Stíler blog

8 tipp, hogy spórolj és szépülj egyszerre

8 tipp, hogy spórolj és szépülj egyszerre

2015. december 13. - Rigó Ági

Ha megnézünk egy címlaplányt valamelyik magazin borítóján, rögtön eszünkbe jut: könnyű neki, hiszen más dolga sincs, mint hogy szép legyen! És rögtön jön a következő gondolat: annyi pénzből én is nézhetnék ki olyan jól! De mit tehetünk, ha véges büdzséből és szabadidővel próbáljuk kihozni magunkból a maximumot?

gwen-stefani-fashion-magazine-photoshoot-march-2015_1.jpg

A fodrász, a kozmetikus, a manikűr/pedikűr, a műszempilla és a többi rengeteg idő, nem is beszélve az anyagi oldaláról. Ne érezd magad rosszul, ha nem fér bele mind a lehetőségeidbe, inkább mérlegelj okosan, és válaszd azt, amire a leginkább szükséged van, és ami a legnagyobb örömet okozza.

A szépség nagyon szubjektív, mindenkinek más az esete. Ezért minden szépségápolási kérdésben az első és legfontosabb, hogy elfogadjuk önmagunkat és az adottságainkat. A következő lépés pedig az, hogy kihozzuk a legjobbat a génjeinkből!

1. Ha nincs időd vagy pénzed háromhetente fodrászhoz járni, válassz olyan frizurát, ami nem igényel ilyen gyakori igazítást. Felejtsd el a hajfestést, pláne az extrém, természetes színtől elütő árnyalatokat.

giphy_7_1.gif

2. Egy jó hajvágás aranyat ér! Ha olyan frizurát választasz, ami illik a hajtípusodhoz, akkor könnyű lesz beállítani, és hosszú hetekig, sőt akár hónapokig is mutatós lesz. Ha viszont megpróbálsz valami olyat „ráerőltetni” a hajadra, amire az nem alkalmas, akkor állandó bosszankodás, fodrászhoz járás és ipari mennyiségű hajformázó termék lesz a jutalmad.

3. Mindig találd meg a legjobb minőségű szolgáltatást! Lehet, hogy az egyik helyen 1000 Ft-tal olcsóbb a manikűr, de mit érsz vele, ha a géllakk pár nap múlva lepattog? Hidd el, egy jó minőségű géllakk akkor jön le, amikor leoldják, és ez alatt nem az első mosogatásra gondolok.

giphy_8_1.gif

4. Irigykedve nézzük azokat, akik szépen, méltósággal öregszenek. Hogy mi a trükk? Természetesen a megelőzés. Amikor már mély ráncok alakulnak ki, csak a szike segít, ami költséges, és könnyen fulladhat katasztrófába. Fektess be rendszeresen egy minőségi arckezelésbe, mert hosszú távon meghozza az eredményt.

5. Találd meg az egyensúlyt a szalonokban kapott kezelések és az otthoni ápolás között. Ha csak a kozmetikusra hagyatkozol, egy vagyont fogsz költeni. Ha csak otthon próbálkozol, az eredmény távolról sem lesz olyan tökéletes. Engedd, hogy a szalonban elvégezzék a speciálisabb kezeléseket, otthon pedig ápold a bőrödet, hogy fenntartsd az eredményeket.

6. Engedd el a felesleges dolgokat, amikre nincs időd vagy pénzed! Ha nem tudsz kéthetente 1 órát szánni a 3D szempilláid karbantartására, töltésére, akkor engedd el inkább. Műszempilla nélkül is lehet létezni – bár szerintem jobb vele :) Egy jó szempillaspirállal is kreálhatsz hosszú és dús pillákat magadnak.

giphy_9_1.gif

7. Ha krémet választasz, ne a márkát nézd, hanem a hatóanyagot! Ha magadtól nem is tudod, mire van szüksége a bőrödnek, a kozmetikusod ebben is segíthet – és ha jó szakember, akkor a hangsúlyt a hatóanyagra helyezi majd, amit keresned kell a termékben, és nem próbál rádsózni egy 30.000 Ft-os „kezdő csomagot”, ami mindenre jó.

8. Találd meg azt a helyet, ahol a legjobb szolgáltatást kapod. Fontos, ha már időt és pénzt szánsz magadra, akkor érezd magadat maximálisan jól. Magas minőségű kezeléseket nem csak a legdrágább, leginkább karót nyelt helyeken kapni - erre a legjobb példa a személyes kedvencem, a Heaven In Style.

Olvass még több Stíler cikket:

Szuper karácsonyi receptek, jobbnál jobb divattippek és szexi pasik

Ezeket a csizmákat a Mikulás is megirigyelné

Macaron, a legújabb őrült hajtrend

13 karácsonyi ajándék annak, akinek mindene megvan

 

süti beállítások módosítása