Stíler blog

Ciki lett, ami tegnap még divatos volt

Ciki lett, ami tegnap még divatos volt

2015. november 19. - Rigó Ági

A divat folyton változik, trendek jönnek-mennek, és vannak olyan dolgok, amelyek nem olyan rég még a legmenőbbnek számítottak, ma viszont már el sem tudjuk képzelni őket. Legyen szó kiegészítőkről, stílusról vagy szépségápolási szokásokról, menj biztosra, és tartsd a lépést a rohanó idővel!

dr-evil.jpg

Nem állítanám, hogy a divat, mint olyan, túlzottan logikusan működik. Vegyük csak általánosságban: a retró divat, mégis csak legyintünk, ha valami „so last season”. Azt hiszem, a titok lényege, hogy az adott trendnek kellő, romantikus távolságba kell kerülnie ahhoz, hogy újra visszatérhessen a divatkedvelők gardróbjába.

Vegyük csak sorra azokat a dolgokat, amelyek pár éve még elképzelhetetlennek látszottak, ma viszont mi sem természetesebb náluk!

MÁR A SZEMÖLDÖKÜNKET FÉSÜLJÜK, NEM A HAJUNKAT

A gondosan, hajszálról hajszálra beállított frizurák kora lejárt. Legyen laza, kissé kócos – nem kell túllihegni, csak fújj rá némi só spray-t, és már indulhatsz is.

Nem így a szemöldökkel! Cara Delevingne markáns szemöldöke egy egész generációt inspirált, ma már mindenki növeszti, ápolja, olajozza, festi, és legfőképp fésülgeti a magáét. A túlszedett, vékony, csodálkozó szemöldök a múlté!

ELENGEDTÜK A VISELHETETLENÜL MAGAS SARKAKAT, HÓDÍT A LAPOS

A cipőtervezőknek sikerült elég rendesen kimaxolni a magas sarkakat – sőt, a sarok nélküli magassarkúkat is (emlékszünk még Lady Gaga Giuseppe Zanottijáira?). Viszont van egy fizikai határ, amikor már nincs olyan nő a földön, aki képes lenne hordani a „még magasabbat”.

Ma már ciki, ha nem tudsz járni a magassarkúdban. Két választásunk viszont adódik: vagy megtanuljuk, hogy kell, vagy egyszerűen laposra váltunk, hiszen az éppen úgyis nagyon trendi.

MÁR NEM JÁTSSZUK A „KI KÖLT TÖBBET CIPŐRE?” JÁTÉKOT

Carrie Bradshaw a '90-es évek végén még gyűjtötte a Manolo Blahnik topánokat, és bár ez volt az egyetlen befektetése, ezt egészen jól csinálta. Persze akkoriban 400 dollár körül már hozzá is juthatott egy párhoz, szemben a mai, közel 1000 dolláros árral. Persze, infláció, meg minden… de tény, a luxusholmik ára aránytalanul sokat emelkedett az utóbbi években.

A gazdasági válság meghozta sok cipőrajongók eszét, és már nem kötelező Jimmy Chooban, Louboutin-ban vagy Manolóban tipegni, ha divatozni akarunk.

A JÓ BEFEKTETÉS: ALAPOK VAGY BLING-BLING?

A hivalkodó ékszerek, táskák és cipők kora lejárt, de ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag filléres holmikban járunk. Viszont divatos lett ésszel költekezni, és az egyszer-kétszer használatos, feltűnő darabok helyett jó minőségű alapdarabokba fektetni a pénzünket. Az alapanyag és a szabásvonal igenis fontos, ha ezek nem felelnek meg az elvárásoknak, inkább hagyd ott a boltban az adott ruhadarabot.

KARÁCSONYFA-EFFEKTUS HELYETT A 3-AS SZABÁLY

Bár még mindig sokan szeretnek madárijesztőnek öltözni, egyre kevésbé számít menőnek a túl harsány stílus. Ahogy az arm party kora is lejárt, az „akasszunk mindent magunkra” trend is kihalóban van.

Helyette inkább viselj 2 alapdarabot, és dobd fel egy harmadikkal. Ha a hármas szabályt követed, sosem leszel alul vagy túlöltözött.

Olvass még Stíler cikkeket:

Nem is gondolnád, hogy mennyire nőies lehet ez a minta!

3 ruhadarab, amelyeket máglyán kellene elégetni

5 tipp, hogy túléld a karácsonyi ajándékvásárlást

Turbózd fel a reggeli készülődést!

süti beállítások módosítása