI

Igazi franciás sikket kölcsönöz ez a stílus, és ugyan a lófarkat elfelejthetjük, azért számos variációt ki lehet hozni belőle. Ráadásul pillanatok alatt, hiszen nem kell hosszú tincseket formázni. Érdemes játszani egy kicsit a festéssel is, hiszen a különböző árnyalatok textúrát és tömeget adnak az egyébként vékonyabb szálú hajnak is.

 

A BÁTORSÁG, AMI KIFIZETŐDIK

Az igazán rövid fazon a pixie, ami nagyon megosztó: valaki vagy imádja, vagy gyűlöli. Ha ilyen frizurát választunk, fontos, hogy bízzunk a fodrászunkban, és ő kellő szakértelemmel vágjon olyan frizurát, ami a legelőnyösebb. Érdemes átgondolni a sminkelési szokásainkat is, hiszen egy ilyen “fiús” hajhoz bátrabbak lehetünk a smink terén. Persze ez nem jelenti azt, hogy órákig kell pingálni magunkat reggelente, de egy jó rúzs mindig legyen a kezünk ügyében. Az pedig, hogy reggelente maximum 5 perc alatt kész a tökéletes frizura, egyenesen leírhatatlan élmény.

 

süti beállítások módosítása