Stíler blog

7 furcsa edzőtermi szokás

7 furcsa edzőtermi szokás

2015. augusztus 11. - Pusztai Olivér

Tavasztól egészen nyár végéig szinte dugig vannak az edzőtermek. Ami nem is csoda, hiszen itt a jó idő, és mindenki igyekszik minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy a lehető legjobban nézzen ki. Van, aki egyedül gyúr, van, aki párban vagy csapatban, vannak akik másokat stírölnek és vannak, akik magukat. 

 hqdefault.jpg

Az együtt edzésnek persze vannak írott és íratlan szabályai, amiket jómagam is igyekszem mindig betartani. Persze vannak olyanok is, akik erre fittyet hányva, inkább zavaró tényezők, rosszabb esetben az edzőtermi poénkodás alanyai. Összegyűjtöttem hát azt a 7 rossz vagy idegesítő szokást, amik szerintem megérnek egy kérdést külön-külön is.

  

Az alibi edzők

Kedvenceim az alibi edzők, akiknek annyi az edzés, hogy átöltöznek, majd támasztják a súlyokat a két dekás arany karórájukban, stírölik a csajokat és sztoriznak. Az előbbi inkább zavar, mert stoppolják a gépet vagy a súlyokat, egyébként meg nagyon szórakoztató hallgatni, ahogy próbálják fényezik magukat a másik előtt. 

 

Az alibi edzők leendő csajai

Az ilyen típusú urakra utazó hölgyek kellemetlenül szűk hot pantsben és leggingben illegetik magukat megállás nélkül. Full sminkben és hajban, természetesen. Ebben persze semmi idegesítő nincsen, csinálják csak.  Azért még mindig gyorsabban le tudod zavarni az edzést, mint amennyi idő alatt ő felszedi az alibi edző urat.:)

 

Akik azt hiszik, hogy a rendes edzőruha felesleges luxus

Sokszor látom, hogy nagyon nem megfelelő, vagy rossz minőségű sportruházatban edzenek az emberek és emiatt feszengnek, és nagyon izzadnak. Felejtsük el a pamut pólókat, atlétákat, ujjatlan pólókat és a nylon mezeket! Persze, hogy kényelmetlenek, ráadásul fokozottan izzadni fogsz bennük, mert alkalmatlanok az edzésre. 

Viszont abban is biztos vagyok, hogy találhatsz olyan edzőruhát, amit a 21. század sportemberére készítettek, high-tech kialakítása révén nagyon keveset izzadsz benne, és nem is tricsilliárdba kerül. Ilyen például a Nike Dry-Fit kollekciója, ami egyszerűen zseniális, de ha csak a H&M sportosztályán nézel körül, már ott is találhatsz szuper dolgokat. 

 

Helló Kitty az alsónadrágon?!

Mérhetetlenül viccesnek tartom, amikor az öltözőben felnőtt férfiakon Disney-s vagy Hello Kittys, esetleg a Kámaszútra összes pózában megjelenített állatokkal, ördögökkel és más, hasonló figurákkal díszített alsónadrágokat látok. Egyszerűen nem értem, hogy miért, és legfőképpen hogyan jut valakinek eszébe ilyen alsóneműt felvenni?! 

727735962_933.jpg

Hölgyek full sminkben

Én férfi vagyok, tehát nem sminkelem magam, de annyit el tudok képzelni, hogy borzalmas lehet komplett sminkben edzeni, amikor egyébként is izzad az ember. Percenként ellenőrzik törölközőjükkel, hogy éppen merre jár a sminkjük az arcukon, és hol sikerül időben elkapniuk, hol nem :)

 

A hangosan kiabálók

Kedvenceim a hangosan ordibáló alfahímek. Legyen szó fekvenyomásról 150 kilóval, vagy egy 12 kg-os kézisúlyzózásra épülő feladatról. Értem én, hogy néha kell a tüdőnek a kiabálás és azt is, hogy ilyenkor hormonok szabadulnak fel, de ha figyelünk a légzésre, az nagyon sokat segít abban, hogy Tarzant is megszégyenítő övültésünkkel ne zavarjuk mások sportolását.

Az idegesítő ugrabugra

Csoportos edzések alatt az egyik kedvencem, amikor az előtted álló takarja a rálátást az edzőre, de cserébe amúgy is képtelen követni a koreográfiát, és folyton rossz irányba mozog, mindennek tetejébe: rosszul. Ezzel totál bezavar és hülyén érzed magad miatta, az egész órából semmit nem látsz, a terem meg annyira fullon van, hogy menekülni sem tudsz. C’est la vie!:)

A kezdők

Elkezdeni valamit, még ha a gyúrásról is van szó, nem egyszerű. Kiismerni a gépeket, megismerni erőnket és testünk határait nem kevés idő. Az első pár hétben valóban nagyon elesettnek érezzük magunkat, és sokkal több türelmet igénylünk nem csak az edzőtől, de az edzőtársaktól is. Egyeseknél az elesett kifejezést érthetjük szó szerint is. Bámulatos videó összeállítást tekinthettek meg :) 

 

Olvass még több Stíler cikket:

Vizuális környezetszennyezés

Hogyan villants melltartót?

Divatbakik a strandon

Legbizarrabb szépségtrükkök

süti beállítások módosítása