Stíler blog

Így kombináld a színeket egy szetten belül

Így kombináld a színeket egy szetten belül

2017. január 24. - Pusztai Olivér

Nagyon sok férfi válik frusztrálttá, ha egy színes ruhadarabot kell felvenni. Nem lesz túl sok? Nem fogok kinézni úgy mint egy ara papagáj? Biztosan kell ez a harsány szín? Számtalan kérdés, ami elbizonytalaníthat minket, pedig színeket használni igenis érdemes, hiszen minden bőrtípushoz illenek olyan színek, amelyek sokkal jobban állnak, mint a rémesen unalmas fekete vagy szürke árnyalatok. A Stíler most segít neked abban, hogy megtanuld biztosan használni a színeket szetten belül, akár minden nap!


c32f8902f94fd4dc55e1fa466bedd650.jpg

Színeket lehet igazán stílusosan is összeállítani, csak tudnunk kell, milyen árnyalathoz érdemes nyúlni. Legyen szó egy irodai outfitről, egy hétvégi buliról vagy egy színházi összeállításról, sohasem lesz túl sok, ha jó színeket választunk. Lassan vége a télnek, közeledik a tavasz, szóval minden a színek viselése mellett szól!.

 

EGY KIS KLASSZIKUS KEZDŐKNEK

Ha elkezdünk színeket hordani, érdemes mindig a klasszikus megoldásokhoz nyúlni, mert azzal nem követhetünk el hibát. Érdemes alapdarabnak választani egy egyszerű basic fehér pólót, ami egyébként is a gardróbunk egyik alapdarabja lehet. A fehéret a legegyszerűbb párosítani más színekkel, így a hibázási lehetőség szinte minimális. Gondolkozz kékben, barnában, feketében, szürkében, bordóban vagy ezek árnyalataiban, mert ezek valószínűleg már úgyis ott lapulnak a szekrényedben.

 

KÉK ÉS SZÜRKE

Ez egyik legkézenfekvőbb, legegyértelműbb párosítás mind közül. Számtalan helyzetben használhatod, legyen szó a szürke irodai hétköznapokról, elegáns rendezvényekről, vagy akár egy hétvégi buliról. Ezek a színek tökéletesen kiegészítik egymást, miközben nem hivalkodóak együtt. Viselésük klasszikus megjelenést kölcsönöz, ami minden esetben jót tesz egy férfinak.


 

HASZNÁLJ SÖTÉT SZÍNEKET!

Ha a klasszikus színeket unalmasnak találod, válassz más sötét árnyalatokat. Ha túl egyhangú a szürke-kék kombó, párosíts mellé kobalt kéket, burgundi vöröset, olajzöldet, mélyebb sárgát. Ezzel a párosítással még mindig biztosra mehetsz úgy, hogy közben lassan-lassan, de megbarátkozhatsz egy cseppet szokatlanabb színekkel.

burgundy14staples.jpg 

 

ÍGY ÉPÍTS BE ERŐSEBB SZÍNEKET AZ OUTFITEDBE

Oké, ha már biztosan mozogsz a klasszikusabb, visszafogottabb színekben és mersz bátrabb lenni, itt az ideje, hogy kipróbálj teltebb, erősebb színeket! Nem kell megijedni, mert most két praktikát is megmutatok, hogyan tudod magaddal és környezeteddel is elfogadtatni az erősebb árnyalatokat. Legyen szó colour blockingról, pasztel színekről, esetleg neon árnyalatokról, az a legfontosabb, hogy egy szetten belül csak egy domináns színt válassz. A többi mindig legyen semlegesebb a fő darabnál. Ha pedig tovább szeretnéd a hatást fokozni, akkor sötétebb színt párosíts a domináns mellé. Igaz, akkor nagyobb lesz a kontraszt, viszont a színpárosítás biztosan jól fog működni.

 

A RÉTEGZÉS UGYANCSAK EGY JÓ MEGOLDÁS

Egy másik, szintén bombabiztos megoldás lehet, ha a rétegező (layering) öltözködést választod. Ebben az esetben a basic vagy klasszikus alapszínekhez és neutrális árnyalatok közé belophatod a harsányabb színeket úgy, hogy mindig az alsó vagy középső réteg képviselje az erős árnyalatot.

 

MIT SZÓLSZ A SZÍNES KIEGÉSZÍTŐKHÖZ?

Színezni nem csak ruhadarabokat lehet szetten belül, de a kiegészítőkben is ezernyi lehetőség rejlik. 

Gondolok itt egy jól megválasztott díszzsebkendőre, nyakkendőre, vagy akár egy pár zoknira, amivel nagyon jó fel lehet dobni a szettünket. A kiegészítők zseniálisak lehetnek abban az esetben, ha egyéniségedet éppen csak meg szeretnéd villantani.

 

NE ESS TÚLZÁSOKBA!

Ha már haladó színviselő vagy és úgy érzed, biztonságosan mozogsz a színek világában, már csak egy szabályt kell megtanulnod, mégpedig a színek mennyiségére vonatkozóan.

Egy szetten belül 1-2 különböző színt használj, többet ne! Kezdőknek elég egy domináns szín, haladóknak és profiknak jöhet a 2-3.

Akkor is ragaszkodj ehhez a varázsszámhoz, ha egy színt használsz, de annak több árnyalatát. Nem szerencsés többet kombinálni mert könnyen áteshetsz a ló túloldalára, és tűnsz majd egy tudományosan kitenyésztett papagájnak, mint stílusos férfinak.

süti beállítások módosítása