Stíler blog

Készítsd fel a hajadat a télre!

Készítsd fel a hajadat a télre!

2016. szeptember 07. - Pusztai Olivér

Mindannyian tudjuk, hogy a nyár igencsak megviseli a hajunkat. A sós víz, vagy épp a túlzott napfény káros hatással vannak, így a hajunkból folyamatosan távozott a víz, vagyis dehidratálódott. Ahhoz, hogy hajkoronánk újra a régi fényében pompázzon, idő kell, és megfelelő táplálás.

 hair-treatment.jpg

A hajunknak hosszú időre van szüksége, akár hónapokra is, hogy a keratint és ceramidot képes legyen újra magába szívni és tartósan raktározni. Ráadásul nem csak regenerálódnia kell, de fel is kell készülnie a télre. Úgy, mint a bőrünket, a hajunkat is folyamatosan hidratálnunk kell. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően ápoljuk hajkoronánkat minden mosásnál és közben elkerüljük azokat a bakikat, amikkel csak tovább roncsoljuk.

 

MILYEN LEGYEN A HIDRATÁLÓ PAKOLÁS?

Ahhoz, hogy a hajunk télen is egészséges legyen, nem elég olyan ételeket enni, ami belülről ápolják azt, hanem érdemes 10 perccel többet időt rászánni hajmosáskor, hogy kívülről is páoljuk!
spurman_hajmos.jpg

Mosás után jöhet egy keratin, valamint H és B vitamin tartalmú mély hidratáló pakolás. Ezek fontos szerepet játszanak abban, hogy a haj erős és csillogó legyen. A keratin, azaz vázfehérje a haj saját anyaga.

 

Fontos hogy alaposan töröld meg, de akár elő is száríthatod, hogy ne legyen vizes a haj. Miután felvitted a pakolást, húzz rá egy fürdősapkát és tekerd be egy törölközővel, mert a hő segít megnyitni a haj szerkezetét, ezáltal könnyebben épül be a pakolásban lévő hatóanyag. Hagyd rajta minimum 10-15 percig, de minél tovább, annál jobb!

 

NEM MINDEGY, HOGYAN FÉSÜLÖD A HAJAD

A hajat vizesen sosem dörzsöljük törölközővel, mert a haj szerkezete vizesen a legsérülékenyebb. Fontos hogy csak akkor kezdd fésülni, főleg ha vékonyszálú a hajad, ha már 50%-ban száraz. A göndör hajnál ez nem igaz, azt vizesen kell fésülnünk!
wet_hair_2.jpg

MILYEN A JÓ FÉSŰ?

Fontos, hogy csak jó minőségű fésűt vagy kefét használj, de erről már írtunk beszámolót nektek! A rossz minőségű fésűk és kefék csak tovább roncsolják a hajadat és azon belül is a hajad felszínét.

 

A SZAKÁLL KÜLÖN ÁPOLÁST IGÉNYEL

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a szakállad, ne feledkezz meg rendszeres ápolásról. Mivel a szakáll alapjában szárazabb, vastagabb és durvább, mint a haj, így ha szakállunk van, bizony többet kell vele foglalkozni. Ha azt érezzük, hogy durva, szúr és száraz, az csak a mi hibánk. Kellő ápolás mellett puha, fényes és igazán szexi lehet. Ne hagyd, hogy a szakállad uralkodjon rajtad!
beard_shampoo.jpg

Ápolásához fontos, hogy a megfelelő, minőségi trimmelővel vágjad formára a szakállad és rendszeresen tisztítsd szakállsamponnal. Ha ezzel megvagy és a szakállad tiszta, ne feledkezz meg a kondicionálásról sem. A higiénia fontos, de nem elég, mivel azt szeretnénk, hogy puha és selymes legyen. Használj balzsamot mosás után!

 

Ha tiszta és puha a szakállad, jöhet az olajozás. Fontos művelet, mivel a szakáll nagyon száraz. Az olaj segít, hogy a mosás és a kondicionálás után is selymes és puha maradjon. Az olaj nagy előnye, hogy fényessé is teszi a szakállunkat. Vizesen és szárazon egyaránt használható, ahogy kényelmesebb. Én személy szerint vizesen ajánlom, mert akkor a szőrszálak a víz hatására felpuhulnak és könnyebb bedörzsölni az olajat.
618_348_brush-your-beard-the-only-grooming-tips-you-need.jpg

Ha mindezzel megvagyunk, ne feledkezzünk meg a fésülésről. Elengedhetetlen, hogy naponta többször fésüljük át szakállunkat, mert könnyen összekuszálódnak a szálak, és valljuk be, nem túl esztétikus egy kócos szakáll.

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

40 férfifrizura-inspiráció 2016-ra

Legbizarabb szépségtrükkök

20 rövid frizura férfiaknak

Szempilla szörnyek

 

süti beállítások módosítása